[]

Yeni Doğan Bebek - Kalp

Selamlar.

Doktor ufaklığı bize verirken ufaklığın kalbinde küçük bir delik var, zamanla kapanır ama emin olmamız lazım 10 gün sonra test yapacağız dedi. Neredeyse her bebeğin kalbi delik olur, sonra kapanırmış.

Doğru mu bu bilgi?

 
Selam. Öncelikle güle güle büyütün.

Evet doğru. Ama ben de doktorum bana da güvenmeyebilirsiniz.
  • dahayeniymis  (19.12.16 19:56:27) 
doğru.

eşinin ilk kızı kalbi delik doğmuş. takip edilmis 1 yılın sonunda kapanmış.

oğlumuzda da gebelikte kalp kapakciklarinin biri diğerinden büyüktü. normale döner dediler ama ille de pediatri kardiyalogu görsün diye de direttiler. adam iki dakika baktı, normal bu doğumdan sonra 1 yaşına kadar toparlanır dedi. hatrı sayılır bir miktar da ödeme yaptık.
doğumdan sonra yine görüşmek ister mısınız dediler, istemedik. çocuk doktoru üfürüm vb muayenesini yapıyor zaten.

oğlum şimdi 8 aylik.
hareketliliğinde büyümesinde bir sorun yok. hala götürmedim kardiyolaga.
her ay düzenli olarak çocuk doktoru muayene ediyor zaten.
  • balik kraker  (19.12.16 20:48:35) 
Üfürüntü denen sesi duydu ise bir çocuk kardiyaloğuna görünün. Çoğu bebekte 1 yaşına kadar delikler görünüyor zamanla kapanıyor. Bizimkinde ilk kontrolde 3mm vardı, bir yaşında tekrar kontrol edildi kapanmıştı.


  • creepy  (19.12.16 21:05:57) 
Korkmayin ufurum o, benim de varmis 1 yasinda gecmis.


  • glittering  (19.12.16 23:49:52) 
bizimkinde de vardı, 9. ay civarı kapandı. ufak bir deliktir, zaman içinde kapanır.

1 yaşında kontrol ediyorlar, çok büyük ihtimalle geçmiş oluyor.
  • babilbaligi  (20.12.16 09:27:14) 
her bebekte olmasa da bazı bebeklerde doğuştan kalp deliği oluyor. bunların da çok büyük kısmı büyüdükçe kendiliğinden kapanıyor. 10 gün sonra tekrar bakalım dediğine göre önemli bir şey yoktur. içiniz rahat olsun.


  • yemrem  (20.12.16 11:32:19) 
He benim sipagettimde de vardi 6 ay kontrolunde kapanmisti. Iciniz rahat olsun.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (22.12.16 18:05:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.