[]

bisiklet

1- dag bisikletim var da, buna suluk takmak istiyorum veya matara mi ne deniyorsa artik. aliexpress veya ebay'den onerebileceginiz urunler var mi?
2- bakimini nasil yapiyorsunuz? yani duzenli olarak yaptiginiz bir sey var mi? zincirleri falan mi yagliyorsunuz?
3- ayni sekilde reflektor veya isik da onerebilir misiniz?


 
1-ben decathlon'dan aldım, çok şık ve sağlam da. bence yurtdışına gerek yok özellikle dolar bu vaziyetteyken. şimdi gümrükleri de kıstılar.
www.decathlon.com.tr
www.decathlon.com.tr
2- birkaç ayda bir bisikletçiye götürüp frenleri vs. baktırıyorum, parça değişimi yoksa para almıyor devamlı gittiğim için. uzun süre kullanmadığım bir döneme denk getirip akort vs ince işler için birkaç gün tamirciye bırakıyorum. onun dışında ufak tefek ayarları vakit bulursam kendim yapıyorum. yağlama olayı sakat, en azından ben ayarını tutturamıyorum bazen. zincir vs yağ istiyorsa bisikletçi sormadan yapıyor. normalde ses vs gelen bir parça varsa gres yağı ve ince yağ var, kendim sürüyorum. peryodik yağlamayı kendim yapmıyorum (tamirci yapınca yağ lekelerini diğer kirlerle birlikte temizliyorum bisikleti alınca)
3-bu ışığı kullanıyorum çok iyi. öncesinde farklı modeller denedim, en iyisi bu. çin üretimi ve garantisiz olduğu için malzemesine pek güvenemiyorum (dayanıklı dursa da), o yüzden yedek almayı bile düşünüyorum.
urun.n11.com
  • vizdilva  (25.12.16 13:48:50 ~ 13:52:22) 
1- istediğin fiyat bandını belirtmemişsin ama önerebileceğim birkaç ürün var özünde hepsi aynı işi görüyor çok uçuzlarını alanı önermem plastikleri kırılgan oluyor.
Elite Cannibal Bottle Cage
Lezyne Flow Bottle Cage

gibi ürünleri inceleyebilirsin.

2 - Düzenli olarak temizliğini yapmalısın dağ bisikletini arazide kullanıyorsan ve çamur oluyorsa sporunu yaptıktan sonra bisikleti çamuru kurumadan güzelce temizlemelisin yıkama işlemi sonrasında bisikleti ıslak bırakmamaya özen göster çok kolay oksitleniyor.
ve en önemli hususlardan biriside zincir bakımı bisikletin zincirine gerekli özeni göstermezsen günden güne bisikletin akışkanlığı azalır. Bunun için ben sentetik tiner ve ufak boya fırcası kullanıyorum . Bunlarla zinciri ve dişlileri temizliyorum sonrasında bisikleti yıkıyorum . kurulukladıktan sonra arka dişliye , zincire ön dişliye WD - 40 sıkıyorum fazlasını bez ile siliyorum. bundan sonrada zinciri yağlıyorum. yine kullanılacak araziye göre zincir yağları var. wet , dry gibi dry yağlar daha çok yaz aylarında kuru zeminler için kullanmanı öneririm çünkü su gördüğü zaman yağ akıp gidiyor . wet yağları bu her mevsimde kullanabilrsin ama temizlemesi biraz zor oluyor.
Son bilgi : Fren Disklerine yağ kaçırmamaya çalış.

3 - ise kendi belirlediğin bütçeye göre bir ürün alabilirsin . Fiyat belirtmemişsin .
  • sudo su  (25.12.16 14:13:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.