[]

Sigara Yasağı

Gençler şimdi kapalı alanlarda sigara yasağı var ya hani. Sağı solu camekanla kapalı yerlerde yok mu bu yasak? Mesela bizim buralarda bir cafe var. Arka tarafta bahçesi var içerisi de ful camekan. Her yerinde sigara içiliyor hem de fosur fosur. Oturmayı bırak mekandan önünden geçerken bile üzerimize sigara kokusu siniyor. Bundan hoşnutsuz olan bir ben miyim diye düşünüyorum, hani tamam insanlar sigaralarını içsinler yine de ama oksijen yok içerde. Alo 184ü arayıp şikayet etsek sağlam bir ceza yerler mi acaba? Napsam?




 
Yapma bence. Adamları kış vakti soğukta mı sigara içirtçeksin? Café'yi de beğenmiyorsan gitmezsin. Bırak yaşasınlar. Kimseye zararları yok.


  • zinzinzibidi  (19.12.16 23:35:14) 
öncelikle tabii ki şikayet edin, ceza yerler.

böyle yerler genelde kılıfına uydurmaya çalışıyorlar, yok işte 3 tarafı açılabiliyor, 4. tarafı yok edilebiliyor falan filan diye. çalıştığım yerde oluyordu bu tarz şeyler. ama kontrole gelenler keser cezayı.
  • turk kizi  (19.12.16 23:37:33) 
@zinzinzibidi, bana zararı var. pasif içici olmak istemiyorum. etrafta başka cafe olmadığı için sık sık takılırdım buraya yaz aylarında. camekanları açınca sıkıntı olmuyordu ancak kışın içeride görüş mesafesi 10 metrenin altına düşüyor

@turk kizi, dediğiniz gibi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. yok camekandır yok üstü açılabilir tavan falan ama gayet de kapalı bir ortam. defalarca çalışanlara da ilettik ancak nafile. ciddi ciddi şikayet etmeyi düşünüyorum
  • dog day afternoon  (19.12.16 23:44:58) 
adamlar kış vakti dışarıda içsinler sigarayı tabii. adaleti yanlışla sağlayamazsınız. şikayet etmemek yanlış olur.


belki 300 metre ileride kurala uyup kapalı mekanda sigara içirmediği için bunun yarısı kadar bile para kazanamayan kafe vardır. o adamın suçu kurallara uymak mı? hep kurala uyan mı ezilecek bu ülkede? şu kurala, kanuna uymayanların savunulmasına çok sinir oluyorum.


eğer mekan istanbuldaysa ibb beyaz masaya da şikayet edebilirsiniz. her türlü gerekeni yaparlar.
  • levpontryagin  (19.12.16 23:48:54) 
@levpontryagin, aynen dediğin gibi bir kanun var kural var, ki ben sigara içseydim kapalı alanda içmezdim çünkü bu çok bencilce geliyor bana.

Mekan istanbul içinde. Beyaz masa aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim
  • dog day afternoon  (20.12.16 00:04:51) 
bildiğim kadarıyla kanunda en az 1 duvarı ve üstü kapalı olan yerlerde sigara içilmesi yasak. Mesela otobüs durakları da bu sebeple yasak. Yani her türlü o numraya ve beyaz masaya şikayet edebilirsiniz. İsteyen dışarıda içsin gelsin.


  • senolll  (20.12.16 01:48:10) 
@senolll, üstünü açılır kapanır yapınca kılıf uydurmuş oluyorlar mı


  • dog day afternoon  (20.12.16 10:40:40) 
Herhangi bir şekilde arka bahçe yapabilen her kafede-mekanda bu olay vardır. O 300 m ötedeki diğer mekan yapmıyorsa o da kurala uymak istediğinden değil, yapamadığı için yapamıyor. İmkanı olsa bi punduna getirip kesin o da öyle bir bölme açar. Hatta uygun zamanı bekliyor, planını bile yapıyordur.

Valla ben de sigara kullanmayan, üstelik hiç de sevmeyen biriyim ama sırf bu yasağın esas konma sebebinden dolayı delinmesine laf etmem. Sebebini söylersem alırlar içeri.
  • d max  (20.12.16 13:48:23) 
@d max, nedenmiş? merak ettim :(


  • dog day afternoon  (20.12.16 22:10:12) 
Ülkede ne isterse anında yapılan bir adet insan var ve ismini bu açıdan zikredersem hapse girebilirim. Bu kadar.


  • d max  (21.12.16 15:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.