[]

Türkiye'de elektronik marketlerin batışı

Bizde elektronik marketler neden tutmuyor? Bimeks, teknosa, media markt hepsi aynı. Vatan bir tık daha iyi, mağaza sayısı daha az ama ayakları yere sağlam basıyor.
Doların 1.5 lira olduğu zamanlarda bu marketler fena değildi, doluydu, işleri iyiydi.Şu anda ise sel baskınından ya da batan gemiden kurtarılan malları satıyormuş gibi reyonlar leş, mağazaların içi boş, aradığın hiç bir şey yok. Diyorsun ki bu mağaza buradaki elemanın maaşını, elektriği bile nasıl ödüyor ki? Öyle can çekişir durumdalar. Şu son 2-3 yılda bunlar harıl harıl mağaza kapatmaya, eleman çıkarmaya hatta avm içindeki büyük mağazalarına duvar örüp küçültmeye falan başladılar.Ha oldum olası medimarkt ve teknosa pahalıydı. Hep bir müşteriye geçirme, kimi bulursa ittirme politikası vardı ama iyi kötü geçinip gidiyorlardı. Şu 3 aydır para alamayan bimeks çalışanlarını
eksisozluk.com
görünce aklıma geldi bunları yazmak. Bizde bu elektronik perakendeciliği neden gitmiyor, biri bana anlatsın yahu.

 
Neden gitsin? sebepleri kendin yazmışsın zaten genel olarak. En çok satılan ürün akıllı telefon ona da taksit kalktı. Diğer ürünler fahiş fiyatlı, dolar yüksek. Koskocamaman mağazaların masrafı da çok. Bu şartlar altında para kazanmaları daha zor bir olay oluyor tabi.


  • ayin yazari  (25.12.16 22:45:44) 
Elektronik pazarı daha çok internete kaydı mağazalar sadece ürün sergileme yeri olmaya başladı.
Son 5 sene içinde aldığınız kaç tane elektronik ürünü mağazadan aldınız sorusuna vereceğiniz cevap olayı size anlatacaktır.Kendim için hesapladım iki tane ürünü mağazadan almışım onlarda indirimde idi.

  • murtiii  (25.12.16 22:45:47) 
Orada satılan ürünlerin hiçbirini biz üretmiyoruz ki. Türk insanı orada satılan çoğu ürünü alacak kadar zengin değil. 10 liraya satılan USB belleklerden bahsetmiyorum. 4 bin liraya satılan HD televizyonları alacak insan sayısı belli. Ya da Samsung'un üç dört ayda bir çıkardığı yeni model telefonu çıkar çıkmaz alacak insan yok. Ülkece fakirleştik.


  • dissendium  (25.12.16 22:48:25) 
Turkiye'de teknoloji uretilmedigi icin her sey ithal. Ithal malin fiyati doviz uzerinden. Maaslarimizi dovize cevirdigimizde bu teknolojilerin uretildigi yerlere kiyasla alim gucumuz COK COK dusuk. Bugun 5000 lira maas alan birine "vauvv iyi para" diyoruz ya mesela; $1420 ediyor o. Amerikan standartlarinda neredeyse aclik sinirinda. Bugun asgari ucret $342.

Ve ulkede cari acik var yani urettigimizden daha cok yabanci mal tuketiyoruz. Bu ne demek? Ulkeden surekli bir doviz cikisi var; bu sirketler dolarlarini yabancilara verip mal aliyorlar. Dolarin fiyati artiyor ve bu sirketler yine dolar bulmak zorunda yeni mallar almak icin. Cari acik artiyor. Devlet bu kanamayi durdurmak icin vergi bindiriyor, KDV diyor OTV diyor basiyor da basiyro uzerine ozellikle millet bunlari al(a)masin diye. Cari acigi kapatmak icin.

Sonucta ozetle millet bu yabanci mallari alamiyor. Alacak kadar parasi yok. Amerika'da 2 hafta burger satarak alabilecegin bir elektronik urunun aynisini Turkiye'de yasayan birinin almasi icin 3 ay kalifiye bir is yapmasi veya 6 ay tuvalet temizlemesi gerekiyor. Aradaki alim gucu farki bu marketlerin is yapabilme potansiyeline bir ust limit koyuyor.

Devlet bakti millet borcla taksitle krediyle aliyor bunlari; kanamayi durduramiyoruz dedi ve en cok satilan urunlerde taksiti yasakladi. Bu sefer millet direk kredi cekip almaya calisti.

Simdi ekonomik krizin tam ortasindayiz, krediler bir bir batmaya basliyor kimse parasini alamiyor, domino etkisiyle bir cokus yasanacak haliyle.
  • robokot  (25.12.16 22:52:20) 
arkadaşların dediğine ek olarak müşteri hizmetleri de oldukça kötü. batmalarının ana nedeni müşteri hizmetleri. teşhir ürünlerini sıfır diye kakalamalar da vardı.


  • gotic  (26.12.16 00:29:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.