[]

istifa sonrasi iş arama suresi

selamlar. dun de sormustum aslinda ama farkli bir gelisme oldugu icin tekrar duyuru aciyorum ve yardima ihtiyacim var konu hakkinda bilgisi olan arkadaslardan.

ozel sektor calisaniyim. pazartesi gunu istifami verdim ve 2 haftalik ihbar surem basladi. Bugun ve yarin icerisinde yarimsar gun olmak uzere toplu olarak kullanmak istiyorum fakat insan kaynaklariyla gorustugumde yalnizca 2 saat kullanabilecegimi aktardilar. Kendi mudurum ise boyle bir yasal hakkim olmadigini anlatiyordu dun :)
Yasalarda 2 saat ve ustu olarak kullanilabilinir hatta toplu olarak 1 gun izin de alinabilinir diye belirtiliyor. Bu ozel sektor icinde gecerli midir?

Ikinci bir sorumda doktor raporu alsam ihbar suresi duraksiyor mu?

Nasil bir yol izlemeliyim bu tutumlarina karsi?
Simdiden tesekkurler

 
vallaha hic bilmiyorum ama zaten istifa etmissin, yani hala niye izin aliyorsun. ben yarin yarim gunluk izin almam lazim de, bildir gitsin. is bitmesi lazimsa da gelince bitirirsin nedir yani, ya da mesaiye kalirsin. kendi isin daha onemli. izin alma, haber ver bu saatte gelicem diye. hatta sabah ara, mesaj at ben bugun bilmem ne yapicam saat 1de ofiste olurum diye.


  • apucukuaa  (22.12.16 10:27:50) 
çalışma süreniz nedir? 2 hafta 6 aydan az olanlara veriliyor.

***İşçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır.


****İşçiye yeni iş arama izni verilmez ve işçi izinli olması gereken 2 saatte çalıştırılırsa alacağı ücrete ilaveten çalıştırıldığı sürenin ücreti % 100 zamlı olarak ödenmelidir.

www.alo170.gov.tr
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (22.12.16 10:34:03) 
bence 170'yi arayin sorun. sonrada ik'ya ve mudure 170'yi aradim boyle boyle dediler diyin. seslerinin cikacagini zannetmiyorum.


  • oshamahue  (22.12.16 10:40:19 ~ 10:40:45) 
dostum dilersen ofiste uyu, hiçbirşey diyemezler. sonuçta ihbar zorunlu ama kendileri kullandırmak isterlerse kullandırırlar. iş yapmak zorunda falan da değilsin, etik açıdan da düşünme. 1 günlük izni vermeyen işverenin amk..

yokuşa sür olayı, sıkılsınlar ve git desinler sana. daha fazla kalmamaya çalış bi şekilde.
  • hakim oynayin dedi  (22.12.16 10:45:56) 
rapor olayini bilmiyorum da kanunda en az iki saat diye geciyor. toplu olarak kullanilabiliyor. ama bunun onceden bildirilmesi gerekli diye hatirliyorum.


  • enaz3kedi  (22.12.16 10:46:10) 
iş arama iznin günde 2 saat. bu 2 hafta yani 10 iş günü için toplamda 20 saat yapar. bir günlük çalışma saatinin 8 olduğunu var sayarsak 2,5 gün toplu kullanabilirsin. ancak toplu kullanılan iş arama izinleri ihbar süresinin sonunda kullanılabilir. yani ortalarda birleştirerek 1 1 alamazsın. eğer ihbar süren boyunca hiç kullanmazsan önceden bildirerek işten 2,5 gün önce ayrılabilirsin. ancak SGK çıkışın yine ihbar sürenin son günü olur.

edit: @apucukuaa nın dediği gibi yapılmaz tabii ki.
@hakim oynayin dedi nin söylediğine karşılık ilerdeki referansları düşün
bir de @acemi korkmakla ne alakası var, iş etiği bir yandan, bir sonraki işverenin o insanları arayıp referans alacak olması diğer yandan. böyle düşünenler nerelerde ne işler yapıyor acaba ya çok ilginç.
  • freya  (22.12.16 11:07:07 ~ 11:09:49) 
tesekkurler cevaplariniz icin. Cok cok yardimci oldunuz.
Calisma surem 5,5 ay. 2 haftalik ihbar surem var.

Mudurum zaten problem cikariyor izin vermemek icin. yasal hakkin yok diyor. Burdan ayrildigin gun hallet diyor belgelerini. Mudurle uzun bir suredir aram bozuk ama adamla olabildigince iyi ayrilmaya calistigim halde hala bana zorluk cikariyor.

IK ise dun gunluk 2 saat kullanabilirsin demisti. Bugun 2 saat yerine 3 veya 4 saat kullanabilir miyim diye sordugumda da olmayacagini soylediler.

Akciger grafisi, goz muaynesi, banka hesabi vs gibi islerim var ve gun icin de 2 saatlik bir sure yetmeyecek bana. Dolayisiyla topluca ya da daha uzun sureli kullanmam gerekiyor bu izinleri belli gunler.
En temizi ben 2 gunluk bir rapor alayim bugune ve yarina. Laf ettiklerinde de raporu gosteririm en kotu.

@cirkinkizyokturazvotkavardir @oshamahue 170 gercekten ise yariyorum mu acaba? deger mi yani ugrasmaya?

@freya ilerde su an ki is yerimi ve mudurumu referans olarak vermeyecegim. zaten kisa bir suredir calisiyorum su an ki sirkette. tamamen unutmak istiyorum burayi :)

@hakim oynayin dedi uyumakta etik olmaz sanirim :)) son gune kadar yine calisirim normal bir sekilde diye dusunuyorum
  • odlek bedenin kancik kellesi  (22.12.16 11:21:48) 
abi iyi ayrılamazsın uğraşma fazla. 5,5 aylık personel ile hiçbir firma iyi ayrılmaz zaten. sallama pek.


  • hakim oynayin dedi  (22.12.16 11:40:58) 
170 ise yarar. olmadi sikayet edersin ayni numaraya.


  • oshamahue  (22.12.16 13:07:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.