[]

Tablette dual boot

Selam teknoloji dostları,

Tablet ilanlarına bakıyorum. Tablette hem Android hem de Windows işletim sistemi var. Bunun ne gibi bir avantajı var?

Cevap veren herkese teşekkür ederim.

 
Hem Windows hem Android kullanıyorsun işte. Örneğin ofis uygulamaları Android'te berbat. Multi tasking yine sıkıntılı bence Android'te. Web sayfaları da büyük ekran Android tabletlerde sorun yaratıyor, sanki telefondan giriyormuş gibi görünüyor. Sürekli masaüstü görünüme geçmek gerekiyor, bazen o da yemiyor.

Tersinden de Android play Store çok geniş, Windows store'da ya yok ya da eksik. Muadil program da bulunmuyor.
  • neyehbe  (19.12.16 15:55:12) 
Yani androidin tek artısı var. O da Play store. Öyle mi?

Yani play store ile işi olmayan sadece windows işletim sistemli tablet alırsa daha iyi olur, anlamına geliyor bu. Doğru mu anlamışım?
  • Barbaros59  (19.12.16 15:58:37) 
@want2die Peki, sadece windows işletim sistemli tabletler için söylüyorum. Bankaların ve diğer android uygulamalar için bluestacks kurarak android eksikliğini gideremez mi, yani onun üzerine android uygulamaları kurulabilir herhalde, değil mi?


  • Barbaros59  (19.12.16 16:02:30) 
@want2die windows işletim sistemli tabletler için:

10" Ekran
4GB Ram
64GB veya 128GB Rom hafıza yeterli olur mu?
  • Barbaros59  (19.12.16 16:04:42) 
@barbaros

o tip cihazların hepsi dual boot zaten. çin işi tabletlerden bahsediyorsun sanırım teclast, onda,chuwi, cube vs. dual boot alırsın, androidi silersin, remix os kurarsın. sd kart veya usb ile gerektikçe remix os'tan android işlerini halledersin, gerisi windowsa kalır. alabildiğin kadar büyük hafızalı al, 64'de idare eder ama 128 daha iyi tabi.
  • icim urperiyor  (19.12.16 20:29:40) 
@icim urperiyor

Aynen senin dediğin gibi, çin işi o dediğin tabletlerden bahsediyorum. 1-2 tane işletim sistemi olarak sadece windows olan tabletlerden gördüm, yanlış görmediysem.

Dual bootlu olanlardan androidin silinebildiğini bilmiyordum. Ve ayrıca androidin harici karttan kullanılabildiğini de bilmiyordum.
  • Barbaros59  (19.12.16 23:30:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.