[]

tütün hakkında

allahın belası zamlar yüzünden sigaradan tütüne geçtim. gaza gelip geçen hafta yarım kilo süper tütün (adıyaman çelikhan) aldım, arkadaşımın daha öncelerdeki önerisini de dikkate alarak. yalnız aklıma takılan bikaç şey var. tütünü tütüncüde sardırıp denemek için içtiğimde tadı çok güzeldi. lakin kendim evde sarınca kıvamını bir türlü tutturamadım. belli ki kaçırdığım noktalar var. olası en iyi tat için nelere dikkat edeyim?

şikayetlerim: çoğu dalda sigarayı içime çekince tat alamıyorum, aynı zamanda sigaranın ucu da yanmıyor. nefesim gitmiyor yani sıkışıklık var sanki :) bu neden olabilir? bir de tadı gerçekten kötü. boğazımı yakıyor ve ilk içtiğimden çok daha sert. tütüncüde denediğimle alakası yok.

bu arada ben tütünü koyduğum poşeti ilk iki gün full açık bırakmıştım. bunu yapmamam gerekiyormuş. bundan kaynaklanıyor olabilir mi bu sıkıntılar?

 
adiyaman tutunu almamaya calis. ithal tutunlere yonel. acik tutunlerin iyisini bulmak zor. tadinin agir olmasinin sebebi kurumasindan dolayidir. hicbir sekilde acikta birakma. tutunu muhafaza ettigin kaba/pakete bir tane elma dilimi koy, nemli tutar. cok siki sarmamaya calis.

deneyerek dogru tutunu bulacaksindir.
  • hopeless  (25.12.16 05:08:27) 
ithal tütünler +1
ayrıca tütünü çok koymuşsun gibi geldi bana. biraz parçalayarak koy bütün bütün değil.

  • who cares wins  (25.12.16 05:12:40) 
teşekkürler.
ithal tütünü her tütüncüde bulabilir miyim? değilse bulma ihtimalim yüksek yer (izmir) önerinizi alabilirim :) güvenilir bir site de olurdu ama ilk aşamada denemeden almak istemiyorum

  • isimsiz uye  (25.12.16 05:16:42) 
hiçbir zaman ilk alacagın tütünü yarım kilo alma.


  • paudi  (25.12.16 09:10:32) 
öncelikle sigarayı içine çekince tad alamıyor olmanın nedeni tütününün tam kurumamış olması ya da çok kurumuş olması. bunun da nedeni tütün daha ağır olsun diye üzerine su serpiyorlar. böylece gram olarak tütün daha ağır oluyor. sigaranın tam yanmamasının nedeni ise sararken tütünü poşetten aldığın gibi makinesine koyman olabilir.(ya da çarşaf kullanıyorsan direkt çarşafın arasına koyman da olabilir) ya da tam filtrenin önü boş kalıyordur. bu iki ihtimal dışında sigaranın yanmaması söz konusu değil. tütünü sarmadan önce topak topak olan tütünleri elinle ayırman sorunu çözecektir. sert olmasının nedeni ise tütün ya çok kurudur ya da adi tütündür. ama adi tütün boğaz yakmaz kolay kolay. içine çürümesin diye kükürt ve başka diğer kimyasallar atıyorlarsa bilemem. son olarak kurumuş tütünün içine elma dilimi, marul dilimi gibi çözüm önerileri yalnızca a kalite tütünlerde geçerli bi durum. yani tütün kaliteli değilse içine yarım kilo elma doğrasan bile o tütün yine çok kuru olacaktır. gelelim benim tavsiyeme, ithal tütünlerin çoğu aromalı ve tatlandırıcılı tütünlerdir. ve çelikhan, burdur, adıyaman tütünlerine göre daha pahalıdır. ben ilk tütün arayışına girdiğim zaman 10'ar liralık 3-4 part tütün alıp evde içerek karar vermiştim. şimdi kilosu 80 liralık adıyaman a kalite tütün içiyorum. katkısız ve koruyucusuz. eğer sevdiğin tütünü bulabilirsen önerim ilk başta 10-20 liralık tütün almandır. kurutmak için de, rüzgarlı bir günde balkonda 30 dakika bırakman yeterli olur. tiftik edip sarmaya başlarsan bu sorunların hiç birini yaşamazsın. kolay gelsin :)


  • mind mischief  (25.12.16 10:39:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.