[]

Sinir olduğum durumlar (müşteri)

iç dökeceğim biraz. yaptığımın ahlaksızlık olduğunu falan da söyleyebilirsiniz sıkıntı yok.

bir müşterim var; herife 3-4 tane site yapmıştım zamanında. bu habire bir şeyler isteyip duruyor sitelerle ilgili. ben de en sonunda dedim ki, düzenli bakım anlaşması yapalım daha sağlıklı olur. o da kabul etti, aylık çok düşük bir meblaya anlaştık. (o kadar zaman geçti ki ben de hatırlamıyorum ama 200-250 lira gibi bişeydi)

normalde böyle düşük paralara da çalışmıyorum ama iyilik olsun diye, hem işi görülsün, hem de ben boşa vakit kaybetmeyeyim diye kabul ettim.

ulan adam gene para mara yatırmıyor.
göndereceği paraya da ihtiyacım yok ama, habire istekler sıralıyor para mara yatırmıyor. sinir oldum, bir daha da yazmadım buna. gidip onun 200tl si için "para noldu" falan diye de tatsız tatsız konuşamayacağım açıkçası. ben de bir daha zerre cevap atmadım buna.

neticede bu işlerin olması için bir meblağ konuşmutşuk, yatır devam edeyim. yatırmıyorsan da senin peşinden koşacak değilim.

geçenlerde bu gider yapmaya başladı.
sonunda da bir yazılımcıyla anlaşmış, verdim ftp veritabanı vs. her şeyini kurtuldum.

ama inanılmaz gıcık oldum.
ulan pezevenk, sen şimdi bu yazılımcıya para vermiyor musun? veriyorsun, madem o herife para veriyorsun, ona vereceğin sürede gidip bana para verseydin de hiç tatsızlık yaşanmasaydı.

haksız mıyım? deli ediyo bu insanlar beni.
yani cidden para veren herkes bizden şunu bekliyor: yalvaralım edelim, o para için 50 defa arayalım, mail atalım, sürekli yalvaralım.

verdiğimiz hizmetin parası için yalvarmamızı istiyorlar resmen. verdiği para umurumda değil, ondan alacağım işler de umurumda değil. piyasa zaten gayet güzel, bu heriflerle uğraşacak mail atacak vaktim de yok.

işine gelince "geçen hafta fuarım vard bunları yapmadın diye zor duruma düştüm" diye ağlaşsın, peki param nerde? o fuarada on binlerce liraya stand kurarken, benim üç kuruş paramı niye yatırmadın?

ve bu yaptıkları tavır beni delirtiyor.
haksız mıyım yani bu adama yaptığım şeyde?

 
İnsanlar bu bilgisayar işlerini Facebook hesabı açmak gibi bir şey zannediyorlar. Doğru yapmışsın. Diğer yazılımcıya da zamanla kazık atmaya başlar. Karakter meselesi bu.


  • dissendium  (24.12.16 17:37:11) 
haklısın. zaten sırf bu yüzden daha kurumsal şirketler özellike bu tür web site tasarımıyla uğraşanlar falan ufak müşteri almıyorlar ufak müşterinin derdi büyük olur diye.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.12.16 17:37:35) 
@proletarier,

ben de almıyorum aslında zaten. bu da kuzenimin arkadşaı diye aldım zamanında, normalde uğraşmadığım için bi fee verirsen düzenli yardım ederim dedim. yoksa işleri sallarım demeye getirdim. belli ki pek anlamamış.
  • tchuck  (24.12.16 17:46:28) 
benzer işi ben de yapıyorum, başka yazılımcıyla anlaştım deseydi bilgileri vermezdim, genelde 3 yıllık domain+host alıp paketliyorum. 3 yıl bitene kadar bekle amk. ondan sonra zaten domain+host boşa çıkar nabıyosan yap derdim. en son birisi yaptı mail sunucusunu hayvan gibi kullanmış en ufak yolladığı aldığı belge 100mb, millete özel fotoğraflarını boyutlarını küçültmeden vs yollayıp durmuş, geldi bu mail göndermiyor diye dillendiriyo yanımda, bi baktım 10gb mail kotasını doldurmuş. arttıralım 100 lira alırım dedim (zaten 60 lirası masraf 40 bana kalcaktı). biz cebimizden verdik yanımda yok sonra veririm dedi, gidiş o gidiş. bende aradım hostingi zaten benim kartımla alışveriş yapıldığı için birşey demediler, dedim hosting paketini düşürüyoruz. daha ortalıkta gözükmüyor enayi, dükkana seccade ile gelip namaz kılan adam ha bu sanırsın dört dörtlük müslüman.


  • masa penisi  (24.12.16 18:12:26 ~ 18:15:36) 
bunu yazlımcıya anlatırdım bana bunu yapan sanada yapar git söyle patrona paramı versin deseydin yazılımcı seni haklı görüp abi çocuk haklı kalan bakiyesini ver derdi.


  • jamswety  (24.12.16 18:46:21) 
Turk musteriyle calismayacaksin. Avrupa, Amerika. Turkler kasaba kurnazi hepsi boyle. Onun buldugu kisi senin aylik 250 lira istedigin seyi bir yuzluk at hallederiz demistir. O da eline yuzune bulastirir. Seni suclar bunu yapan adam icine batirmis ondan der. Adam sana sover. Gunler gecer.


  • robokot  (24.12.16 19:35:12 ~ 19:37:11) 
reserve


  • tiarwain  (24.12.16 21:17:38) 
bence yeni elemanada para vermiyordur. ya yeğen ya da bir tanıdık filan bulmuştur.
o yüzden fazla kafaya takma, kurtulduğuna dua et.

  • etna  (24.12.16 21:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.