[]

neden böyle tepkiler aliyorum.

linkte paylaştım fotoğrafları.neden böyle tepkiler alıyorum.ben ticaretle uğraşıyorum ve bu kış sezonunda bir sürü masrafın altına girmişim reklam yapmışım afiş hazırlamışım bilboard kiralamışım ama insanların bir anda beni soktuğu sıfatlara bak 18 kişi rezervasyonunu sildi bu gelen yorumlardan sonra.ne yapacağımı bilemiyorum. tehdit mesajları alıyorum. bir yol yordam gösterin lütfen.

imgur.com


 
sallamayıp işini yapacaksın.

tehdit edenler de hiçbir şey yapmayacak sana zaten, klavye delikanlısı onlar.

telefonla arayıp "müslüman ülke bikbik" diyenlere de "bizim hizmetlerimiz hristiyanlar için, onlardan para toplayıp kuran kursuna yardım yapıyoruz" dersin.

ama açık alanda deme bunu, açık alanda kimseye cevap yazma, görmezden gel. sadece özelden cevap ver.
  • harzem  (22.12.16 01:50:36 ~ 01:52:16) 
Cok uzuldum... Gecmis olsun.

Cunku simdi yeni moda var herkes muslumanlik yarisinda, kim en cok linc ederse o en inancli/ ahlakli oluyormus... Hallo yeni turkiye. Ha bir de islamiyet hosgoru dini demis miydik?
  • kassiopeia  (22.12.16 01:52:07) 
Sil gitsin yorumları. Tartışma başlatıcı yorum yapanı da engelle. Sayfanın yöneticisi sen değil misin?


  • dissendium  (22.12.16 01:54:39) 
hayır değilim.başka sayfalarda da paylaşım yapıyordum. ama şimdi napsam bilemedim.


  • lcdy3  (22.12.16 01:58:51) 
Abi bu ortamda iyi cesaret sokaklar bu tiplerle dolu. Bu isi yapsaniz da kendi guvenliginizi saglayacak bir yol bulun, bu tiplerden biri sizi evine de cagirabilir yani. Sokaklarda da noel baba kostumuyle dolasmayin hele yilbasinda. Nereye gidiyorsaniz arabayla taksiyle falan gidin.

edit: kocaeli olayini yeni farkettim, tabii oralarda daha da zor.
  • robokot  (22.12.16 02:04:09 ~ 02:21:15) 
yanlışla çok uğraşmayın farklı doğrular bulun. şöyle ki
bura da reklam verin ya da tanıtın işte her ne ise hatta duyuruculara da özel indirim yapın hem gönlünüz hem kasanız şenlensin hem bu komüniteye de faydanız olsun.
sorunun cevabı değilse de kusura bakmayın.
  • sparkle kiddle  (22.12.16 02:09:31) 
neden böyle yapıyorlar çünkü çomarlar çomarlık yapar.

niye böyle oluyor çünkü bu hizmeti çok alakasız bir yerde vermeye kalkmışsınız.
kocaeli mi asjakhadk

bilboardlar boşa gitmesin düğün sünnet cenaze hoca evinize gelsin yaz. noel baba sakalını takar süphanekeyi tersten okur parayı cebe atarsın.

galeri12.uludagsozluk.com
  • anon1m  (22.12.16 02:17:31) 
@anon1m nerede hizmet vereyim arkadaşım. bu şehirde ikamet ediyor bu şehirde hizmet veriyorum.


  • lcdy3  (22.12.16 02:23:08) 
bir seyin ticaretini yapmaya karar veriyorsaniz 1 kurus harcamadan once yapilmasi gereken sey market arastirmasidir. Ben X satacaksam bu bolgede X e ihtiyac var mi veya nasil karsilaniyor... Bizim tutucu yobaz kesimimiz noel babayi sevmez, kendi perspektiflerinden haklilardir da. Noel baba (saint nicholas) ecnebilerde bile yilbasinda degil "christmas day" de gelir yani isa'nin dogum gununde. Biz yilbasini kutlariz Turkiye'de 31 aralik / 1 ocakta, noel babayla hasir nesir kulturler christmas kutlar 25 aralikta isa'nin dogumunu kutlarlar, noel baba'nin rolu de o zamandir. Farkli seyler yani. Isa islamda da kutsal bir peygamberdir ama kurani okumayan okusa da arapcasini okuyan halkimiz bunu pek anlamaz.

Kocaelinde Turkce konusan hristiyan bir nufus var mi bilmiyorum; eger varsa onlar icin iyi bir fikir olabilir.

