[]

Anne Sütü Emme Aralığı

Gençler selam.

Burayı bir süre kadinlarkulubu.com tarzı kullanacağım, şimdiden özür dilerim :)

Bizim ufaklık bayağı sık emiyor annesini, günde 8-9 kere emiyor neredeyse. Ancak emme ritmi garip geldi bana biraz. Emmeye başlıyor, 10 saniye emiyor, sonra 5-6 saniye duruyor, ya kendiliğinden bir 10 saniye daha emiyor, ya da memeyi ve çocuğu dürtmek gerekiyor tekrar emmesi için. Gözleri sürekli kapalı emdiği için uykuya mı dalıyor acaba dedik.

Normal midir bu kadar sık ama kısa süreli (10 saniye kadar) emmesi?

Ufaklık daha 1 haftalık.

 
sarılık durumu nedir?


  • conrad moricand  (21.12.16 15:52:26) 
@conrad, doktor hafif bir sarılık belirtisi var ama şiddetli değil, kendiliğinden geçer, ilerlerse bakarız dedi. ilk 10 gün riskliymiş, ona da 3 gün kaldı. Anne sütüyle geçer dedi. Ama şu anda hafiften var.

Onunla bir bağlantısı olabilir mi?
  • aradaki uzaklik  (21.12.16 15:54:53) 
az bile emiyor. 2 saatte bir gece gündüz demeden emmesi gerekiyor. gece daha az sıklıkta tabi ama sizin bebenin gayet normal. sarılığı var mı? kardeşimin oğlunun sarılığı 2 ay devam etmişti. ve sadece meme emip sonra da uyuyordu. biz uyandırıp tekrar emdiriyorduk. böyle böyle sarılığı attı.


  • füt  (21.12.16 16:06:30 ~ 16:08:07) 
Oncelikle Allah anali babali buyutsun. Uzun omurlu olsun insallah. Henuz cok kucuk emerken yoruluyordur uykuya daliyordur memede. Uyudugu anlarda ya da memede bekleme anlarinda ufakligin dudak kenarina dokunursaniz tekrar emmeye baslar. Git gide emme uzmani olacak hatta biraz buyunce kendisine 2 saat yetecek sutu 3-5 dk da toparlamis olacak.

Sarilik icin 2 saatte bir mutlaka emzirin. Ufaklik uyanmazsa siz uyandirin gece gunduz bu rutine devam edin.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (21.12.16 16:59:12) 
çok normal hatta az bile.
bebek ne kadar emerse o kadar iyi, hem anne hem de bebek açısından.
eğer daha az emerse annenin göğüslerinde süt birikir ve çok ciddi ağrı ve ateş yapar.

bu kısa süreli emmeler giderek uzayacaktır.
bu arada bizim kız 16 aylık muhtemelen en az sizinki kadar emiyordur :)

sağlıklı sıhhatli büyüsün, güzel bir geleceği olsun umarım.
  • teritori  (21.12.16 17:01:55) 
bana istediğin kadar sorabilirsin daha yeni geçtim o süreçten :)
2 saatte 1 emmesi lazım o da günde 12 kere fln yapıyor. he benimki günde 20 kere fln emiyordu orası ayrı:)
ayrıca emerken yorulması da çok normal ondan durup dinleniyor daha çok ufak :)
  • sta  (21.12.16 18:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.