[]

avrasya tüneli trafiği ne ölçüde rahatlatır?

objektif olunuz yalnız.
akp karşıtı olup cevaplamayınız.



 
3. köprünün rahatlattığı kadar


  • nrmnm  (22.12.16 16:27:22) 
her iki yönde de 15 lira istendiği için çok fazla rahatlama sağlayabileceğini zannetmiyorum. araç içi yolcuya ücret alınmamasının belirtilmesi de harem-sirkeci hattı ile karşılaştırılmasından dolayı. 9 lira araç, şoför hariç yolculara da 4 lira. eğer araçta başka kişiler varsa feribota vereceğim parayı tünele verir geçerim.
ocakta 16-17 lira olacağını duydum ne kadar doğru bilemiyorum.

  • sutlu nescafe  (22.12.16 16:36:50) 
şöyle düşünürsen cevabı net şekilde bulabiliriz.

trafik 10 yaşındaki çocuk gibidir. büyüdükçe yeni elbise alırsın, o büyür sen eni elbise alırsın, o hep büyür sen hep yeni elbise alırsın. nasıl ki elbise almak hiçbir zaman bitmiyorsa, trafik sorunu da hiç bir zaman bitmeyecek. çözüm yapısal olmalı ama bu topraklarda bir soruna en son yapısal bir çözüm getirildiğinde sene kaçtı milattan önce miydi sonra mı ben bilmiyorum ama benim gördüğüm duyduğum hiç olmadı böyle bir şey. hep günlük geçici çözümler.

rahatlama işine gelince, ikinci köprü yapıldığında samandıra sarıgazi, taşdelen gibi ilçeler hiç yoktu. ikinci köprü ile oralar canlandı, eskiden kışla olan şehrin dışı bu gün şehrin içi haline geldi.

oralar canlanınca yeni aileler, yeni arabalar ortaya çıktı, hem de öncekinden de fazlasıyla çünkü orada yaşayan köprüye 10 dakika mesafedeydi ama kullanabileceği otobüs sayısı sınırlıydı, balık istifi karşıya geçmek kadıköye gitmek zorundaydı ya da bir araba alacaktı. gelir seviyesi ile beraber ya da buna ihtiyaç bile duymadan bir araba aldı. ikinci el şöyle ucuz bir şey.

ee bu arabaların hepsi trafiğe çıktı, çıkmak zorundaydı.

üçüncü köprü de yeni yerleşim yerleri çıkaracak başımıza, yenidoğan, paşabahçe vs benim şimdiden bildiklerim. 10 yıla kadar bu yeni mahalle/ilçelerin nüfusu anadoludan gelecek yeni göçlerle bir çok ilin nüfusunu geçecek. üstelik buralarda yaşayanlar, işe gitmek için araba almak zorunda kalacak, çünkü otobüsler yetersiz ve yavaş, metro vb yok. işte bu arabaların hepsi de o trafiği biraz daha sıkıştıracak. köprüde trafik sıkışıklığının rengi artık koyu kahverengi olacak.7

tünele gelince rahatlama çok olmayacak biraz bir gevşeme, o da bir yıla kadar diğer çözümler gibi "kilit" olacak.

bir yazarında dediği gibi " orta sınıf arabanın rahatlığını keşfetti" artık trafikten dönüş yok.
  • zugas  (22.12.16 16:41:39) 
1. köprüdeki yükü bir miktar alabilir ancak sirkeci tarafı ile koşuyolu civarında, yani bağlantı yollarında trafik kilit olacak. ikişer şeritle bu iş çözülmez.

sirkeci - halkalı hattı ile pendik - haydarpaşa hattını açarak marmaray üzerinden bu ikisini birleştirmek, gözle görülür rahatlama sağlardı.
  • zgrydn  (22.12.16 16:52:40) 
1.köprü fiyatı ile aynı olsaydı geçiş ücreti millet düşünmeden dalardı.acelesi olmayan yurdum insanı tekrar dolanacak.


  • jamswety  (22.12.16 17:42:20) 
Her gün onbinlerce insanın kullandığı Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpaşa trenlerini kapatanlardan halk için bir şey yapmalarını beklemek aptallık olur.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (22.12.16 18:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.