[]

nicotinell 52.5 mg + 17.5 mg ?

Selam romalılar,

Bendeniz ağır sigara bağımlısıyım. hani elle sardığım sigaralardan günde 35 tane falan tüketiyorum. benim peder koah hastası, o da sigara içiyor. en son öyle bir duruma geldi ki sigarayı kesinlikle bırakması gerekiyor ama inatçı, ben de onu sen bırakırsan ben de bırakırım diye zar zor ikna ettim. işte 10 gün önce champix e başladım, 3 gün önce sigarayı bırakıp nikotin bandı taktım, şimdi champix + nikotin bandı kullanıyorum. nicotinell 1 numara 52.5 mg nikotin olandan. malum, artık geri dönüşü yok, pederi bıraktırmam lazım. ama tüm bunlara rağmen krizler feci geliyor yahu. elimde bir de 3 numarası var bu bandın. şu an 52.5 takılı, bir tane de 3 numara taksam çok mu abartmış olurum? nikotin zehirlenmesi çok nadir görülen bir olay da değil bildiğim kadarıyla. ama finaller var ve sigara krizleri dikkatimi çok dağıtıyor. 70mg nikotin + champix, olmaz mı ha?


 
tak bir şey olmaz. e sigara içiyorum nikotin zehirlenmesi geçirdim. ağır baş dönmesi ve bulantı hissedersen bantları çıkar bol miktarda su tüket.


  • mrthany  (23.12.16 14:14:40) 
LD50 1mg/kg
Nikotinin LD50 (Lethal Dose) miktari vucut agirligindaki her kilogram basina 1 gram olarak belirtiliyor. Ama ciltten (transdermal) dolasim sistemine gecirilen nikotin miktari patch uzerindeki nikotin miktariyla ayni olamiyor. Yani hic bir zaman 52 mg nikotinin tamamini absorb edemiyorsunuz. Ve tabi transdermal sistemde ped uzerindeki nikotinin yavas bir sekilde sisteme girmesi de soz konusu oldugundan 52mg nikotini bir anda sisteminize cilt yoluyla sokmaniz mumkun degil.
Nikotinin (half life) omru vucut icerisinde 2 saat. 2 saatin sonunda vucuttaki orani dususe geciyor. Bu yuzden de nikotin bantlari, cilt yoluyla duzenli emilim saglandigi taktirde bu dususe mani olmayi ve vucutta duzgun bir nikotin stogu tutmayi hedefliyor. Bu da krizlere engel olmaya yariyor.
Yani, nikotin bandi 52mg nikotini 24 saat icerisinde duzenli bir sekilde vucudunuza sokmayi hedefliyorsa, saatte ortalama 2mg nikotini vucudunuza sokuyor demektir. 1 adet sigarada 8-25mg arasi nikotin oldugunu var sayarsak ve saatte ortalama 2 sigara ictiginizi hesap edersek (35 sigara gunluk - 8 saat uyku - 35/16=2.2) vucudunuza sizin duzenli olarak soktugunuz nikotin miktarinin saatlik 16-50mg olmasi gerekiyor. Tabi sigarada bulunan nikotinin sadece %30'unu kullanabildigini dusunurseniz bu oran 5.5 - 18 mg arasi bir meblaya tekabul ediyor.
Eski aliskanliginiza oranla saatlik olarak 3-15mg daha az nikotin aldiginizi dusunursek "kriz"lerinizin cok normal oldugu asikar. Lakin "kriz" dediginiz seylerin aslinda kriz olmadigini, sigara icmeden 10 saat uyudugunuzda normal bir insan olarak uyandiginizi ve bunlarin tamaminin kafanizda oldugunu belirtmeden de gecemeyecegim. Nikotin denilen meretin, diger uyusturucu ve ya uyarici maddeler gibi "kriz"e yol acmadigini anladiginizda sigarayi da kolayca birakiyorsunuz. Nikotin eksikligi daha cok susuzluga benzetilecek bir arayisa yol aciyor. Cogu insan ayrilamama sendromuyla bagimliligi karirstiriyor. Sigarayi birakan insanlarin buyuk kisminda fiziksel bagimlilik degil, tamamen aliskanlik ve bagdastirma yuzunden enteresan bir melankoli olusuyor ve geri donenlerin buyuk kismi da bu yuzden geri donuyorlar. Sigaraniz olmadigi zaman caresiz degil ozgur oluyorsunuz aslinda.
Kolay gelsin.
  • topuksuz ayakkabi  (23.12.16 22:23:35 ~ 22:23:57) 
cevaplarınız için teşekkürler. şu an 1 tane 52.5, 2 tane de 17.5 mg lık bant takılı. mide bulantısı, baş dönmesi vs. hiç bir yan etki yok. sigara içme isteğim azaldı ama tamamen gitmedi. halen ara ara yokluyor. eczacı ani krizler için sakız kullanabilirsin demişti, sanırım yarın gidip sakız temin edicem.


  • scotty cheese cake  (23.12.16 23:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.