[]

ne tarz kitap okumalıyım?

iş hayatına başladığımdan beri kitap okumayı biraz boşladım. şimdi okumak istiyorum ama faydasız da olsun istemiyorum bana, fikir kitapları okumak istiyorum.

ne tarzlar önerirsiniz?


 
Faydasız olmasın derken eğitici kitaplar istiyorsanız şayet genel kültüre yönelik kitapları öneririm. Mesela son dönemde matematiğin/felsefenin/psikolojin 50 fikri tarzı kitaplar mevcut. Siyasi kitaplar da olabilir ama gidin bizim yandaş gazetecilerin ayda bir çıkardığı kitapları alın demiyorum. Genelde araştıtmaya dayalı, olaya her açıdan/tarafsız bakan kitaplar olabilir.

Roman türü kitaplar isteniyorsa ben bilim-kurgu/distopik severim. fahrenheit 451 mesela. Ya da bu türün dışında kendi insanımızı az da olsa keşfedebilmek istersen içinde yer yer dönemin siyasetini, toplum yapısını da eren ince memed serisi iyi gelir.

Hikaye kitaplarında kesinlikle sabahattin ali, sair faik, murathan mungan öneririm. Şu an emrah serbes okuyorum ki bence yayımlanmış kitapları al ve oku. Erken kaybedenler ile başla.
  • okuzaltindakibuzdagi  (20.12.16 16:41:28) 
Çok genel sormuşsunuz, fikir kitapları falan. Kitap zaten bir fikir üzerinden çıkan bir ürün :D Daha önce ne tarz kitaplar okudunuz, işe ulaşımı toplu taşıma veya servisle mi yoksa özel arabayla mı sağlıyorsunuz (atıyorum metroda felsefe kitapları okuyamıyorum ben ki okunmaz da sanırım), ne tarz seviyorsunuz, daha çok bilgi verebilirseniz sağlıklı öneriler gelebilir.

Kısa hikayelerden oluşan kitaplar okuyabilirsiniz, ara vermeniz gerekirse kopukluk olmaz. Ya da roman tarzı okuyabilirsiniz.

Şahsen özellikle varoluşçuluk ve romanla ilgilenen bir tip olarak Borges - Kum Kitabı önerebilirim. Şu an onu okuyorum, hem bölüm bölüm, dediğim gibi kopukluk olmuyor. Camus - Yolculuk Günlükleri, Herman Hesse - Siddharta bir de Demian, Stefan Zweig - Satranç son dönemde işe gelip giderken metroda bitirdiklerim. Öneririm.

Bir de aklınızda olsun, Can Yayınları'nın yolculukta okumalık mini kitap serisi var. İçerik değişmeden kitabın ufaltılmış hali gibi. İstediğiniz herhangi kitabı o seriden basmışlarsa öneririm boyut olarak.
  • rakunzelll  (20.12.16 16:45:59 ~ 16:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.