[]

Kodlamayi ben mi ogrenemiyorum?

Java'da su siralar LinkedList ve diger collections lari ogrenmeye calisiyorum. Su ana kadar video olarak cave of programming ve tim buchalka(udemy) dan gitmeye calistim, izleyerek olmuyo gibi sanki,challange vermiyolar pek. Kitaplarin coguna bakiyorum anlatiyo anlatiyo sonda egzersiz veriyo, verdigi cok ucuk(orneklere benzemeyen) olabiliyor,cok uzun olup vazgecirtebiliyor( zamanim az(diger dersler nedeniyle))veya degmez bunu yazmaya deyip atliyorum, veya solutions manual i olmayan bir suru kitap var,kendisi guzel olsa da. Universiteye hazirlanirken boyle 1 ornek gosterip hemen ardindan 3 cozduren kitaplar vardi, java intro sunda boyle bir kitap var mi?

Veya code camp falan mi lazim bana?gunluk boyle az da olsa calismali miyim,nankor mu bu diller?
Sonrasinda algoritma gelistirmek icin nasil bir yontem izlemeliyim, beynimi ne acar genel olarak?ornegin recursion icin su:codingbat.com ,recursion 1 deki orneklere 5-10 dk dusunurken linkteki icin aklima bir sey gelmiyo?



Son sorum,gelecekle ilgili: Iste Amerika 'da 1 milyon issizlik acigi varmis bilgisayarla alakali mesleklerde, bunu simdi yapay zekalar kapatacak mi? Veya beyne toplu bilgi yuklemesi yapma yolunu bulup(5-10 yila belki) bir kac kisiyle bu isleri bitirecekler mi? Bir de hipotetik olsun: Varsayalim ki bunlari yaptilar, cogu insani issiz biraktilar, geriye hangi meslekler kalacak? Cs ciler baskildirmasin?:)

 
problem sende değil javada, dünyanın en sikko dili


  • masa penisi  (21.12.16 22:59:50) 
@rm hocam nasil ogreneyim peki yani? Mesela bakin r/java da helsinki nin mooc u onerilmis sag frame'de, cok da guzel gelmisti bana ama icerigi az.


  • friede17  (22.12.16 00:40:22) 
hem de ogrenirken daha az detayla ugrasman gerekir.

sklgjklsgkls abi şu bilgeadamda programcı olan tipler beni bitiriyor ya daha az detay varmış pointer, bellek yönetimi falan hiç bilmiyor tabi.

soruna gelecek olursam daha basit bi dil ile programlama mantığını öğrenmeni öneririm, python bunun için çok ideal. Dilden ziyade önce algoritmayla birlikte programlama mantığını geliştirmek gerekiyor, bunun için aklına gelen herşeyin kodunu yazmaya çalışacaksın, bu işlere tutorial ile olmaz. başlıca syntax kavramını öğren for ne yapar while ne yapar ondan sonra aklına ne geliyorsa kodla. github'da bol zaman geçir. ilk programın hesap makinası olsun, bir sayıyı 0'a böl bakalım ne oluyor bir problem var mı ? varsa nasıl çözeceksin bi araştır google'da.

bu linkide bırakıyorum, dünyanın en iyi teknoloji okulunda programlama nasıl anlatılıyor izle, dil olarak python kullanıyorlar.

www.youtube.com
  • ougkour  (22.12.16 13:51:47 ~ 13:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.