[]

EU oturma izni kartının kimlik yerine geçmemesi?

Bankada kartı gösterdikten sonra kimlik olarak pasaport soruyorlar her seferinde, ülkeden ülkeye farklılık mı gösteriyor bu durum yoksa pasaport taşımak mı lazım?




 
Cunku oturma izni kimlik degil, oturma izni.
Sadece orada kalma iznin oldugunu gosteren sey.

Her yerde boyle.
Mesela pasaportsuz gezemezsin de schengen ici dahi olsa. Yakalanirsan operler.
  • kuehles blondes  (24.12.16 16:55:57) 
pasaportu oturma izniyle birlikte taşıman gerek normalde. kuehles blondes'in dediği gibi. ben de taşımıyorum pasaportu genelde ama başka ülkeye gidince alıyorum yanıma. şu ana kadar denk gelmedi kontrol hiç :)


  • burya  (24.12.16 17:01:15) 
normalde kimlik yerine gecer oturum karti, fakat bazi resmi islemlerde o kisi olduguna emin olmak icin prosedür olarak pasaport da görmek isterler. oturum kartinda pasaport numaran yazar, yani oturum kartin pasaportunu referans gösteriyor. banka kredisi, yüklü meblagli alim satim islemi, vekalet verme, devlet dairelerindeki önemli islemlerde ikisini de istemeleri normal. bunun disindaki islemlerde günlük hayatta kart yeterli oluyor. pasaportum cüzdanim büyük oldugu icin hep yanimda ama gerek yok tasimaya hic lazim olmuyor günlük hayatta. olmadi kopyasini koy cüzdana. polis bile sormaz kimlik kontrolunde pasaport, oturum karti yeterli cünkü devlet dairesi vermis onu sana.


  • eick  (24.12.16 17:02:58) 
ülkeden ülkeye göre değişiyor. belçika'da oturum kartı yeterli. heryerde kullanabiliyorsun ve pasaporta hiç ihtiyaç yok. sonuçta bütün bilgiler gene oturum kartında var.


  • faaip de oiad  (24.12.16 17:06:43) 
@eick : yanlış bilgi veriyorsun. pasaport ve oturum kartı birlikte geçerlidir. ha buna dikkat ediyorlar mı? genelde pek sallamıyorlar ama. oturum kartı kimlik kartı yerine geçmez. banka işlemleri, kredi işlemlerinde her zaman pasaportu soruyorlar öncelikli olarak. sadece oturum kartıyla işlem olmaz. almanya için böyle bu


  • burya  (24.12.16 17:09:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.