[]

Bebek Doğduktan Sonra

Arkadaşlar selam.

Bizim ufaklık doğdu. 1 haftalık. Kimliğini çıkarttık. Başka yapmam gereken bişi var mı devletle filan?

Doğum parası, süt parası bilmemne filan alabiliyor muyuz devletten?

 
doğum belgesi ile sgk'ya gidin. üzerinize alın.

yine sgk'ya gittiğinizde sorun.

eşiniz çalışıyorsa "doğum yardımı" olarak da adlandırılan ama bildiğimiz rapor parası olan parayı alacak. doğumdan öncesine ayrıldığı tarih ve doğumdan sonra ise başlayacağı tarihe kadar olan kisimlar şeklinde 2 kerede hesaba yatar para. ortalama 4000 lira civarıdır.
yine eşiniz çalışıyorsa süt parası olarak 113 lira hesabına yatar.
bu paraların tamamı ziraat bankasına yatar. hesabınız varsa kotrol edin yoksa kimliğinizle başvurarak sorgulayın.

ayrıca bulunduğunuz ilçede sosyal hizmetler müdürlüğüne gidecek eşiniz. (acelesi yok 3 ay falan gecerli)kimlik fotokopisi ve rada verilen bir formu dolduracak. ptt'ye 300 lira çocuk yardımı yatacak.oradan kimlikle çekeceksiniz.

eğer eşiniz çalışmıyorsa sizin hesabınıza süt parası yatar.
çalışmadığı için haliyle doğum parası yani rapor parası yoktur.
çocuk yardımı aynı şekild e onun adına geçerli olur. başvurmayı unutmayın.
  • balik kraker  (22.12.16 21:25:57) 
edit: eşiniz memursa muhtemelen bunlar maaş hesabına yatar. (çocuk yardımı haric)
kurumsal şirketlerde de maaş tam yatar, şirkete ödeme yapılır şeklinde bir uygulama olabilir. kurumsal bir yerde calisiyors a önce şirkete danışın.

  • balik kraker  (22.12.16 21:28:17) 
sağlık ocağına bildirin, aşılarını takip etsinler. olur da siz atlarsanız, arayıp hatırlatıyorlar. zaten çoğu ücretsiz. takibi başka yerde yapılıyor olsa dahi aşıyı sağlık ocağında yaptırmakta fayda olabilir.

isterseniz belediyeye gidip aile cüzdanınıza işletebilirsiniz. ben işletip eşime gösterdiğimde sevinip duygulanmıştı.

devlet falan çok şey değil de, her gününün tadını çıkarın, yavrunuzu bol bol koklayın. hızlı büyüyor sıpalar. güle güle büyütün.
  • babilbaligi  (22.12.16 21:52:15) 
eşlerden biri iş yerine çocuğun kimlik fotokopisini götürüp çocuğu agi'ye eklettirsin. 19-20 liralık bi fark var ama olsun, kendi emzik parasını çıkarmış olur velet.


  • baba jo  (22.12.16 22:07:25) 
Güle güle büyütün hayırlı olsun. Benim için bir kez koklayın :)


  • mr2alp  (22.12.16 23:21:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.