[]

Kızışma olayı

Ankara kedisi dişimiz bikac gündür kızışma döneminde gece gündüz miyavliyor. Bir uygun eş bulmak istiyoruz ama baktığım yerlerde genelde kaliteli ırk kediler için ilanlar var ne yapalım nasıl eş adayı bulalım kedimize? Yer Ankara




 
naçizane tavsiyem çiftleştirmeyin, kızgınlığı geçince kısırlaştırın. çiftleştirirseniz bir süre sonra buraya yavru kedi sahiplendiröe ilanı vereceksiniz.


  • oscar  (25.12.16 19:47:32) 
Evet uzun vade planiniz nedir? Bir kere es bulduktan sonra ve yavruladiktan sonra kizismasi gecmeyecek. Omru boyunca yavrulattiracak misiniz hayvani? Butun yavrulara sahip bulabilecek misiniz? Eziyet hayvana da yavrularina da. Kisirlastirin tez elden sahipsiz yeterince kedi var.


  • robokot  (25.12.16 19:55:34) 
robokot+1
çiftleştirseniz de, doğumundan sonraki ilk kızgınlık döneminde yeniden kızışacak.
yavrular için iyi bir yer bulacağınızdan emin olsanız bile, şimdi ortalıkta olan kedilerin potansiyel yuvaları eksilecek.
  • blatta hiberna  (25.12.16 20:22:52) 
bilmediğimden soruyorum bir defa doğum yapmış kedi kısırlaştırılamıyor mu?


  • bruceandwayne  (25.12.16 20:38:56) 
@bruceandwayne:

kısırlaştırılabiliyor.

"bir kere anneliği/babalığı tatsın, sonra kısırlaştırırız" deniyor bazen.
ama maalesef kedilerde annelik sadece 2 ay sürüyor, sonra unutuyor, bırakıp gidiyor.
babalık da zaten yok.

çiftleşmiş kediler kısırlaştıktan sonra bazen içgüdüsel olarak yine hafif kızgınlık dönemleri geçirebiliyorlar.
  • blatta hiberna  (25.12.16 20:43:25) 
Kısırlaştırmayı nasıl bu kadar normal görebiliyorsunuz? Hayvan için en önemli fonksiyonlarından birini elinden almış oluyorsunuz neden anne olamasın neden canlılık özelliğini kaybetsin hayatının önemli bir parçası olan üreme aşaması neden başkaları tarafından elinden alınsın


  • adam  (25.12.16 21:28:49) 
@ adam

siz bunu ciddi ciddi mi söylüyorsunuz ? hayvanlarda bizim gibi bu duygulsr sürekli gelişmiş değil. büyüyünce annesiyle çiftleşmeye çalışıyor erkek kediler ya da tam tersi anne doğurduğu yavru erkek ile. yani onlarda annelik duygusu 2 aynkadar sürüyor. iftleşmese yavrusu olmasa da diğer kedilere bakıp ah benim neden yavrum yok da demiyor. ayrıca siz bu kadsr dığal düşünüyorsunuz da peki neden evde kedi besliyorsunuz ? doğal ortamları ev değil kedi de beslemeyin o zaman.
  • oscar  (25.12.16 22:10:30) 
@adam, ona bakarsan kediler ozunde ev hayvani degil. dogal hayatlarinda belki bir iki kere dogum yapacak kadar yasayip sokakta 3-4. yaslarini goremeden olecekler. Sen ona evde cok uzun yasayacagi bir ortam saglayip defalarca cocuk yaptirarak yine dogasini zorlamis oluyorsun. Onumuzdeki 15 sene icinde onlarca yavru kediyi sahiplendirebilecek misin? Sokaga atmayacaksin herhalde? Ve senin evde dogurttugun onlarca kediyi sahiplenecek kisiler sokakta dogmus bir kedi yerine senin keyfi uretilmis hayvanlarindan aldiklari icin sokakta mecburiyetten dogmus kediler sahipsiz kalacak / olecek?


  • robokot  (25.12.16 22:26:52 ~ 22:32:42) 
Malum parti zihniyetiyle cevaplar verilmiş. O zaman sen neden evde kedi besliyorsun diye bir cevap sorumun cevabı değil maalesef. Anneliğinin uzun ya da kısa sürmesi de aynı şekilde. Kedinin doğurması zaten doğal olan yol. Asıl onu dogurtturmamaya çalışmak doğaya aykırı yoldur. Yavruların bakımı benim sorumluluğunda olan bir şeydir onu da sorumda belirtmediğim gibi ayrıca sorumluluğumu hatırlattığınız için teşekkür ederim


  • adam  (25.12.16 22:47:19) 
Tamam gerceklerin farkindaysan sorun yok. Ozetleyeyim, kediye es bulacaksiniz, ciftlesecek, 5-10 tane yavru doguracak, 2 ay sonra bunlara ev bulmaniz gerekecek. Bu evler sokaktan alacaklari kedi yerine seninkini alacak. Aradan bir kac ay gececek, yine kizisacak kedin. Yine es bulacaksin. Yine 5-10 yavru yapacak. Yine bunlara ev bulacaksin. Yine sokaktakiler olecek ama seninkinin annelik ic gudusu sey olacak. Bir kac ay sonra yine kizisacak. Yine es bulacaksin. Bu boyle gidecek. Bunun farkindaysan ve planin tam olarak buysa sorunu cevaplayabilirim: facebookta kedi gruplarina 3-5 tane en populerine ilan verirsen bir iki haftada muhakkak es bulursun.


  • robokot  (25.12.16 22:57:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.