[]

türkiye ile almanya'da yaşananlar arasında bağlantı kurulabilir mi?

dün tuhaf gündü, olay üstüne olay yaşandı. bunun istihbaratlar arası bir güç gösterisi olduğu konusunda bazı fikirler okudum, mantıklı da geldi aslında. özellikle almanya ya da ab - rusya arasında tabii, türkiye figüran. olabilir mi, yoksa bunlar bildiğimiz, alıştığımız terör saldırıları mı sizce?




 
almanyada henuz tam olarak dillendirilmese de halk kendi arasinda bunun islami teror oldugunu konusuyor. bu saldirinin oldugu yer olan "gedächtniskirche" nin "ikinci dunya savasini hatirlayalim bir daha ayni hataya dusmeyelim" amaciyla yari yikik birakilmasi bunun yaninda bir taraftan da daha bir ay onceye kadar orada pkk yandaslarinin stand kurup terorist ovgusu yapip para ve taraftar topladigi yer olmasi da buyuk bir ironi, sacmalik.

olay yerine yaklasik 50 metre uzakta calisiyorum, almanyada ekmek parami kazaniyorum ama almanlarin ve turklerin bu islerde kendi ulkelerinin parmagi, belki hatasi ya da en masumane sekilde dolayli etkisi olmadigini soylemesi buyuk bir iki yuzluluk. almanlara gore almanya cok masum, ama asla almanyanin silah uretimini her yil daha fazla arttirip bu silahlari kime sattigini kimse gormuyor. biz turklere gore de biz cok masumuz , biz de maalesef bircok seyi gormuyoruz. ama iki halk da ulkelerinin kimlerin piyonu oldugunu daha idrak edemedi. suphelere hak verilebilir, soguk savas henuz bitmedi, sadece direkt degil adice piyonlar uzerinden yurutuluyor.
  • emrahday  (20.12.16 15:52:42 ~ 16:02:59) 
ben de almanya'dayım zaten, o saldırının olduğu yerden çok da sık geçerim ama olayı direkt bir kimliğe ya da ideolojiye indirgemenin herhangi faydalı bi geri dönüşü yok kanımca. bana kalsa sadece islam değil tüm dinler, inançlar denizin dibini boylasa keşke. ama gerçekçi bir beklenti değil bu. yapılması gereken devletin ve medyanın dolduruşuna gelmeden tüm toplumlar arasında siviller olarak birliğin sağlanması. müslümanı, hristiyanı, dinsizi, avrupalısı, ortadoğulusu, herkes. toplumların birbirlerinden uzaklaşması insanlara huzur getirmez. teröriste lanet etmenin de hiçbir anlamı yok, zira o zaten terörist hani. ancak devletlere karşı bir duruş sergilemenin zamanı geldi de bu da ütopik bir arzu biraz tabii. hiçbir devlete iyi gözle bakamıyorum artık. her devletin bu terör olaylarında payı var. olan halka oluyor.

edit'i şimdi gördüm. aşağı yukarı aynı şeyi düşünüyoruz sanırım. aynen haklısın, iki halkın da bir an evvel bu şekilde düşünmeye başlaması gerekiyor bence de. devlet politikalarının esiri olmaktan çıkmak lazım. bir insan şöyle bir durumda hala nasıl devlet mekanizmasını bu denli güçlü bi şekilde savunur, aklım almıyor. şu siyaseti toplumdan söküp atsan, hakikaten sorun morun yaşanmayacak insanlar arasında. siyasetten bağımsız yaşayan farklı kesimlerden, inançlardan insanların gayet uyum içerisinde, güzel güzel yaşadığı ortamlar da var berlin'de, bilirsin. oluyor yani bu, mümkün. ama hep olumsuz tarafı görmekte ısrarcıyız.
  • philus  (20.12.16 16:00:26 ~ 16:06:31) 
@Philus ile benzer seyleri dusundugume cok sevindim. umarim herkes guven icinde olur. maalesef "utopik arzular" demekte de cok hakli. Cahil fanatizim o kadar yogun ki gelecekte de guzel dusunceler hep utopya kalacak gibi geliyor bana.


  • emrahday  (20.12.16 16:10:56 ~ 16:11:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.