Eger bu yobazlara ragmen bulundugun bolgede boyle bir talep varsa ve rezervasyonlar aliyorsan dedigim gibi, bu konusan tipleri bosver. Telefon numarasi ver ancak yalan bir isim ver. ve ortalikta kostumle dolasmayin, yine paranizi kazanirsiniz.
  • robokot  (22.12.16 02:31:01 ~ 02:32:47) 
hocam arzı ortaya koyup nasılsa talep gelir diye mi bakacağız yoksa talebe uygun arz mi sunacağız ticarette hangisi geçerli?

semt pazarına gidip ben bilmem nereden gelmiş tropikal bir meyveyi pahalı fiyata satmaya kalksam satabilir miyim? satamam. demek ki müşteri kitlesine uygun değil bu hizmet.

ha siz yeterli talebi aldıysanız koyduğunuz parayı çıkaracak kadar iş aldıysanız siklemeyin diyeceğim ama deneyimlediğiniz üzere toplum baskısı rezervasyonları da iptal ettirmiş.

mümkün olduğunca kendi kontrolunüz olan mecralarda reklamları paylaşın. diğer grup sahiplerine de üç beş kuruş kazanmak için yaptığınızı izah edip olumsuz yorumları kaldırmasını rica edebilirsiniz.

memleket ruh hastası kaynıyor çaresizliğinizi anlıyorum ama gerçekler de bunlar.
  • anon1m  (22.12.16 02:34:45 ~ 02:41:36) 
anon1m teşekkür ederim yorumların için ama ben müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmadım.14000 çam ağacı sattı arkadaşımın mağazası aralıktan bu yana ? arz mı talep mi :) sence ben piyasayı bilmeden etmeden aa ne kadar güzel olur diye mi girdim? :) lütfen


  • lcdy3  (22.12.16 02:41:47) 
hocam o kadar biliyorsan bu tepikileri de hesaba katacaksın göğüs gereceksin?

bizim dincilerin en büyük huyu iki yüzlü olmalarıdır. burada müslüman nutukları çekenler o gece rakının dibine vurur bunlar hep malum.

neyse dediğim gibi reklam verebilirsin facebok'a yoruma gerek bırakmadan. ya da buna benzer işini baltalamalarının önünü alacak birşeyler düşünürsün.

tehdite karşı ne yapabilirsin? ya dikkate almazsın ya da savcılığa şikayet edersin başka seçenek yok.
  • anon1m  (22.12.16 02:49:29) 
@anon1m +1

ben zaten neyin arz, talep olduğunu biliyorum diyip bu duruma düşüyorsan, bilmediğin ortadadır.

hangi işi yaparsan yap bir çok zorlukla karşı karşıya kalırsınız, bunları aşmak, teknik üretmek sizin işinizin bir parçası olmalı.
  • cooloji muhendisi  (22.12.16 03:08:39) 
bunlar eskidende vardı aslında. şimdi sadece daha göze çarpıyor ve önümüze geliyor.

rezervasyonu iptal ettirenler büyük ihtimal devlet çalışanı, korkan ve baskı altındaki kişilerdir.

denilenler doğru, biraz daha sivrileşiyor yorumlar ama bu yorumlar eskidende vardı.

ben şunu gördüm türkiyeye her gelişimde, almana, amerikana, yahudiye etc. ye sövenlere ve ne zaman böyle cahillikler yapan birilerini görsem adamlara düzgün çocuğa anlatır gibi ve onu ciddiye alarak dünyanın gerçekleri ve yurt dışındaki insanların ve kültürlerin öcü olmadığını, bizde de aynılarının farklı isimde olduğunu anlatsam anlıyorlardı. insanlar cahil, kulaktan duyma iş yapıyorlar, nefret biliyorlar, onlara doğrusunu gösteren yok sıkıntı orada, doğrusunu bilmeleri de istenmiyor orası başka.
  • kurnaz  (22.12.16 03:17:10) 
(tehditleri saymazsak) cidden dinini bilen müslümanların böyle seylere ihtiyacı yok. dünyanin bir çok yerinde o adı konmayan 3. dünya savaşı şu an müslümanların başında zaten. ve bir çok can giderken, şehitler verilirken, noel baba denen şeyin eve gelmesinin hiç bir manası yok. dinen de kesinlikle yasaklanan bir şey bu yilbaşı olayı. her sene yilbasinda saglikli mutlu bir hayat, savassiz bir dünya, iyi bir gelecek temennisinde bulununanlarin da uyanması gerek. her sene bu temennilerin tamamen tersini görüyor ve yaşiyoruz. yilbasi sevgililer günü vs. gibi günlerin tarihinden çok şu zamandaki önemi, ticari faaliyetlerin arttirmasindan baska bir şey degil. islamiyet hoş görü dini derken de bunu farkli anlamlara getirmemek lazim. islam dini, hayat nizamıdır. kimseyi inanisindan dolayi zorlamaz ve cezalandirmaz. ve bu demek degildir ki ortaligi karistiran, fitne, zarar ve ziyana sebep olan her görüşe saygi duyar. bir müslüman icin bile suçundan dolayı ceza ve ahirette azap vardır.

