[]

yüksek lisans, lisansa göre daha mı zor?

daha az ders var, daha çok ilgi alanına yönelik. yoğun okuma yapmak dışında ağır olan ne olabilir?




 
tez olayı sıkıntığğ


  • cekilmis gayfe  (23.12.16 20:13:56) 
yogun okuma diyip gecme bence
okumak yetmiyor derste tartısmaya katılacaksın ve term paper yazacaksın

  • Pepee  (23.12.16 20:15:27) 
alanına göre değişir. ben kimyada yaptım haftanın 7 günü laboratuvarda çalışıyordum, hiç uğramadığım gün çok ender olmuştur.


  • peki madem  (23.12.16 20:18:25) 
okula göre değişir. dersler için konuşursak, şahsen lisanstan kat kat daha kolay bi yüksek lisans süreci geçirdim. ama tez olayı sıkıntığğ +1 (deneyi bitmeyen bxgx okuldan bildirdi)


  • bxgx  (23.12.16 20:20:06 ~ 20:20:46) 
Bence daha zor. Yoğun okuma dışında birçok şey yapabilirsin. Mühendislik okuyorsan bilgisayarla çok uğraşırsın. Programlama falan demiyorum. Makine mühendisliğinde tasarım programından tut, analiz programına kadar bir sürü bilgisayar programı var. Ödev yaparken bu programları çok sık kullandığın oluyor. Lisansta olmama rağmen bu programları aralıksız 10 saat kullandığımı biliyorum. Bir de bunları derslerle birleştiriyorsun. Diyelim tasarım yapacaksın, bölümdeki derslerden öğrendiklerinle bunu yapman gerek. Olayın bilimsel boyutu var. Danışabileceğin insan sayısı az. Uzmanlık alanı çünkü. Okuldaki hocan haricinde kimseye soru soramazsın. Bilgiye ulaşım daha zor. Lisansta staj defterinden projelere, kitap çözümlerinden vize ve final sorularına kadar her şeyi İnternet'te bulabiliyorsun. Yüksek lisansta bunları bulman zor. Tamamen tek başınasın.


  • dissendium  (23.12.16 21:09:09) 
bizim bölümün yükseği liseden daha kolay


  • masa penisi  (23.12.16 21:10:32) 
Çok daha zor. Tabi yapılan üniversiteye göre de değişir.

Ödev çok fazla, derslerin hemen hepsi önemli dersler. Hocaların da tavizi olmuyor. Lisanstaki gibi anlayış olmuyor. Sınıfın geneli de hırslı oluyor. Lisanstaki gibi yatanlar yok
  • Cruyff  (23.12.16 21:15:58) 
daha çok teori daha az laga luga demek istiyorum ben bu konuda. (laga luga olan lisans bu örnekte)


  • lucky strike  (23.12.16 21:38:34) 
bu olay okuluna, bölümüne ve hatta çalıştığın hocana bağlı olarak değişir. ben laboratuvarda çalıştığım için haftanın 7 günü gittiğim 8, 9'dan önce çıkamadığım (haa ben bayıla bayıla yaptığım için çalışma süremi kendim de arttırmış olabilirim ama olsun:) sürekli araştırma yapıp sunum hazırladığım bir şeydi benimki kısacası çok daha zordu ama anket yapa yapa yüksek lisans bitirenleri de görüyoruz sonuçta onun için başta okula bölüme göre değişir dedim, belki bölüme spesifik sorarsan daha doğru fikir elde edebilirsin.


  • pamuk helvalar cebe  (23.12.16 22:13:01) 
Fen mühendislik alanı için; lisans dersleri genelde "fundamentals of x", “introduction to x” veya “foundation of x” şeklinde, bir konunun temeli, ana bölümleri üzerinde durur. konular ana hatları ile işlenir; ders anlatılır, sonunda anlatılanları pekiştirecek örnekler yapılır, bir sonraki konuya geçilir. bu örneklerde bazı veriler vardır, ve öğrencinin bu verileri kullanarak bazı bilinmeyenleri bulması beklenir. yöntem ve kullanılacak denklemler bellidir, ancak öğrencinin nerede hangi denklemi veya yöntemi kullanması gerektiğini bulmaları beklenir. lisans derslerinde bu konuların geçtiği hacimli kitapların tamamı genellikle, vakit veya konunun detayı, zorluğu vb. nedenlerle bitirilemez. daha çok konuların ana hatları öğretilmeye çalışılır.
yl dersleri (sonrasında doktora dersleri) çok daha geniş bir spektruma dağılıdır. bunlardan bir kısmı demin örnek verdiğim "fundamentals of x" konularının artık "advanced x", "ileri x", şeklinde daha detaylı incelemesi haline evrilebileceği gibi bilimsel araştırmada kullanılacak bir yöntem, bir teknik de işlenebilir. öğrenciden öğrendiklerini tek başına veya bir sistemin bir parçası olacak şekilde bir bilimsel araştırma konusunda kullanması beklenir. ancak burada ne veriler veya yöntem önceden belli olmak zorundadır, ne de bilinmeyenler, hedefler. Tez aşamasında öğrenci bilimsel temellere bağlı kalarak kendi araştırma evrenini oluşturur, kendi test sistemini veya veri tabanını (artık ne üzerinde çalışıyorsa) kurar, ulaşılabileceğini öngördüğü bir takım hedefler belirler, bu hedeflere ulaşmaya çalışır.
özetle lisansta var olan yöntemler ve bu yöntemler ile daha önce çözülmüş problemlerin nasıl çözüleceği öğrenilir. Bilim dünyasına yeni bir bilgi katmak söz konusu değildir, daha çok varolan bilginin kaliteli bir şekilde yaygınlaştırılması ön plandadır. yl de ise bazen daha önceden bilinen, bazen de öğrencinin kendisinin geliştirmesi beklenen yöntemler kullanılarak daha önceden çözülmemiş, sonuçları bilinmeyen veya muallakta olan problemlerin çözülmesine gayret edilir. Yani mutlaka bilimsel bir katkı olmalıdır.

ekleme: soruya cevap vermeyi unutmuşum. evet uzak ara daha zor.
  • puc  (23.12.16 22:19:10 ~ 23:01:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.