[]

peynirli poğaça

yapmak istiyorum. davul fırınım var. daha önceden yapan, süper lezzetli olan var mı? tarif atabilir mi? bir sürü tarif var internette, hepsi farklı. kendi tarifiniz de olur. fakat anlatımlı rica ederim. o yüzden hazır bi siteden de verebilirsiniz.




 
3 2 1 pogaca diye arat, mayasiz sipsak bir pogaca


  • balpolen  (19.12.16 17:05:33) 
PASTANE POĞAÇASI www.instagram.com
MALZEMELER :
- 7 Su Bardağı Un
- 2 pk. Toz Maya (ya da 1 pk. yaş maya)
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Adet Yumurta
- 2 Tatlı Kaşığı Tuz
- 4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Ilık Süt
- 1 Su Bardağı Ilık Su
YAPILIŞI :
Su, süt, maya ve şeker bir kaba alınıp maya eriyinceye kadar iyice karıştırılır. Sonrasında içerisine sıvı yağ, yumurta ve tuzu katıp onların da karışmasını sağlıyoruz. Ardından azar azar unu katıp yoğuruyoruz. (Yumuşak bir hamur oluyor.) Hamurumuzu yaklaşık 45 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendiriyoruz. Mayalanması sağlanmış olan hamurdan küçük bezeler alıp yuvarlayarak şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ile de süslüyoruz. Bir 20 dakika da tepsi mayalanması yapıp 190°C de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika pişiriyoruz.
  • suwat  (19.12.16 17:37:40) 
ben hep bunu yaparım
www.pelinchef.com

  • yue  (19.12.16 17:52:40) 
Öncelikle mayalı bir poğaça mı yoksa kıyır kıyır kabartma tozlu bir poğaça mı istiyorsunuz o önemli. Bence evde mayalı poğaça yavan kaçıyor. Pastanelerde 1 kilo una yarım kilo yağ koyuyorlar da öyle "aman da ne güzel" diye yiyoruz. Halbuki sıksak yağ damlayacak.

Bence en güzel poğaça dereotlu poğaça. Hamuru için şu tarifteki ölçüleri kullanıyorum;
www.nefisyemektarifleri.com
İçine koyduğum peynir harcını da süzme peynir ve lor peynirini karıştırarak hazırlıyorum. İçine karabiber pul biber dereotu maydanoz ekliyorum.
  • apartman teyze  (19.12.16 18:17:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.