[]

Blog'un Hit'ini Arttırmak

Bir blog yaptım kendime. Çok yeni olduğu için haliyle pek ziyaret eden olmuyor. Abuk subuk reklam yapmaktan başka nasıl bir yolla gelen ziyaretçi sayısını arttırabilirim?

Bir de bunları blog biraz geliştikten sonra mı yapsam yoksa birkaç yazı varken dahi bu yola başvurmalı mıyım?


 
mesela bu duyuruya blogun adresini koyarak işe başlayabilirsin.
merak ettim ama bakamadım ?

  • etna  (22.12.09 12:12:42) 
Ya şimdi soru sorarmış gibi yaparak reklam yapanlardan olmayayım dedim. Belki sonradan direkt bir reklam olarak koyabilirim ama bu tür reklamlar için biraz daha gelişmesini bekliyorum.: )


  • colg fusion  (22.12.09 12:19:28) 
sosyal mecralarda profilinize ekleyin blog adresinizi, mesela twitter, friendfeed, facebook, linkedin vs.
bir kaç blog gezip onları izlemeye alın, onlar da size bir göz atarlar. ayrıca o bloglara yorum yazmayı da unutmayın.
blogunuzu arkadaşlarınızla paylaşın.
ilgili yerlere link atın, sözlüğe bile olabilir.
bloggerV, türk blog yazarları gibi sitelere blogunuzu kaydedin.
aramalarda kolayca çıkacak şekilde etiketleme yapın ve bu etiketler güncel şeyler olsun.
blog içeriğinizi zengin ve kaliteli tutmaya çalışın, çok yönlü yazılar yazın.
yazılarınızı fotoğraf, müzik, linkler, adres ve örnekler gibi şeylerle renklendirin.

bir süre sonra bunlar işe yaramazsa birilerini övün ya da yerin, ya da birilerinin reklamını yapın.

şimdilerde moda olan şey de bir konu hakkında yazın sürekli. mesela yemek blogu gibi ya da moda blogu gibi, gezi blogu gibi. bunlar da kendi izleyicileri olan blog türleri.
  • aithra  (22.12.09 12:23:03 ~ 12:26:38) 
üye olduğunuz sitelerde profilinizin bir yerlerine linki koymanın dışında, yazılarınızda etiketleri iyi kullanmak ve küçük de olsa bir görsel eklemek de işe yarıyor..


  • vercingetorix  (22.12.09 14:15:49) 
orijinal olun, blogu güncel tutun. ayda 1-2 kez yazı yazanlardan olmayın.

diğer bloglara misafirliğe gidin bol bol. reader'da takibe alın, yorum bırakın. zaten yorum bırakınca bumerang etkisi yapar, bol bol yorumcunuz olur.

bide sözlüklere link bırakmak çok etkili.
  • rectoa  (22.12.09 14:22:19) 
Bak, site yaptığım her müşterim hemen google'da ilk sayfaya çıkmak istiyorlar. Ben de daha işin başında diyorum ki;

"Acele etme. Ben çok temiz bir kodlama yapıyorum. Zaten Google 6 ay içinde benim yaptığım siteleri sayfa 1'e atıyor. Yeterki siz içeriği orjinal yapın."

1) İçeriğin orjinal olsun.
2) İçeriğin orjinal olsun.
3) İçeriğin orjinal olsun.
4) İçeriğin orjinal olsun.
5) İçeriğin orjinal olsun.
6) Çok farklı konular olmasın. Yani bir makale spordan, bir diğeri politika, bir başkası yemek tarifi olmasın. Bir konuda özelleşsin bloğun.
7) Burada reklam ver. Bloğunun konusuyla alakalı forumlarda sanki sen o bloğun okuyucusuymuşsun gibi "Bakın bu sitede bu konuyla ilgili bu bilgiyi vermişler. İlginç bir makale olmuş" diye link ver.
8) Acele etme.
9) İçeriğin orjinal olsun.
10) İnternette az işlenen bir konu seçin. Mesela buradan tanıştığım bi çocuğun bloğu var. www.bodytr.com [yeminlen benim değil :)] Bu konuda türkçe kaynak az. Kaliteli ve ilginç içeriğiyle güzel bir hit almaya başladı. Ama teknik ve işletme bilgisi yetersiz olduğu için şu sıra yoğun ziyaretçi sebebiyle sıkıntısı var.

Benim önerilerim bu kadar.

Ha bu arada içeriğin orjinal olsun demiş miydim? :D
  • pichoscosama2  (22.12.09 14:44:41) 
başka blogları ekle başka blogların da seni eklemesini sağla. blog ağlarına katıl.

örn:
ophidia-in-herba.blogspot.com
  • mbaran  (11.08.10 20:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.