[]

Otel Perdesi

Herkese merhaba,

İstanbul'un en kuzey bölgelerinden birinde, tam olarak kuzeye bakan bir binada, tam da kuzeye bakan tarafı camla kaplı bir odadan sevgiler!

Diğer odalar 23 derece, bulunduğum oda 21, içeri giren soğuk rüzgarları engelleyemiyorum. Yalıtım diye birşey yok.

Çare olarak otellerde gördüğüm bir tarafı kalın muşamba diğer tarafı kadife/kumaş olan ağır perdelerden almayı planlıyorum. Daha önce kaldığım bir otelde dışarısı 0 derece iken camın önüne çekilen bu perde oda ısısını inanılmaz koruyordu. (Perdeyi açınca oda anında soğumaya başlıyordu.)

Bu tarz kalın "otel perdesi" diye tanımladığım şeyi nerede bulabilirim?

 
Blackout perde olarak aratabilirsiniz. Aslında onların amacı ışığı kesmek.


  • Phoebe  (20.12.16 21:37:09) 
Perdecilere aynı bu şekilde tarif ederseniz, otellerdeki karartma perdesinden derseniz çıkarırlar, beğendiğiniz renkten dikerler.


  • megalomaniac  (20.12.16 22:17:18) 
Blackout olarak arattım ancak kimse anlattığım gibi muşamba vs. diye yazmamış nette.
Sanırım unkapanına gidip bi araştırmak gerekecek.

  • quaker  (20.12.16 22:43:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.