[]

Squat sonrası diz kapağı acısı?

Merhaba,
Squat yaptıktan sonra (aynı gün ilerleyen saatlerde ve sonraki 2 gün) dizlerimi kırdığımda bir acı hissediyorum.

Video: ​youtu.be

a) Bir yerlerde hata mı yapıyorum?
b) Hata yoksa dizlik mi kullansam? Nasıl çözerim problemi?
c) Dizlerimi ele almak istemiyorum tabi. Squat yapmayı komple mi bıraksam?

Not: Bar kısa. Olimpik değil.
Not2: Dizlerimi kırdığımda 3-4 senedir bir ses geliyor. Kireçleme başlangıcı olabilir diyerek önemsemedim ama squattan bağımsız bir durum bu.
Not3: Ağırlıklar --> 30kg-30kg her iki tarafta.

 
işin ehli değilim, sadece videoda dikkatimi çekti.
dizlerini çok kırıyorsun gibi.

squad'ın nasıll yapıdığına dair kaynaklarda dizler parmak ucunu geçmemeli yazar

www.kasvekuvvet.net
  • €xpolerer  (20.12.16 16:02:28 ~ 16:27:23) 
Yükselirken topuğun havaya kalkıyor biraz, bu da parmak uçlarından destek alıyorsun anlamına geliyor. Bu da bütün stresin kalflar yerine dizlere gitmesine neden oluyor. Bu, dizler için yapabileceğin en büyük kötülük. Yükselirken topuktan yüksel, yapamıyorsan halter ayakkabısı kullan, alamam dersen topuğunun altına yüksek bir şeyler koy. Yani topuk kesinlikle sabit kalacak parmak ucunda yükselmeyeceksin. Onun dışında, bu açıdan çok belli olmuyor ama dizleri içe kırıyor gibisin. İçe kırma dışarı aç. Bir de yükselirken kalçadan yüksel. Bu anlatarak çok olmuyor ama önce kalçanı dışarı çıkar sonra yüksel. Sen parmak ucunla yükseldiğin için direkt dizlerden başlıyorsun yükselmeye, bu da yine dizlerin ağrımasına neden oluyor. Antrenman yaparken dizleri/eklemleri olabildiğince az kullanman gerekir, ki fazla stres yüklenip ömrünü azaltmayasın. Ayrıca rack'ten o kadar uzaklaşma. Barı sırtına al bir adım açıl harekete başla yerine koy. Sırtında barla yolculuk yapıyorsun salonda. Bunlar hep risk.


  • angelus  (20.12.16 16:15:12) 
dizler parmak ucunu geçmemeli sen çömelmiyorsun direk oturuyorsun sanki. çok yanlış yapıyorsun hareketi. kesinlikle gücü topuklardan alman gerekiyor. parmak ucundan alıyorsun. squat yanlış yapıldığında çok tehlikeli bir hareket. bence bu şekilde yapıyorsan yapma artık.


  • sanguine mcqaer  (20.12.16 16:29:00) 
şu resimlere dikkat et
danogborn.com
www.precisionnutrition.com
305iir24zxo5sg6qj2nwjqpy.wpengine.netdna-cdn.com
encrypted-tbn1.gstatic.com

bi de yukarı kalkınca sıçrama tarzı bir şey yapıyorsun yapma. bi de yukarı kalkınca dizi dümdüz yapma hafif kırık olsun naturel duruş gibi sen iyice geriye doğru itip dümdüz yapıyorsun. arkanda tabure varmış ona oturuyormuşun gibi hayal et.

dizin normal duruşu
www.somastruct.com
  • yue  (20.12.16 16:39:39 ~ 16:41:38) 
  • sporty  (20.12.16 17:19:32) 
Bir yerlerde değil her yerde hata yapıyorsun lol. Mobilite konusunda sıkıntın yok gibi görünüyor ama tekniğin ve stabiliten kötü. Kalçadaki kasların muhtemelen zayıf. İyi bir değerlendirmeden sonra squat tekniği öğrenerek yapman gerek.


  • humblebirth  (20.12.16 17:30:22) 
diz eğilme sırasında ayağın önüne gelmemeli orada bir sıkıntı var. birde benim dikkat ettiğim kalktığın zaman dizlerini tam düz yapma bizim hoca kilitleme yapma derdi terim olarak böyle geçiyor sanırım. birde kalçayı geri alman gerek biraz daha. ağırlık için birşey diyemeyeceğim.


  • ferrarimizolaydisatardik  (20.12.16 17:43:26) 
dizlerin parmak ucunu geçmesinde sorun yok. ingilizce kaynaklara bakabilirsin detaylı bilgi için.

soruna gelirsek, angelus'un her kelimesine katılıyorum. düz tabanlı bir ayakkabı edin. bütçe yoksa evde eski varsa chuck taylor converse, tiger vs. kullanabilirsin.

edit: bir de karşında ayna varsa ona bakmamaya çalış. boynun rahat olsun.
  • mattiadestro  (20.12.16 19:24:57 ~ 19:27:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.