din icin diyerek, masum insanlara zarar verenlerin de kesinlikle kabul edilebilecek hiç tarafları yoktur. ayrica, kendini patlatanlarin cezası da artık diger tarafta görülecektir.
  • 1adam  (22.12.16 03:19:20) 
@1adam kimsenin evine zorla bişi gönderdiğimiz yok.isteyen olursa bu hizmetten yararlanıyor.ne alakası var ''bir çok can giderken, şehitler verilirken, noel baba denen şeyin eve gelmesinin hiç bir manası yok.''


gerçekten anlamıyorum abi gerçekten.
  • lcdy3  (22.12.16 03:50:54) 
Müslüman noel baba diye reklam yap, ne kadar saçma ve gereksiz gözükse bile senin müslüman diye iddia ettiğin bir şeye aşağılayıcı, kücültücü yorum yapmaya cesaret edemez hiç biri.

Hıristiyan, gavur noel babalar ile lütfen karıştırmayınız, Müslüman noel babalardır kendileri.
  • cooloji muhendisi  (22.12.16 04:03:03) 
@1adam

dinen yasaklanma kısmı filan yok bilmediğiniz şeyler hakkında bilginiz varmış gibi yorum yapmayın.

noel, isanın doğumudur. müslüman dilerse bunu kutlayabilir. keza muhammedin doğuşunuda kutlayabilir. bunu reddeden bir tane ayet yok. tr de yılbaşı denen şey gregoryan takvimin ilk günüdür. yeni bir yıla ve ve yeni başlangıçları kutlamak için temsildir. dini bir kısmı yoktur.

yılbaşı olayı aslında hicri takvim daha primitif ve bilimsellik taşımayan bir durumda olduğundan bu kültür pek yok. hicri takvimde her sene yılbaşı farklı bir zaman dilimindedir ve kültürel bereketli günler denen günlere cycle ya da düzenli olarak her sene dokunmaz. nevruz-hıdırellez gibi bereketi temsil eden günler kültürel olarak önemli ve insanın varoluşuna bir teşekkürdür. çünkü adı üzerinde bereket getirir.

biraz daha incelemek için okuyup eğer anlamadığınız noktalar var ise bana mesaj atabilirsiniz, bilmemek sorun değil, herkesin doğru bilgi kaynakları olmayabilir.
en.wikipedia.org

ama yılbaşı yoktur gibi gereksiz ve bilgisiz açıklamalar yapmadan önce biraz olsun araştırma yapın.
  • kurnaz  (22.12.16 04:35:37 ~ 04:40:29) 
@kurnaz,
müslüman dilerse kutlayabilir diye bir şey yok. dinen izin verildiyse olur. kimse kendi basina hareket edemez bu konuda. elbette hz. İsa aleyhisselam da peygamberdir. bunu aynen kabul ederiz. yalnız onun dogumunu kutlama diye bir durum söz konusu degil dinimizde. ve bu kutlamanın hristiyanlikla da baglantisi oldugundan dinimize göre bu uygun degil. bir meselenin ayetlerde gecmemesi o meselenin hiç olmayacagi anlamina gelmiyor. kitabimizla beraber edille i şeriyye denen diger kaynaklar sünnet, icma, kıyasa da bakmak gerek bu gibi hususlarda.
madem dedigin gibiyse, gecmise bakarsak osmanlida da var miydi bu? sen gregoryen dersen, ben de müslümanin hicri takvimi vardir derim. dini konularda acikcasi bilime bakilmaz malum aklı aşan bir çok durum var. bilim bunlara cevap veremiyor. ama zamanla kur'an-ı kerim de gecen bazi hususlarin bilim tarafindan da dogrulandigi ortada.
baska inanislara ait kutlamalarin bir çok kisi tarafindan benimsenmesi, yayginlaşması ve normallestirilmesi bunlarin dinen de kabul edilebilir oldugu anlamina gelmiyor. dinimizce önemli günler bellidir. burada nevruzun yeri yoktur.

