[]

Türkiye'de Suriyeliler yan gelip yatarken TSK'nın Suriye'de ne işi var?

Işid'in iki askerimizi yaktığını gördüm (görüntüler muhtemelen doğru). Ayrıca çok sayıda ölü ve yaralı da var çıkan çatışmalarda. Anlamadığım şey şu, Türkiye'de yan gelip yatan sağlıklı Suriyeliler neden savaşmıyorlar? Bir de üstüne bazıları taşkınlık yapıyor.

Yan soru olarak da şunu merak ediyorum, orada savaşan Türk askerleri rütbesiz mi rütbeli mi; rütbesiz ise bir er Suriye'de savaşmayı kabul etmezse ne olur, ne tarz yaptırımlar ile karşılaşır? Şayet ben Suriye'de Erdoğan'ın yanlış politikaları sonucu oluşan durumu düzeltmek için hayatta savaşmazdım.


 
  • m e b  (23.12.16 18:24:30) 
ulan varya mis gibi bir göçmen sorunumuz da oldu.

soruna gelince, biz buradaki suriyeliler için savaşmıyoruz ki
biz sınır güvenliğimiz için savaşıyoruz. yani resmiyette bu böyle.

göçmen problemine gelince, şimdi değil de bunda bir iki yıl sonra çıkacak gibi. oysa ırak savaşında bu kadar olmamıştı. garip.
  • zugas  (23.12.16 18:26:09) 
adamların ülkesinin içine eden biziz. bu adamlar durduk yere hadi Türkiye'ye gidek demedi.

osmanlı ve Arap penisi hayranı aklar tarafından, o tek haneli iqlarina bakmadan bir hayale daldirtildik. sonra elimize aldık. elde kazanım olarak yüzde 1 birim bile bir şey yok, tamamen kayiptayiz, üstüne ülkemizin demografik yapısının içine edildi.

şimdi ben Suriyeli mülteci olsam, sen sictin sen temizle derim. üstelik adamların keyfi burada yerinde, ekmek elden su gölden.

keşke hepsini postalasak ama imkansız artık.
  • no christ requires  (23.12.16 18:26:21) 
Erler Suriyeye gönderilmiyor bildiğim kadarıyla. Şu an orada bulunan kuvvet ordunun profesyonel kesiminden.

Niye savaşmıyor diyorsun, ona da cevabım kime karşı savaşacak? Ortada bir iç savaş var, savaşacağı her taraf kendi ülkesinden adamı. Ki ayrıca kimin tarafında savaşacağını seçme şansı da yok öyle, Köyü kimin kontrolünde ise ona katılcak ya da ölcek.
  • Haldamir  (23.12.16 18:26:29) 
e suriyelilerin vatandas olmamalarini isteyenlerin bunu sormaya hakki yok ki. vatandas olmayinca askere de alinmiyorlar zaten. dogru bazilarinin vatan millet pek umrunda degil ama savasanlari da görmen gerek. bunu erdoganin yanlis politikasi diye özet gecmeyip, ülke güvenligi acisindan genis cercevede görmek lazim. böyle dünyanin kritik noktasinda bulunan bir ülkenin duygusallık icerisinde dişi bir siyaset izleyip hiç bir şeye karışmaması düşünülemez..

askere emre itaatsizlik ve disiplinsizlikten ceza verilebilir. ve askeri cezalar hızlı işleyip, yaptirimlari agirdir. seferberlik ya da savas halinde bu ayni suçun cezasi katlanir. askerlik meslagi özellik itibariyle bunu gerektirir.
  • 1adam  (23.12.16 18:26:42 ~ 18:27:40) 
ülkesinden savaş nedeniyle kaçmış bir mülteciyi savaşmaya nasıl zorlayacaksınız hukuksal olarak? hadi kendini dünyadan da, uluslararası hukuktan da iyice izole ettin ve bunu yaptın diyelim. on binlerce silahlı adamın orada senin emirlerine uyacağı ne malum?

