[]

moka pot ile kahve yapmak.

starbuckstan misal su (git: www.starbucks.com.tr) kahveyi alsm potta olur mu? starbucks gramaj ile veriyor mu yoksa
bunlar hazır paketler mi?

Ayrıca bu potta olmassa. potta içimi yumusak, aromalı ne içebilirim. Vakti zamanında bi heves aldım pot duruyor oyle kullanamadım yaf:)

 
Her kahveyi istediğin şekilde yapabilirsiniz önemli olan kahvenin çeşidi değil çekimidir. Starbucksta gram olarak değil paket olarak satıyor kahveleri potunuz french press sanırım o zaman gidip bu paketten bir tane alın ve french presse göre çektirin (eğer çekirdek aldıysanız) ya da hazır çekilmiş şekilde paket halinde var ise ondan alırsınız


  • hafif zehir  (19.12.16 23:06:12) 
@hafif zehir

www.google.com.tr

var olan pot bu.
  • all girls dream  (19.12.16 23:10:04) 
Haaa bu potlarda sadece espresso yapılıyor o yüzden ince çekim olacak espresso için çektireceğim dersiniz espresso da french presse göre daha ince Türk kahvesine göre bir tık daha taneleri büyükçe


  • hafif zehir  (19.12.16 23:21:18) 
ben şimdi o pottan alsam americano yapabilirmiyim ?


  • Dönmezer  (20.12.16 00:23:01) 
Ben julius meinl çekirdeğini alıp moka pota göre öğütmelerini söylüyorum, siz de öyle yapabilirsiniz. İnce, kalın demektense direkt "moka pot" için çekin demek daha risksiz.

@Dönmezer moka pot'ta yapılan kahve espressyo'ya eşdeğer, ona biraz sıcak su ekleyince americano oluyor. Yani yapabilirsiniz.
  • BuddyGuy  (20.12.16 00:26:59) 
Evet Americano yapabilirsiniz espressonun biraz daha sulu hali oluyor.
Ayrıca ince kalın çekim falan deme bunları da bilmek lazım her çalışan her makineyi bilemez tutuşturur eline french press için çekilmiş kahveyi gönderir sen de açık çay içersin çok güzel kahve yaptım diye

  • hafif zehir  (23.12.16 09:22:41) 
@buddyguy ülkede sırtını bir yerlere yaslamaya müsait olan kesimdensiniz. ben genelde olanları söyleyeyim. starbucks ve tchibo'da 4-5 sene çalıştım. çalışanlar kendi yorumlarını çok güzel katıyor bu tarz olaylara. bir arkadaşım vardı, süt 70 derece soğuk oluyor hajum diyerek lattede 90 dereceyi dayardı müşteriye. biri geçmiş 3 kalınlık derecesiyle türk kahvesinin tadının daha güzel olduğunu düşünerek kafasına göre türk kahvesi çekimi (1) isteyenlere görece kalın çekerek verirdi. ben mesela denedim ettim filtre kahvenin 7-9 yani french press'e yakınsayan kalılıkta daha güzel olduğunu deneyimledim kendimce. ama genel bir kanı değil bu. ve benden filtre kahve isteyenlere dayadım 7 dayadım 9. noldu yalan değil, filtre kahveye göre vermiş oldum.

siz geçin derecelerine göre isteyin yine. moka pota x'e y'ye göre demeyin. ha baristanın fikrini sorarsınız, aklınıza yatar, ona göre çektirirsiniz bilemem.

ne boş dertlerim var, uzun uzun yazdım eheh.
  • zoque  (23.12.16 09:37:44 ~ 09:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.