@lcdy3, durum şu.
yilbasi kutlamalarini cikaran bati, avrupa her neyse, onlar müslümanliga ait bir sey görmek istemezler, müslümanlar da onlara ait bir şey istemiyorlar. hepsi bu.
(gerilim cikiyor gibi olsa da, sen dahil burada kimseyle tartismak istemem durumu aciklamaya calisiyorum sadece.)
  • 1adam  (22.12.16 05:19:34) 
@1adam

uzatmak istemiyorum ama din ile bilim başka boyuttadır. dinde olan ve bilimin kanıtladığı 1 tane, sadece bir tane olay gösteremezsiniz. inanç içte ve manevi, bilim ise dıştadır. din sana ay ikiye ayrıldı der(bilim yok böyle bir şey der), din sana isa öldü dirildi der(bilim sana bu imkansız der), din sana her şey 2 cinsiyetli der(bilim sana bunun aksi durumların olduğunu gösterir.), din sana meni bel ile kaburga arasından çıkar diyor(bilim sana aslında nereden çıktığını gösteriyor.) bu daha gider.

inanan adama kimse bir şey diyemez, bu içseldir. ama din bilimsel değildir. ortak noktaları yoktur.

asıl noktaya geri dönersek islamda ayetler esas alınır sonrada insanlar. sünnet, kıyas, hadis etc bunlar alternatiflerdir. bunlardan hiç biri, tekrar yazıyorum hiç biri islamın saydığı ana peygamberlerden birinin doğum günün kutlamaya engel değildir. aksini iddia eden var ise açsın ayetleri okusun.

osmanlıda yok muydu?
osmanlıda yılbaşı bal gibi de vardı arkadaşım. bilmediğin şeyde yazma diye bundan diyoruz. muharremiyye nedir aç oku? muharremiye osmanlıda muharrem 1(hicri yılbaşı) de yeni yıl nedeniyle verilen hediyeler ve bahşişlerdir.

hicri takvime lafım yok, eski bir takvimdir. ama eksiktir. bu bilimsel olarak geçerlidir. takvimler geleneklerden kullanılır. hicri böyledir zaten. ama gregoryan gibi modern ve daha tamam değildir.

burada nevruzun yeri bal gibi de vardır, nevruz bereketin geldiği mart 20,21,22 sinde tüm çpğrafyada kutlanır, arap kültüründe yeri azdır çünkü verimsiz ve atıl topraklardan oluşur(türkçe bkz. çöl).

islamda kültürel gelenekler yok diyorsan açıp okursan ve aynı zamanda sünnetlere bakarsan kültürün ve geleneklerin iç içe olduğunu anlarsın, nevruz, hıdırellez gibi yeni yıllar bereketi temsil ederken şimdiki kutlanan isanın doğumu aslında çok daha eskilerden apartılmış sümer efsaneleridir(bkz. tammuz).

bu arada hicri takvimin neden islami takvim olduğunuda araştırabilirsin, biraz istenmeyen noktalara girebilir bazı kişiler için, yemen, sabaens gibi şeylere bakmanı öneririm.
  • kurnaz  (22.12.16 06:01:36 ~ 06:02:12) 
uzatmak istemiyorum demissin uzatmissin. yazindan anladigim, ben hic bir sey bilmiyormuşum. her bir iddana ayrı ayrı cevabim var ama kalsın. sadece en basta belirttigin
-dinde olan ve bilimin kanıtladığı 1 tane, sadece bir tane olay gösteremezsiniz - savın bile hatalı düsündugunü anlatmaya yeterli. ben kaynak versem inanmak istemeyebilirsin. o nedenle sen arastir.

  • 1adam  (22.12.16 06:57:49) 
Keşke linki açabilsek bi de


  • loser blueser  (22.12.16 11:16:45) 
imgur açılsa da resim silinmiş. çok merak ettim yükler misin? vpn ile girdiğim için imgur açılabiliyor ama başka siteye yüklersen herkes kolaylıkla bakabilir.


  • safepassage  (22.12.16 12:42:59 ~ 12:43:37) 
  • lcdy3  (22.12.16 12:58:36) 
Bu hoşgörüsüz yobazlar malum nedenlerden dolayı iyice semirdiler. Milletin hayatına, inancına burunlarını sokmayı kendilerine hak gören boş beleş insanlar.

Tehdit mesajlarını "ignore" et, görmezden gel, cevap verme derim. Havlayıp havlayıp susarlar ne de olsa.

Sayfa yöneticisine rica etsen belki yorumları silerler. Silmezlerse de boşver.

@harzem'in dediği gibi, ülkemizde yaşayan hristiyanlar için hizmet veriyoruz yazabilirsin.
  • peggy  (22.12.16 13:17:49) 
@1adam

Çok merak ediyorum dindeki bir bilimsellik örneğini. Verebilir misiniz?

Uzatmak istemiyordum ama insanlara bazen bir şey anlatmak benim isteklerimden daha önemli. Varsın uzun olsun insanlar doğruyu görecekse.
  • kurnaz  (22.12.16 14:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.