[]

5 milyon tl

Faizi ne eder aşağı yukarı? Bankaya göre değişir biliyorum da hesaplama zımbırtıları oluyordu bulamadım.




 
O kadar parayla bankayla pazarlik yapabilirsin. %13 faiz icin anlassan bankayla devlet vergisini de dussen senelik getirisi 550.000 lira civarinda olur. Aylik yaklasik 45000 falan.


  • robokot  (23.12.16 18:55:42 ~ 18:57:44) 
Ek olarak: tabii 5 milyon lirayi turk lirasi olarak tutmak bu ortamda buyuk cesaret ister. Bir de yatirdigin banka batarsa / el konulursa sadece 100.000 lirasini kurtarabilirsin devlet guvencesiyle. O yuzden bankada cash o kadar para tutmak risklidir.


  • robokot  (23.12.16 18:57:48 ~ 18:58:03) 
neden turkiye ?
brezilya, arjantin gibi faizleri cok yuksek ve politik olarak daha guvenilir ulkeleri dusunebilirsin.

  • matematik koyu  (23.12.16 19:06:48) 
"Banka batarsa / el konulursa"

Şimdi beyler Allah korusun o günleri göstermesin böyle bir durum olduğu takdirde paranın pulun bir önemi kalmaz. Asıl riskli olan şey bankada o kadar para tutmanın mantıksız olduğunu düşünmek. Lütfen iki tane iktisat dersi alıp (belki onuda almadan dünyanın en güvenilir kaynağı (!) olan ekşisözlükten okuyarak) gelip buralarda insanları yanlış yollara sürüklemeyiniz.
  • tekila shot bardağı  (23.12.16 19:10:17) 
tekila, allah allah cok abes bir sey demedim ki? Bank Asya'ya daha bir kac ay once el konuldu. X veya Y sebeple farketmez, devletin boyle bir gucu var ve biri buna karar verebilir. Sen benim bankama olmaz dersin, ama ben o riskin oldugunu yakin tarihten ornek vererek gosteririm. Icinde parasi olanlarin 100k uzeri parasi yandi. Dunya disi bir olaydan bahsetmiyorum yani, Turkiye'de (ve hatta Dunya'da; gecen sene yunanistan'da ondan once rusya'da olanlari hatirlayiniz, veya su saniyede italya'da olanlari) dun olan ve yarin da olabilecek bir seyden bahsediyorum.

Devlet boyle bir guvenceyi boyle bir ihtimal var diye veriyor zaten, boyle bir sey olmasi ihtimali teoride ve pratikte varken kim oluyorsun da insanlari yanlis bilgilendirmeyin diyorsun?

Bu ulkede bu durum daha once de oldu bu arada ve emin ol ertesinde paranin onemi oldu, hatta oncesinden daha cok oldu, ortadan kalkmadi.

Ve herkes sizinle ayni gorusu de paylasmiyor: Ulke ve bankalari batsa, benim icin paranin pulun onemi yine olur. Dunya Turkiye'den ibaret degil. Hadi Dunya Turkiye'den ibaret olsun, buyuk bir buhranda karnini neyle doyuracaksin? Kisin nasil isinacaksin? Yine paraya ihtiyacin var. Ulke seneler de alsa duze cikar ama senin birikimine ne olur?
  • robokot  (23.12.16 19:12:58 ~ 19:24:44) 
Amcam yaklaşık 12Milyon Tl gibi bir tutarı 20 senedir bankada tutuyor belki Ziraat'ten başka bankaya yatırmaz. Sorduğumda da zaten Ziraat batarsa bu ülke batar demişti o saatten sonra parayı napayım dedi ve bir sigara yaktı. :D


  • gozu acik sevisen yahudi  (23.12.16 19:14:17) 
@matematik koyu,

arjantin ve brezilya mı politik olarak daha güvenilir? HUE HUE HUE
  • der meister  (23.12.16 19:16:17) 
@der meister

kesinlikle... en azindan her gun bombalar patlayip teror eylemleri olmuyor, yabanci yatirimcilar ulkeden birer birer kacmiyor. zaten yuksek faizin olabilmesi icin politik olarak cok stabil bir ortam olmamasi ve guclu bir sanayi olmamasi lazim yoksa adam faizleri yuksek tutmaz.

ulkede 5 tane teror orgutu var, darbesi, krizi, savasi, bombasi, canli bombasi, teror eylemleri eksik olmuyor, sinir otesi operasyona cikmis bir ordu var falan filan.

kisacasi arjantin veya brezilyanin turkiye'den daha guvenli bir politik ortami oldugunu dusunuyorum.
  • matematik koyu  (23.12.16 19:21:48 ~ 19:23:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.