[]

Aldığınız giysiler bedeninize tam oluyor mu?

olmuyorsa nereleri olmuyor?
mesela 38 / 42 beden giyiyorum ama omuzları büyük/küçük geliyor, beli oturmuyor, paçası kısa kalıyor, kolları dar geliyor vb.
sorum, kadın, erkek, yetişkin, çocuk.. bütün bedenler için geçerli.


 
m aliyorum, omuzlar oluyor bel genis geliyor, s aliyorum bel oluyor omuzlar kucuk kaliyor. slim fit aliyorum zaten :/

pantolonlar daha rahat yine de.
  • fakyoras  (25.12.16 12:37:52 ~ 12:39:41) 
Bazen on numara oluyor. Bazen de kesimleri çok güzel olmuyor.


  • bir ileti paylastim  (25.12.16 12:38:10) 
kalca oluyor, arkada belde bosluk oluyor, cok oturmasini istedigim birsey ise terzide beli daralttiriyorum. bazen de ust bacak oturuyor, alt bacak bol kaliyor, yine terzide daralltiriyorum. benim prensibim her zaman buyuk al sonra kendine gore uyumlat yani.


  • mavicorap  (25.12.16 12:51:01) 
Kalça otursa bel bol geliyor. Bel otursa kalça dar oluyor. Üst bedende omuzlar genellikle bol geliyor, göğüs kısmı da.


  • yaren  (25.12.16 13:23:09) 
genelde m aldım mı cuk diye oturuyor üzerime eğer oturmuyorsa kesimi kötüdür diyorum. kırk yılda bir çok nadir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.12.16 13:31:18) 
Proletarier +1

M beden oluyor, nadiren olmayınca da "bu ne bicim kesim :/" diyip bırakıyorum.
  • bfm  (25.12.16 13:36:10) 
network fabrika gibi markaların gömleklerinin omuzları mümkün değil olmuyor bol oluyor. pantolonların nerdeyse hiçbiri olmuyor. hepsinin beli bol geliyor. elbiselerin üstü oluyor altı olmuyor. geniş basenliler bu kadar fazlayken ülkede geniş basenlilere uygun kıyafet yok gibi.


  • cilekli krep  (25.12.16 13:58:26) 
Belim vucduma göre daha ince o yüzden tam olmuyor. Pantolonları hem likralı alıyorum son zamanlarda beli otursun daraltmak için götürmeyeli diye.


  • fasulyek  (25.12.16 13:58:40) 
Beden buluyorum genelde salaş giyindiğim için büyük bedeni aldığım da olur. En çok sıkıntı yaşadığım şey kol ve bacak boyu. Koldan veya boydan kısa geldiği için bıraktığım çok sey oluyor.


  • curukturpkokusu  (25.12.16 14:01:34) 
slim fit giysiler, biraz göt göbek sahibi olduğumdan dolayı iyi durmuyor. gövdeye tam olan bir üstün bazen kolları uzun kalıyor. ama biraz arayınca uyanı bulurum.


  • zgrydn  (25.12.16 14:01:41) 
deneyerek kalıpları size uygun olan markaları bulmaktan başka çare yok.
bi giyim öğretmeni arkadaşım benim vücudumun alman tipinde olduğunu söylemişti. belim normalden yüksek ve omuzlarım geniş. bu nedenle pek çok markanın kalıpları bana uymuyor.

en sıkıntı çektiğim konu; tişört, gömlek ve hırka omuzlarının dar kalması.
  • manuel mandalina  (25.12.16 15:12:45) 
aga her firmanın kalıbı ayrı. mesela bana kığılı'nın falan takım elbiseleri gömlekleri asla olmuyor, göbek kısmını çok bol bırakıyorlar. bana damat'ın kalıplar süper uyuyor, zara'nın kalıplar tam oturuyor. yani vucut tipine göre arayıp bulman lazım. eğer atletik bi tipsen dediğim markalara bak derim.


  • roket adam  (25.12.16 19:13:51) 
Genelde diktiriyorum. Kot pantolon falan pek giymiyorum zaten. Genelde gömlek, farklı kumaşlardan pantolon.


  • _goddard_  (25.12.16 19:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.