[]

Dikkat Dağınıklığı

Bende nispeten yüksek düzeyde bir dikkat dağınıklığı var.


Üniversite öğrencisiyim, bazen hard copy üzerinden, çoğunlukla da soft copy olarak bilgisayar üzerinden ders çalışmam + çeviri yapmam gerekiyor. Ancak özellikle de bilgisayar üzerinden ders çalışırken, gerek mail bakmak olsun, gerek ekşi sözlük okumak olsun sürekli olarak dikkatim dağılıyor.

yeni mail ışığı yansın hemen dikleniyorum, 3 cümle çevireyim hemen foruma refresh atıyorum falan; dolayısıyla da pek çok insanın 1 saatte yapacağı işi benim yapmam 2 saati buluyor (mesela bu başlığı da bir dikkat dağınıklığı krizi sırasında açıyorum)

Profesyonel yardım almam lazım gibi geliyor; ama en azından şu sıralar buna ayırabilecek vaktim yok. Sınavların geçişine kadar beni idare edecek, "stimulant" olarak ne kullanmak gerekir ilaç/doğal yollar / tavsiyeler. Uzun sürede etkisini gösterecek bir çözüm yerine çok daha kısa süreli bir şeylere ihtiyacım var şu anda. Kahve bir çözüm olmuyor diyebilirim bu arada. Bu stimulant'ın beni kendisine bağımlı hale getirmemesi de gerekiyor işin aslı.


Ne dersiniz, nasıl mümkün olur?

 
Bilgisayar basinda calisan bircok insanin ortak sorunu maalesef. Takip edilen site sayisini azaltmakta fayda var, yoksa basa cikilamaz bir hale geliyor, ciddi anlamda mesai harciyoruz Facebook'tu, Twitter'di, Sozluk'tu, Duyuru'ydu bilmemneydi...


  • msb  (22.12.09 10:39:29) 
eheh. yalnız değilmişim. ben sadece ofiste değil, evde de böyleyim. mesela kitap mı okuyacağım. laptop orta sehpa üzerinde açık olacak, gmail için simge durumuna küçültülmüş bir pencere, diğer takip ettiklerim için çok sekmeli başka bir pencere açık olacak. msn kişi listesini gösterir şekilde hepsinin üzerinde olacak. x çevrimdışı oldu, y oturumunu kapattı zımbırtılarının sesleri mutlaka açık olacak. çevrimdışısın bi de kim ne yazsın sana.. :Pp sorsan kitap okuyorum.
epey epey azalttım ama ben.. ilaçla filan değil. inatla.. sık kullanılanları boş bırakmak ve adres çubuğunda kayıt tutmamak çok kolaylaştırıyor gerçekten.. böyle başlayabilirsin mesela..

  • j lithium  (22.12.09 10:56:05) 
denedim ama pek etkisini göremedim. sözlükte de çok fazla yorum yapılmış etkisini görenler olduğu söyleniyor. vitamin alabilirsin. özellikle de Pharmaton piyasa da en meşhur olanı
yorumları okumanı tavsiye ederim.
Not: Doktora danışmadan hiçbişey kullanma
  • hep king  (22.12.09 13:21:35) 
mac kullanıyorsan bir program var, belirli siteler için belirli süreler giriyorsun, limite varınca o site bloklanıyor. işine yarayabilir. tabii ismini hatırlayabilirsem...


  • turkish tekila  (22.12.09 13:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.