[]

ortak evdeki sorunlar

diyelim paylasimli evde yasiyorsunuz ama yasadiginiz kisiler onceden arkadas oldugunuz insanlar degil, ev arkadasliginiz var sadece. su tip durumlarda ne yapiyorsunuz ve ne yapardiniz?

1- 8-10 gun boyunca yikanmayan bulasiklar? hatta oyle ki mesela adam butun catallari kullanmis, kullanacak temiz catal yok. ve bunu adama soyleyince o kadar da buyutulecek bir sey degil diyor.
2- yine ortak tabaklari camasirhane lavabosunda yikayan bir arkadas var. buna da normal diyor. cunku camasirhane odasina yakin, gotunu kaldirip mutfaga gidemiyor.
3- kullanilan jiletlerin, sabunlarin banyoda birakilmasi.

cok titiz oldugumu sanmiyorum ama bana bu usttekiler pek normalmis gibi gelmiyor, siz ne yapiyorsunuz bu tip durumlarda?

 
1) buna ne yapardim bilmiyorum. hic oyle ev arkadaslarim olmadi.
2) kabul edilebilir.
3) gordugunuz anda cope atiniz.
  • hopeless  (24.12.16 03:29:20) 
Bence de büyütecek bir şey yok. Komün hayatı deniyor buna. Askeriye değil ki kurallara uymasını bekleyemezsin, istemiyorsa yapmaz net. Tek başına eve çık.


  • _goddard_  (24.12.16 04:30:08) 
Anarşik manarşik hikaye. Öyle yapacak böyle yapacak, saygı duyacak demek havada kalır. Adamın saygı anlayışı farklı, düzene ayak uydurmayan adamı ne yapacaksın? Yaptırımın var mı? Evden atmakla tehdit ediyorsan bilemem.


  • _goddard_  (24.12.16 05:13:26) 
Çözüm için, açıkça konuşmaktan başka fikrim yok ama bu yaptıkları normal değil, kabul edilebilir hiç değil!
Yetiştikleri büyüdükleri yerde bulaşıklar banyoda mı yıkanıyomuş?! Saygıysa, siz de yemek artıkları bulunan çamaşırhanede elinizi ya da elde yıkanacak çamaşırlarınızı yıkamak istemeyebilirsiniz. Onlar da buna saygı duysunn.

Çatal-tabak-bardağınızı ayırın böylece bulaşık sorunları hallolur.
Jiletleri çöpe atma konusunda da hopeless'a katılıyorum.
Bunları sinirle değil "zaten böyle olması gerektiği" tavrıyla yapın, bir sorun yokmuş gibi davranın.
  • megalomaniac  (24.12.16 09:17:49) 
Benim son ev arkadaşım seninkine yakındı. Dışarıdan baksan iyi bir kurumda çalışan kibar güzel hanım hanımcık bişey. 1hafta bulaşık yıkamazdı.banyo desen her gün sac dolu. Uyarinca trip atıyor. İşin kötüsü arkadaşım.
Ben kibarca uyardim, yeri geldi onun yerine yaptım ama enayilik yapmışım. En son ayrıldık evden.
Sen her seferinde uyarıyosun ve yine herhangi bir değişiklik yoksa ortak alan çekilmez oluyor.
  • cabiday  (24.12.16 10:59:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.