[]

Otomobil tavsiyesi

Merhabalar

Bu aralar otomobil alma niyetindeyim. Aslında kafamdaki araç lancia delta. Ancak kime danışsam bu aracın ikinci el piyasası konusunda beni uyarıp golf başta olmak üzere farklı araçlar tavsiye ediyorlar. Bu konuyla ilgili birkaç sorum var:

1 - ikinci el piyasasının zayıf olması gerçek hayatta tam olarak neye tekabül ediyor? Yani ben bugün bir golfü piyasa rayicinden satışa koysam 3 günde satılıyorsa delta ortalama 1 ayda mı satılır? Ne kadar süre fark eder? Ya da delta'yı rayicinin 3 bin tl altına satmak istesem yine mi çok beklerim satmak için?

2 - golf ve deltanın benzer donanıma ve özelliklere sahip versiyonlarını kıyasladığınızda golf nerdeyse 10 - 15 bin tl pahalı oluyor ve hatta bu fiyat farkına rağmen hala delta daha donanımlı görünüyor. Elden çıkarma kolaylığı bu farkları makul kılar mı?

3 - performans ve kullanım açısından yarı otomatik şanzımanlar nasıldır?

4 - golfün dsg şanzımanı hakkında hepinizin bildiği duyduğu olumsuz söylentiler var ama açıkçası ben ekşisözlük dışında dsg hakkında olumsuz yoruma çok fazla rastlamadım. İşin aslı nedir, ya da belli bir yıla ait modellerde bu sorun daha mı fazladır?

5 - lancia deltanın üretimi ne zaman durdurulmuştu, 10 yıllık yedek parça garantisi bittikten sonra araç elde patlar mı, güncel durumda bravo ile uyumlu olmayan parçaların temini zor oluyor mu?

6 - delta ile ilgili kronik ya da çok rastlanan bir sorun var mı?

Çok soru oldu ve çok şey istedim farkındayım ama yardımcı olabilene müteşekkir olurum. Sorular ve sorularda yer verdiğim araçlar dışında tavsiyeler olursa da paylaşırsanız sevinirim.

İyi geceler

 
şunu da araştır: araç karmaşık bir araç mı? örneğin hyundai accent x3 kasası basittir. hyundai servisinde çalışmış olmanı gerektirmez. kafası çalışan herhangi bir usta bu aracın bakımını yapabilir. ama alfa romeo'lar için ustasını bulmak şart. çünkü detayı çok.


  • alperz  (20.12.16 06:02:50) 
dostum lancia yanlış bilmiyorsam fiat'in bir kolu. o arabayı ben de beğeniyorum ama cidden satarken çok zorlanırsın. galeriler dışında pek alıcı da bulacağını sanmıyorum. allah korusun acil bir para ihtiyacın olur, ederinden çok daha altına verirsin güzelim arabayı. mesela geely bunlara iyi bir örnektir. tutmadı türkiye'de, herkes satayım da kurtulayım düşüncesinde.

ayrıca çoğu arabanın facebook'da sayfaları oluyor, onlara bi bak derim. sana araba tavsiye etsek de bi ton araç var ama kriterleri belirtmen lazım.
  • hakim oynayin dedi  (20.12.16 08:02:32) 
1- "ikinci el piyasası zayıf" demek, "arabaya bok atmak istiyorum, diyecek bişeyim yok" demek. zaten alırken ucuza aldığın için satarken de zararın olmuyor. ben "piyasası olmayan 3-4 arabayı gününde sattım.

2- hayır, vw grubu arabalar kaliteli olduklarından değil, ilave vergi olduğundan pahalı. millet de pahalı olunca bişey sanıyor. daha donanımlı olanı al geç, takılma.

3- sen kullanıcı olarak bir şanzumanın yarı otomatik mi tam otomatik mi olduğunu söyleyemezsin. tam otomatik daha dayanıklı oluyor, o kadar.

4- hayır, neredeyse bütün dsg'lerde sıkıntı çıkabiliyor. o şansına kalmış.

5- lancia fiat grubu olduğu ve fiat motoru (1.6 mjet) kullandığı için motor parçalarını her zaman rahatlıkla bulursun. bu arkadaşın kullandığı motoru doblo da kullanıyor, her ilçede ustasını ve parçasını bulursun. kaporta parçalarında zaten fazla sıkıntı olmaz, bir şekilde bulunuyor.

6- lancia genelde alfa romeo karşısında tutunamadı, bir de alfalara bak derim. onlar bence daha güzel.

sonsöz: beğendiğin, hoşuna giden ve donanımlı olan arabayı al. doğru şekilde satarsan her araba satılıyor.
  • babilbaligi  (20.12.16 08:46:56) 
lancia Türkiye piyasasından çekildi. Sıfır olarak lancia marka araç satılmıyor. Bu bir sorun. Çok uzun süreler bineceksen alınabilir ama çabuk sıkılan biriysen, ileride değiştiririm diyorsan bir daha düşün bence. Özellikle çok km yaparsan veya kaza falan yaparsan satman çok zorlaşır.

Mekanik ve yürüyen aksam parçalarını bulmakta sıkıntı yaşayacağını tahmin etmiyorum ama kaporta parçalarını bulmakta zorlanabilirsin.

Son olarak ben fiat bravo veya alfa giulietta yı tercih ederdim.
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (20.12.16 09:55:30) 
Herkese teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz


  • verin topumu ben gidiyorum  (20.12.16 19:37:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.