[]

amazon'da türkiye'ye gönderilmeyen ürün neden satın alınabiliyor?

paranın çekilmesi işlemi sonrası EDİT: gönderime hazırlanıyor diyor amazon sipariş kısmında. kargoya verilirse editlerim.

buna bir kod yazmak çok mu zor sayın sedet'ler?

if {[[[; göndermiyorsa to turkey
then ][{; don't show ''add to cart'' button for these fuckers

gibi sikko bir kod yazmak çok mu zor ha?

az önce bu sayfada www.amazon.de ikinci satıcı olan amazon.de'den bu kulaklığı satın aldım ve satın alma aşamasında tek bir sorun uyarı vb. çıkmadı.

yaptığım aramada ürüne tıklayınca bu sayfa çıksa anlarım: www.amazon.de hayvan gibi yazıyor çünkü göndermiyoruz gardaş diye. üstüne €10 indirimi de kullandık. bu sayfaya siparişime bakarken ürün linkine tıklayınca ulaşabildim. amazon.de'den arayınca ilk verdiğim linkteki sayfa çıkıyordu ve o linkten izlenen yolda bu ürünün türkiye'ye teslim edilmediği anlaşılmıyor. gerizekalı da değilim, ilk kez yapmıyorum bu işleri. daha önce sayısız kez almak istediğim amazon ürününde bu ifadeyi gördüm, biliyorum yani.

derdim param yandı değil bak. zaten 3.58 gibi (ön provizyon da olabilir bak) gudik bir rakam çekilmiş, bekleyen işlemlerde duruyor onun dışında bir hareket yok kredi kartında. çekilse de iade edilir. merak ettiğim neden amazon buna bir şey yapmıyor, kod yazmıyor?

not: amazon'un iyi niyetini suistimal eden hayvanoğluhayvan türk kullanıcıları teesüf ederim buradan.

 
soru şu: neden bu ürünü satın alma adımlarında bir uyarıya denk gelmiyoruz? hani gönderilecek adresi seçtiğin kısımda turkey de bulunan adresi seçince neden sistem otomatik olarak buna izin vermeyip hata vermek yerine işleme sorunsuzca devam ediyor? buna bir kod yazmak çok mu zor?

diyelim almanya adresi ekledik kuzene göndereceğiz ürünü, satın alma aşamasında o adresi seçtik tamam sorun yok göndersin, parayı verelim alalım. ama turkey bazlı adresi seçince neden sistem engel olmuyor işlemin devam etmesine?
  • kisa bisey olsun istemistim  (25.12.16 19:25:39) 
türkiye adresini seçip de ödemeyi tamamlarsan ürün gelir. kafana takma.


  • mr.goodcat  (25.12.16 19:26:57) 
@mr.goodcat

ağzından dal bamlıyor resmen.
peki bu bilginin kaynağı nedir? sana mı oldu yoksa olduğunu mu gördün/okudun?
  • kisa bisey olsun istemistim  (25.12.16 19:28:38) 
büyük ihtimalle gönderilebiliyor bu ürün türkiyeye.

amazon.de türkiye operasyonunu yeni yeni oturttuğu için yanlış şeyler yazabiliyor bazı yerlerde. ama gerçekten de gönderilmeyen bir ürünse zaten siparişi vermene izin vermiyor senin dediğin gibi. yani büyük ihtimalle "gönderilmiyor" yazısı yanlış sadece.
  • king lizard  (25.12.16 19:29:08 ~ 19:29:29) 
Türkiyeye gönderilemeyen ürünler adres seçim aşamasında hata verir. O ürünün ilk sayfasında gönderilemez ibaresini dikkate alma.


  • mr.goodcat  (25.12.16 19:36:51) 
çekilen ilk para kredi kartının gerçek olup olmadığını anlama yöntemi.max 5 iş günü içerisinde geri yatıyor.

ürünün toplam parası ürün kargolanınca çekiliyor.

eğer ödemeyi yaptıysan ve gümrük tarafından yasaklı değilse her türlü eline ulaşır.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (25.12.16 19:53:23) 
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (25.12.16 20:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.