[]

genel hatlariyla beslenme ve spor sorusu

merhabalar. 190cm boyunda yaklasik 80kg erkek bireyim. onumde 3 aylik nispeten serbest bi donem var, bu donemde kendimi fazla zorlamadan duzenli yasayip beslenerek gecirmek istiyorum. yani amacim kas yapmak hacim kazanmak degil, biraz sıkılaşmak ve fiziksel direnc kazanmak. etin de cok pahali olmadigi bi yerde yasiyorum. o yuzden bol proteinle beslenip vucut agirligimla spor yaparak ne kadar mumkunse o kadar gelismek istiyorum. her gun hatiri sayilir miktarda yurumek zorunda oldugum icin kardiyo-kosu yapmayi dusunmuyorum, zaten cok yagli da degilim boy-kilo itibariyle.

oncelikle beslenme konusunda, kirmizi ve beyaz et, yumurta bol tuketebilirim. kahvaltida 3-4 yumurta ve kahverengi bugdayli ekmekten doyana kadar yesem olur mu? en pratigi o cunku benim icin. baska ne eklemeliyim kahvaltiya? yumurtanin kaynamis-haslanmis olmasi cok fark eder mi?

oglenleri evde olmadigim icin ve etrafi henuz bilmedigim icin mcdonaldsa gidip ufak bi menu yiyorum. eger zarari cok buyukse degistirebilirim. oglenleri nasil yapmam lazim genel olarak?

aksamlari da kirmizi-beyaz etle sote tarzi bi sey yapip yanina pilav-makarna gibi seyler ekleyebilirim. karbonhidrat icin daha iyi baska ne yapabilirim?

spor icin de sunu sormak istiyorum, passion4profession'un youtube sayfasindan kol-karin-gogus-bacak icin 8-10 dakikalik antrenmanlardan kendime uygun olanlari secip yapmayi planliyorum. bi gun kol-karin ertesi gun gogus-bacak seklinde mi boleyim? hepsini her gun yapayim mi? gunde 1 kere yorulana kadar mi yapayim, sabah aksam 2 kere mi?

ilgilenen olursa cok tesekkurler.

 
bence kahvaltın iyi, onda sıkıntı yok. öğlen mc'i iptal et kanımca. evden sandviç götürsen daha iyi. akşam sotenin yanına pilav - makarnadan ziyade salata ve yoğurt düşünülebilir.


  • zgrydn  (25.12.16 12:57:07) 
3 ayda hiçbir şey yapamazsın ama sağlıklı beslenmiş spor yapmış hareket etmiş olursun. bu bağlamda cevap verecek olursak;

kırmızı et beyaz et yumurtayı bol tüket kesinlikle. kahvaltıda haşlanmış yumurta kesin yiyeceksin özellikle beyazını. kızartma olmaz haşlama olacak. başka bişey eklemesen bile olur yumurta öyle bi meret.

mcdonaldsa artık gitmiyorsun :P öğlenleri de hayvan gibi kırmızı eti daya. akşamda kırmızı eti daya sonra spor yap. spordan sonra yemek genelde daha etkili ama öncede ye sen. hem önce hem sonra yiyeceğin şekilde ayarla.

10 dakkadan bişey olmaz minimum 1 saat çalışacaksın. 10 dakka ney 10 dakkayla yapılsaydı kanzuk gibiler kalır mıydı. evet o tarz bölebilirsin ama bunun bi nizamı vardı heralde unuttum ben şimdi onu. hepsini her gün yapmıyorsun ama bunu hatırlıyorum. günde 2 kerede antreman yapabilirsin. dediğin 2 şekilde gayet iyi. canın nasıl istiyorsa. bide bench press yap ya. kas istemiyormuşsun ama böyle bi şekil verir hoş olur. ben yeni farkettim bench press ve muscle up bu sporun vazgeçilmeziymiş.

ama dediğim gibi 3 ayda hiçbir şey olmaz
  • freetakilir  (25.12.16 13:06:58 ~ 13:07:45) 
@freetakilir

her parca 10 dakika, 2 bolge icin 2ser set yapsam 40 dakika yapiyor zaten. totalde 10 dakikadan bahsetmiyorum yani.

peki 3 ayda hic mi bisey olmaz? memlekete dondugumde ugrastigim fark edilmez mi? yani o p90x'ler falan hep yalan dolan mi?
  • icim urperiyor  (25.12.16 13:15:58) 
3 ayda fark olur ya neden olmasın, arkadaş kendini ona inandırmış.
kaslara yeteri kadar direnci verdiğin zaman onlar da sana cevabını verir.

  • zebragibi  (25.12.16 13:49:29) 
abi sen zayıflamıyorsun ki yağ falanda yakmıyorsun 3 ayda ne farkı bekleyebilirsin ki 3 ay hiçbir şey ya. bu spora gönül verenler yıllarını harcayıp emeğini alıyor. irade burada devreye giriyor. 3 ay çok kısa bir süre. ama bak o kadar yazmışsın güzel şeylerden bahsetmişsin kırmızı et beyaz et pilav makarna yumurta falan, bunların hatrına ve istikrarlı çalışmana biraz fark olur diyorum ama 3 ay çok kısa bi süre.


  • freetakilir  (25.12.16 16:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.