[]

buzdolabında et bekletmek

bugün sabah 11'de aldığım eti yarın bu saatlerde, akşam 7 gibi yani sote yapmayı düşünüyorum. yaklaşık 32 saat sonra oluyor aldığım saatten. buzluğa atmak da istemiyorum. altta bekletsem bi sorun olur mu? yoksa dinlenmiş olur, iyi bile mi gelir?




 
bir kaba eti koy ve etin üstünü geçecek/hava ile temasını kesecek şekilde zeytinyağı/ayçiçek yağı dök. buzdolabında 1 hafta boyunca bu şekilde saklayabilirsin.


  • mutantking  (20.12.16 18:03:14) 
parçala zeytinyağı ve baharatla karıştır bi kaba koyup at dolaba. yani terbiye et. ya da marine et.


  • westblack  (20.12.16 18:04:35) 
üstü streçle kaplı bi kapta aldığım gibi duruyor. bu şekilde durmasın mı? illa baharatlamam ya da yağlamam mı gerek?


  • rajaz  (20.12.16 18:09:43) 
yağla sen hem tadı daha güzel olur. ama tuz atma.


  • westblack  (20.12.16 18:20:01) 
zeytinyağım üstünü kapatacak kadar kalmamıştı, yetmezdi diye ayçiçek yağıyla hava almayacak şekilde üstüne döktüm. bi kap içinde de dolaba koydum. kabın kapağı açık, kapamama gerek var mı açık mı kalsın?


  • rajaz  (20.12.16 18:22:18) 
hic bir sey yapmadan da 48 saate kadar dolapta kalabilir bir sikinti olmaz.


  • enaz3kedi  (20.12.16 18:24:49) 
zeytinyağı ziyan olmaz mı? sonra ne yapıyorsunuz o kadar yağı?


  • mertozkoy  (20.12.16 18:39:25) 
abi tamamen üstünü kapatmana gerek yoktu ya. :( gitti o kadar yağ ziyan oldu şimdi. yarım çau bardağı yağla karıştırsan yeterdi.


  • westblack  (20.12.16 18:53:56) 
@westblack

piii koydum gitti valla. internette baktım da şimdi, o yağı sonra da yemeklerde kullanabilirsiniz falan diyo. et-tavuk vs... yaparken kullanırım ben onu o zaman.
  • rajaz  (20.12.16 19:08:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.