[]

Tebdil-i mekanda ferahlık?

Selam arkadaşlar,

Sizce insanın içinde duran (öküz gibi oturan) ve kolay kolay geçmeyecek bir acı, tebdil-i mekân ile yok olur mu? Ya da şöyle sorayım size: tebdil-i mekânda ferahlık var mıdır yok mudur? Acıyı kendinle götürüyorsan boşa bir uğraş mıdır?


 
benim deneyimime göre var. ortamı değiştirmek farkediyor. her şeyi toplayıp gitmek değil de bir haftalığına falan başka bir yere gitmek etkili olabilir.


  • ron dennis  (25.12.16 15:20:12) 
Bence gidilen yere gore degisiyor. Daha once hic gitmedigin ve sevdigin turde bir yere gidersen kesinlikle ferahlik var. Mesela cok bunaldigim bir donemde yillardir merak ettigim bir sehre 4-5 gunlugune gitmistim ve ferahligi birkac ay surdu gercekten.


  • rusyalı kozmonot  (25.12.16 15:33:36) 
1) Montaigne'nin denemelerinde tam senin söylediğin gibi bir şeyden bahsediyordu yazar, bir yere giderseniz kafada sizinleyse ne anlamı var falan gibi.

2)"Bizim bir arkadaş" çok ciddi bir travmatik olay sonrasında ailecek evi terk ettiler çünkü o ev de yaşanan olayı anımsatacak çok şey vardı. Bu yönüyle oldukça anlamlı bir karardı.

3)Bu sözü eskiler söyler. Eskilerde belki tıp şuan olduğu kadar iyi değildi ama onlar da insana bir makina gibi yaklaşmazlardı, insanın ruhunu anlamaya daha yakınlardı. Doktorlar genellikle hep zor durumdaki hastalara bu tür bir çözüm önerisi de sunarlardı. Bu öyle 'placebo' denip geçilecek türden bir şey değil. Bu bir gerçeklik. İnsanın kendine karşı hassas olması, kendi ruhuna karşı şefkatli olması gibi.
Çok insan bu sözü söylemiş, söyleye söyleye, duyanlardan, deneyenlerden onay ala ala, kulaktan kulağa bize kadar ulaşabilmiş. Bu öyle kolay bir aktarım değil. İnsanlık mirası desteklemiş bunu.
Kendinizi yer değiştiririsem muhakkak her şey daha iyi olacak diye şartlamayın.
Üzerinde çok düşünmeyin. İmkanlar varsa, kalbinizde çok ağırlaştıysa, bir yapın bakalım. Bir beklentiye girmeden.
  • güneyli çocuk  (25.12.16 15:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.