[]

Migros'ta satılan etil alkol ile içki yapıp içen var mı?

Migros'ta saf etil alkol satılıyor. Arkasında mutfak kullanımı içindir yazıyor. Bunla içki yapıp içildiğini duydum. Yapan var mı? Tadı nasıl, sağlık açısından sorun yaratır mı vs?

Biraz bundan döküp üzerine meyve suyu katmak istiyorum.


 
bununla insanlar likör falan yapıyor. öyle votka gibi kullanırsan çok kalitesiz bir kokteyl içmiş olursun. çünkü o alkol muhtemelen çok fazla distile edilmemiştir ve bu nedenle kokusu pek hoş değildir.

bunun yerine vişne likörü, limoncello falan yapımında kullanırsan o az distilasyondan gelen kötü kokuyu bastırırsın.
  • sos fistik olsun mu  (24.12.16 13:03:17) 
kayınpeder rakı yapıyor. votkada yapıyorum demişti ama nasıl olduğu konusunda fikrim yok.


  • teknikekip  (24.12.16 13:12:43) 
valla rusya'da fakirler etil alkol var diye bildigin parfum falan iciyor. gecen banyo losyonu icip 80 kisi oldu. olmelerinin sebebi icmeleri degil ama, losyonun metil alkolle uretilmis kacak versiyonuna denk gelmis olmalari. haliyle midem kaldirir diyorsan etil alkolu tatlandirip seyreltip artik nasil yapiyosan icersin bir sey olmaz. adamlar tiras sonrasi losyonu iciyo lan.


  • der meister  (24.12.16 13:21:56) 
hocam direk vişne suyu döküp içersen hep çok lezzetsiz olur hemde pahalıya gelir. normalde vişne likörü felan yaparken %20-25 alkol üstüne istediğin malseme ve şeker+su eklenip mayalanıyor. bu sayede bir şişe etil alkolden çok şişe içki elde etmiş olursun hemde tadı fena olmaz. evde votka yapımı,limoncello,vişne likörü bunları araştırabilirsin. yapımı kolaydır. bi de şuan fiyat ne kadar etil alkolun?


  • genc irisi  (24.12.16 13:51:17) 
Envayi çeşit likör yaptım, kavun dolapta hala. Sabretmen lazım biraz sadece.


  • Aman Sen de  (24.12.16 16:27:29) 
vişne likörü yaptım yeni..ateş suyu oldu ama taş gibi kaliteli :)


  • bhdrydn  (24.12.16 18:15:30) 
Arkadasim direkt alip uzerine meyve suyu katip bize kendim yaptim diye kakaliyomus.
O sekilde defalarca ictim hicbi sey olmadi.
Ayrica bence icimi markette satilan pek cok hazir urunden cok daha rahat, kokusu tadi cok daha guzel.
Ve ne kadar ictigimde ne kadar yamulursam yamulayim ertesi gun aksamdan kalma hali de yapmadi ki benim bunyem cok cok hassastir bikac duble raki iceyim ertesi gunu hasta gibi bas agrisi ve mide bulantisi icinde geciririm.
Bunu ictigimde hicbi mide sorunu yasamadim.
  • social justice warrior  (07.04.17 12:41:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.