adamların ülkesinde abd ve araplarla birlik olup iç savaş çıkardığımız yetmedi, yerlerinden yurtlarından ettiğimiz yetmedi bir de kaçtıkları savaşa mı sokacağız?
  • pilavmaker  (23.12.16 18:29:57) 
bak olayi en basit sekilde ozetlemeye calisiyorum simdi;

komsunun evinde yangin cikiyor, adam sizin eve siginiyor. senin baban da komsunun evindeki yangini sondurmen icin seni gonderiyor. Derken dumandi atesti falan filan senin canin yaniyor, gelip evi yanan adama kiziyorsun. senin evin yanarken ben sondurmeye gittim canim yandi diye.

iyi de kardesim, seni yangini sondur diye gonderen baban. evi yanan adam napsin zaten kacip gelmis, senin evine siginmis. yanlis kisiye odaklaniyorsun.

not : yanginin cikma nedenine ise hic deginmiyorum bile.
  • matematik koyu  (23.12.16 18:30:16 ~ 18:40:09) 
matematik koyu +1

bir de türkiye'de iç savaş çıksa, taraflar da erdoğan - pkk - ışid olsa, kimin için savaşacaksın? ben bunu düşünüyorum hep.
  • gmzo  (23.12.16 18:36:23) 
@matematik koyu'nun analojisini yeniden düşünürsek aslında:

komşunun evinde yangın çıkıyor, adam sizin eve sığınıyor. senin baban da komşunun evindeki yangın sizin eve de sıçrar diye söndürmen için seni gönderiyor (ki sıçrayacağı da gün gibi açık). derken, dumandı, ateşti falan filan senin canın yanıyor. gelip hem evi yanan adama kızıyorsun "senin evin yanarken ben söndürmeye gittim, canım yandı" diye, hem de babana kızıyorsun "e, yangın sıçramayacaktı belki de!!!11! ne işim var yan kapıda?!!!" diye.
  • m e b  (23.12.16 18:41:58) 
konudan alakasız olacak ama "şayet" kelimesinin anlamı "eğer"dir. senin son cümlede kullanman gereken "zira" idi. bunu bana 12 yaşımdayken falan ayar vererek öğretmişlerdi, o yüzden hiç unutmadım. ben de hep yapmak istemiştim. kısmet bugüneymiş.

şayet = eğer
zira = çünkü
lakin = ama

hayır bilmiyorsanız niye kullanıyorsunuz ki, daha sık kullanılan alternatifi yok sanki :/
  • der meister  (23.12.16 18:50:59 ~ 18:51:31) 
@ m e b

iste tam bu noktada yanginin neden ciktigini sorgulamak lazim. hic o konuya girip siyaset tartismak istemiyorum ama haritayi acip bakarsan goreceksin ki tek komsu biz degiliz.

sence neden bir diger komsu israil'in burnu bile kanamiyor ? keza suudi arabistan, urdun ve iran da gayet isid belasina komsu ulkeler. sence neden yangin oraya sicramiyor da sadece bize sicriyor?

kendini avutmaktan otesi degil yok bize de sicrardi falan filan gibi laflar. sinirlarina yeteri kadar ozen gosterip, sinir guvenligini iyi saglarsan hicbir sey sicramaz.

10 sn sinir ihlali yapan ucagi dusurene kadar, once kendi vatanimizin, milletimizin guvenligini saglayabilseydik bu gunleri yasamazdik zaten.
  • matematik koyu  (23.12.16 18:57:28 ~ 18:59:30) 
@matematik koyu: tek sorun sadece ışid mi? dikkate alınan bir diğer şey de pkk.
pkk koridorunun da varlığı ayrıca bir tehdit.


ayrıca, sınırlarımız içinde de güvende tutulmamız konusunda da katılıyorum. çok daha sıkı güvenlik önlemleri alınabilirdi.
  • m e b  (23.12.16 19:11:03) 
onu bunu bilmem
diğer araplar kendi ırkdaşlarını alıyor mu?
hayır almıyor.

biz onlara sığınsak bizi baş tacı ederler miydi?
hayır götümüzü keserlerdi.
.

hem başkasına sığınıp orada patır patır üremek nedir ?
  • supermatik  (23.12.16 19:17:38 ~ 19:22:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.