[]

cocuk odasi duvar dekorasyonu

hayvan figürleriyle ilgili biseyler var aklimda ama duvar kagidi (örnegin: images-na.ssl-images-amazon.com ) veya stickeri (örnegin: images1.dawandastatic.com ) mi alsam yoksa kendim mi boyasam karar veremiyorum.

aslinda kendim boyamayi isterim ama 3-5 farkli hayvan olsun istiyorum (aslan, fil, zürafa, maymun, zebra gibi) ve bunlar da bir cok farkli renk demek. bu kadar cesit boyayi istedigim "azlikta" bulabilir miyim bilmiyorum. ve sonuc olarak bana cok pahaliya gelmez mi?

duvar kagidi ömrümde hic kullanmadim, (tek basima) yapabilir miyim emin degilim.

stickerlar ne kadar saglam oluyor? bi süre sonra kenarlarindan kalkmaya baslamazlar mi?

bu üc konuda deneyimi/fikri olanlar yardimci olabilir mi? siz hangisini tercih ederdiniz. tesekkürler.

 
Boya kokusu hamileler için sorun teşkil eder mi acaba? Önce bir bunu ogrenmek lazım. Eğer sorun yoksa önce duvar yerine genişçe bir kağıtta denersiniz, güzel duruyorsa duvara geçis yaparsiniz.

Duvar kağıdı tek başına yapılacak bir şey degil. Biz de salonda duvarımiza yapacaktık, iki kişi beceremeyince arkadaşımızı çağırdık. Gerçi bu el becerisiyle ilgili olabilir.

Hiçbiri olmazsa stickerlar gayet hoşmuş.
  • fraise  (20.12.16 21:38:35) 
duvara deseni bilgisayardan projeksiyon makinası ile yansıtarak çıkarabilirsiniz, ardından kontürlemesi ve boyaması var, internette aratınca birçok örnek uygulama ve desen çıkıyor

desenler için akrilik boya kullanıyorlar, bir de çocuk odası olduğu için boyaların zararsız olanından seçmek gerek
  • freebird5406_2  (20.12.16 21:48:51) 
Bence kendiniz boyayabilirsiniz, zira stencil kolaylığı var.
google'da leaf stencils, baby animal stencils diye bir aratın, örneğin:
goo.gl

bulduğunuz figürleri istediğiniz boyutta bastırıp, desenlerin içlerini çıkarmanız lazım, sonra stencili duvara koyup içini boyuyorsunuz. bu arada hazırları da satılıyor bazı sanat/hobi malzemeleri dükkanlarında.

kısaca anlatımı şu şekilde:
www.wikihow.com

boyamak için normal boyalı duvar üstünde yağlı boya kullanmışlığım var, ucu düz ve kalın kıllı bir fırça alıp pıtpıt duvara vurmak suretiyle boyardım (böyle tarif etmek zorunda kaldım kesin bi adı vardır tekniğin), sünger bastırmak suretiyle de olur, hem çok boya gitmiyor, hem dokusu yumuşak ve güzel oluyor. Ya da dümdüz boyarsınız. Hem yağlıboya kolay bulunan bir şey ve setini aldınız mı her renk oluyor elinizde.

bence stencil olayına bir şans verebilirsiniz, stickerlardan daha güzel olacağı kesin gibi.

edit: boya kokusu mevzusu arkadaşların dediği gibi önemli, onu doktora danışmakta fayda olabilir.
  • nimberjack  (20.12.16 21:50:21 ~ 21:51:33) 
biz düz açık renk boyadık, tablolar astık. sticker tarzı çıkması zor olan şeyler için de dolap, yatak falan beyaz seçtik, kendi istediklerini yapıştırıyor.

daha kolay, daha temiz. akarı kokarı yok. 2 çiviye bakar. sıkıldıkça tabloları da değiştirebilirsiniz
  • la noix  (20.12.16 22:58:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.