[]

ateistler! gercekten bir tanri olsun ister miydik?

Ya bakiyorum da heryer kotuluk, vicdansizlik, adaletsizlik, haksizlik vs..
Ve biliyoruz ki bunlarin hicbirinin bir karsiligi olmayacak, hepsi olumle birlikte yapanin yanina kâr kalacak,
Oysa istemez miydik gercekten bir tanri olsun ve bu cirkefliklerin cezasini versin be biz de icimizin yaglari eriyerek izleyelim!
"Yasasin zalimler icin cehennem" demek istemez miydik yani?
Ne dusunuyorsunuz?
Ben kendi adima bir tanri, cennet ve cehennem olmasini isterdim sirf bu yuzden, odule de cezaya da bastan raziyim..

 
var zaten merak etme.


  • lonelyman  (22.12.16 00:38:30) 
Keske olsa, keske...


  • alttaraf  (22.12.16 00:39:06) 
Tabii ki isterdim. Söz konusu bile değil. Cennet, cehennem, din olaylarını bir kenara koyuyorum.


  • mewthree  (22.12.16 00:39:17) 
tanrıya gerek yok. bu dünyada kötülüklerin karşılıksız kalma sebebi, nasıl olsa tanrı verecek cezasını diye kabul edilmesi.

eğer bir tanrı olsaydı en büyük cezayı kendisi çekmeliydi.
  • belkider  (22.12.16 00:42:45) 
Eğer tanrı varsa ve hala tüm bu kötülükler oluyorsa yok benim dediğime uymadı dedeleriniz ondan bu haldesiniz vs kafasındaysa siktirip gidebilir.
Br lafına uymadıar diye cocuk tecavüzü gibi bir şeye izin veriyorsa çok kibirli. Varsa ona güvenip inanmamak için zilyon sebebim var.

  • fasulyek  (22.12.16 00:46:20) 
Zorunlu aciklama: tanridan kastim evrensel ahlak ve vicdan kurallarina bagli 100 de yuz adaletli bir ust varlik, yoksa elbette isidcilerin kabul ettigi degil.. (Bir an icin boyle bir varligin olabilecegini kabul ederek yuruyelim)


  • alttaraf  (22.12.16 00:46:42) 
tabii ki isterdim. hani cenneti cehennemi geçtim ölümsüz olmak demek bi nevi bildiğin. e zaten bundan ekmek yiyor bu kadar.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (22.12.16 00:51:50) 
Bir tanrı değil de, aklımdaki (ve muhtemelen pek çok sorgulayan kişinin aklındaki) soruların yanıtlarını bilmek isterdim. Evren, yaradılış, varoluş, yaşam gibi bizi fazlasıyla aşan şeylere dair beni bilgilendirebilecek bir varlık, artık adını sen koy fikri belki içimi biraz rahatlatabilirdi :)


  • burka  (22.12.16 00:57:04) 
ı-ıh. adı bile ortalığı bu kadar karıştırmaya yetiyorken, gerçekten var olduğunu düşünmek...

iyi böyle iyi.
  • dalgaci mahmut  (22.12.16 00:58:33) 
iyi olursan seni kollayacak en kotu olumden sonra ihya edecek, kotulerin ayagini dolastiracak bir varlik olsa? tabii ki super olurdu. zor zamanlarda icimiz huzurla dolardi falan hos seyler bunlar. zaten kimseye zarari olan bir insan degilim yani karli cikardim bu isten. He bana tapinin da tapinin diyen bir megalomanyak tanridan bahsetmiyorum tabii (modern dinlerdeki), bahsettigin adil "cool" tanri olayi guzel olurdu.


  • robokot  (22.12.16 01:49:06 ~ 01:50:58) 
"evrensel ahlak"ın da tanrı kadar varsayımsal olduğunu belirtmek isterim.
want2die +1

  • kobuzchu kiz  (22.12.16 01:55:36) 
asadfghj isterdim tabi ki. zaten 2-3 günde bir yok olacağım aklıma geliyor üzülüyorum. bunu başkasının sonsuza kadar azap çekmesi için ya da alacağım ödüller için değil sadece yok olmamak için isterdim ama.


  • pilavmaker  (22.12.16 01:58:07) 
fasulyek +1
Istemezdim. Varolan kotuluklerin yapildiktan sonra cezalandirilmasini, ornegin bir cocuk tecavuzcusunun o cocugun hayatina sicip sonra da bunu cehennemde yanarak odemesini istemezdim; cocuga olan olmus oluyor, o hayat yine mahvoluyor, ustelik bunun faili de cezasini olumden sonra cekerek ruhunu bu suctan 'arindirma' sansina erisiyor. Daha iyi bir alternatif degil bu.
Bir de, (belki de fazla iddiali bir soylem olmasina ragmen) eger ki varsa bir tanri, ben onun varolmadigini dusunurken daha guvende. Cunku yaniliyorsam ve butun bunlar boyle bir varligin planinin bir parcasiysa, korksun benden.
  • delirium  (22.12.16 02:26:32) 
Tabi lan manyak mısın? Süper olurdu.

Mesela bu memlekette şehir merkezinde tekbir getirerek 37 insan diri diri yakıldı. Hem de gupegündüz.

Şimdi düşün; bu katillerin her birinin evine ertesi gun yıldırım düşse. Burnu boktan kurtulmasa bu sürü üyelerinin. Süper olmaz mı?

Ya da mesela milyin dolar rüşvet var evinde. Çat diye evi sel bassa. Paralar sel sularıyla aksa gitse. Aynı anda ufak da bir trafik kazası falan.

Ama oyle olmuyor, yapanın yanına kar kalıyor hep.
  • babilbaligi  (22.12.16 07:29:13) 
Yalniz celiski yok mu burada. Bahsi gecen vicdanli, iyilik melegi tanrinin varliginda kotuluk de olmazdi zaten ki kotuluk ve ahlaki mevzular da goreceli seyler.


  • sloth  (22.12.16 14:13:12) 
tanrının canı sıkılıyormuş biz ona tapalım diye bizi yaratıp irade vermiş biz de ortalığın amına koymuşuz...
eee şimdi bu mu ya da bizi solucanları biz nasıl görüyorsak öyle gördüünden sorunlarımızın hiç önemi yok. burada biz acı çeksek savaş olsa binlerce insan ızdrap içinde olsun ama bana tapın pls.........

  • fasulyek  (22.12.16 14:17:41) 
tanrı = sonsuz yaşam gibi olacaktıysa cidden isterim, ne güzel biraz burda biraz orda sonsuza kadar yaşar giderdik.


  • freya  (22.12.16 16:03:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.