[]

Wordpress offline haber sitesi yapmak..

İnternet gazeteciliği final ödevi için wordpress ile offline olarak bir site hazırlamamız gerekli.. Ödevi çıktı olarak sunacakmışız (saçma ve garip tarafı)

Konuyla ilgili bölümden bi arkadaşın yaptığı açıklama şu şekilde...

"Site offline hazirlanicak. Onun için bilgisayara bişey kuruluyo adi nedir bilmiyorum. Maya mi bisey. Haber sitesi olmak zorunda. Wordpressde yapmalisin. Tema önemli. Anasayfa kategoriler filan istiyor. Cesitli temalar varmış. Onlardan kullanabilirsin. Ama ne kadar janjanli ve yerinde öğeler kullanirsan o kadar iyi. Anaakim gazetelerin sitelerine bir göz at."

Bu bilgiler ışığında nasıl yapacağım hangi programları indirmem gerekli yardımcı olabilecek veya kaynak gösterebilecek biri vardır illaki... İçerik ve tasarım olarak geri kalan kısımları halledebilirim sanırım az cok öğrenirim yani yaratıcılık konusunda..

Teşekkürler.

 
Hocam, offline olarak demek, localhost demek. Aslında sunucuya kurup indexlenmesini istemeseniz de aynı hesaba gelir. Neyse.

www.hamdicatal.com
  • pomknos  (21.12.16 19:04:01) 
aynen hocam anladım, peki ya wordpress'in kendi sitesindeki hazır basit şablonlarla oluşturup bunu bir nevi package tarzı windows'a indirip offline olarak açma şansım var mıdır? Sonra da ekran görüntülerini alıp çıktıya vericem..


  • lizardking34  (21.12.16 19:13:35) 
i.hizliresim.com al sana tutorial yaptım :P

haber sitesi istiyormuşsun, o zaman newsmag yaz indir
  • freetakilir  (21.12.16 19:36:25 ~ 19:40:03) 
hocam eyvallah da bu şekilde anlamadım eksik kalıyo bütün sorular:D


  • lizardking34  (21.12.16 20:01:38) 
haber sitesini yapmadan önce localhost nedir, nasıl kurulur? wordpress nedir, nasıl kurulur? tema nedir, nasıl kurulur? sorularını araştırman gerekiyor. wordpressi iyi derecede öğrendikten sonra kurabilirsin gelişmiş temaları.

mesela şu temaya biraz göz at: demo.tagdiv.com

bu temayı kurmak için yüz milyon ayar yapman gerekiyor.

illa ben öğreneceğim dersen localhost ve wordpress kurulumu
www.youtube.com

ücretsiz bir kaç tema
colorlib.com

temaları kurmak kolay. tema dosyalarını wp-content/themes klasörüne atıyorsun ayarlardan aktif et diyorsun. (basit temalarda detaylı ayar falan yok pek)

para vererek yaptırayım dersen şuradan tema beğenirsin bilen biri yapar 150-200 liraya.

themeforest.net
  • nugre tias  (21.12.16 20:04:10) 
Hocam sen bana mesaj at iletişim bilgilerinden herhangi birini, halledelim bu gece.


  • pomknos  (21.12.16 20:31:02) 
çok teşekkürler localhost olayını deneyeceğim fakat wp'nin kendi sitesinde de alternatif bir şey oluştudum. en kötü onu ss alarak yapıcam ödevi..


  • lizardking34  (21.12.16 21:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.