[]

5 milyar maaşınızın mı olmasını tercih ederdiniz kira gelirinizin mi?

Kira geliriniz olması durumunda çalışmayacağınızı farz ederek soruyorum. Maaş mı kira geliri mi?

İşe gitmezsem sıkılırımcılardan mısınız yoksa iş olmazsa hayatımı yaşarım, hobilerimi yaparımcılardan mı?


 
tabiki kira geliri, canım çalışmak isterse giderim bi yardım kuruluşunda takılırım


  • masa penisi  (25.12.16 23:30:34 ~ 23:31:09) 
Kira elbette. Hobilerime sararım çılgınca.


  • inawen  (25.12.16 23:34:38) 
son zamanlarda gördüğüm en saçma duyuru.

cevap: niye çalışym ya mal mıyım?
  • burya  (25.12.16 23:36:36) 
kira geliri. çoğu insanın hayalidir.


  • zgrydn  (25.12.16 23:38:27) 
Yoksulluk sınırının altındaki maaşla eşek gibi çalışmak hayatın heba edilmesidir maalesef. Paran değersiz, zamanın değersiz, hayatın değersiz.Hiçkimse bu parayla çalışayım, çalışmayınca canım sıkılır demez. Yahu illa işim olmalı yoksa ben çalışmayınca sıkılırım diyen adam aşırı zengin bir iş adamıdır.Tuzu kurudur, gelecek kaygısı, çoluk çocuğunun gelecek kaygısı yoktur, cenneti dünyada yaşıyordur.Böyle adamlara örnek: Trump.
Adam aşırı zengin, artık parayla satın alınabilecek şeylerle ilgilenmiyor, parayla satın alınamayacak, statü, güç,önem gibi şeylerin peşinde.Yoksa 70 yaşından sonra Abd başkanı olup ne yapsın?
5 bin lira kira gelirim olsa da olur, 5 bin lira maaşım olsa da. 5bin lira kira gelirim olsa üç kuruşa insanı heba eden yavshak patronlara teslim olmam ama bir yandan hobi ve para eden hobi işlerle de uğraşırım.
5 bin lira maaşım olsa işe daha bir mutlu giderim.
  • AWD  (25.12.16 23:48:52) 
"illa işim olmalı yoksa ben çalışmayınca sıkılırım diyen adam" aşırı zengin bir iş adamı olmak zorunda falan değil.

Kendi mutsuz hayatlarınızla ve işlerinizle kira diyebilirsiniz. Diğer yandan işini severek yapan, yaptığı işi patronu zengin etmek olarak görmeyen insanları anlayabilmeniz için (bkz: mesleki tatmin)

Örnek vermek gerekirse işini severek yapan bir tur rehberi dünyayı gezerek, yeni insanlarla tanışarak ve üstüne para alarak ot gibi kira geliri ile yaşayan insandan daha mutlu olabilir. Severek bilgisayar mühendisliği okumuş biri çalışmayı hayalini kurduğu oyun firmasında sabahlara kadar çalışarak mutlu olabilir.Hayali pilot olamak olan biri, saatler süren yorucu uçuşlara seve seve katlanabilir. Ameliyathanelerde insanların hayatını kurtarabilen bir doktorun aldığı mesleki tatmin aldığı paranın çok üstünde olabilir. Aynı şekilde istediği konu üzerinde uzmanlaşan ve çalışan akademisyenler, mühendisler, mimarlar vb onlarca insan ve meslek grubu.

Özet olarak sevdiği işi, güzel bir sosyal ortamda yapabilenler için cevabı para önemli değil olacaktır.
  • archmage mahmut  (26.12.16 00:51:18 ~ 00:58:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.