[]

Akbank Kredi Kartı Üyelik Ücreti İptali

Selamlar,

Kasım ayında, Wings kredi kartım için 113 TL'lik Üyelik Ücreti kesilmiş.

Kartı 3 aydır HİÇ kullanmıyorum. Ondan önceki birkaç ayda da sadece Avivasa prim ödemeleri için otomatik olarak kullanıldı. Bundan sonra da hiçbir şekilde kullanmamayı düşünüyorum.

Bu Yıllık Ücretin de, hizmetlerin kullanımından önce, yani gelecek 1 yıl için alındığını biliyorum (bu bilgiyi şubedeki bireysel hizmetler personeline ve hakem heyeti çalışanına onaylattım). Yani, vermedikleri hizmetin ücretini peşinen tahsil etmek istiyorlar.

Hakem heyetindeki görevli, onlara yapacağım talebe büyük olasılıkla olumsuz yanıt verileceğini, bu ücretin iadesinin olmayacağını söyledi. (Çok saçma buldum.)

Akbank müşteri hizmetlerindeki personel de, 12 ay boyunca yapacağım minimum 425 TL'lik harcama sözü karşılığında bu ücretin iadesini yapabileceğini belirtti. (Hiç bulaşmak istemediğim bir çözüm bu.)

Ne önerirsiniz?

Not: Bu ücreti ödemediğim takdirde, aktif olarak kullandığım diğer bankanın kredi kartı bloke olacak.

 
Kartı kullanıp kullanmaman önemli değil, kart açıksa ücret kesilir.

Yasal olarak alınıyor bu ücret, hakem heueti o yüzden geri alamazsın demiştir ve doğru.

Ücreti ödediğim takdirde demişsin ama zaten kart direk kesiliyor bu miktar. Öyle olmadı mı?

Bu ücreti ödemezsen başka banka kartının bloke olacağı bilgisini nerden aldın?
  • mahone  (19.12.16 14:27:31) 
Garanti bankası Bonus Card'da kart ile harcama yapılmadıysa kart ücreti alınmıyor. Kart ücreti peşin alınıyor, 1 yıl kullanıp sonra kullanmazsanız ücret kesilmiyor. Doğrudan müşteri temsilcisinden onaylattım. Bende de en son Mart 2015'te ücret kesildi. 2016 mart'ta tekrar kesilmesi gerekiyordu, bu tarihten itibaren kartı hiç kullanmadim, hiç ekstre kesilmedi, kart ücreti alınmadı. Harcama yaptığım an kart ucretini yansitacaklar.


  • neyehbe  (19.12.16 14:56:29) 
mahone,

Dediğim gibi, almadığım ve belki de hiç almayacağım hizmetin bedelini almaları doğru mu? Bunu neden kabul etmeliyim? Almaya yasal hakları olduğu için mi?

Kesilmiş olması ile ödenmiş olması aynı mı? Kesildi, ama henüz ödemedim.

Akbank'tan gelen SMS:
"9022 ile biten kart ekstrenizi 2 kez ustuste asgari tutarin altinda odediniz. 3. kez asgari tutar alti odemede kanunen tum kartlariniz kullanima kapanacaktir. B002"
  • pantepember  (19.12.16 15:07:39 ~ 15:24:11) 
neyehbe,

Ama o 1 yıllık sürenin ücretini zaten sürecin başında, peşinen ödemişsin. Şimdi senden almadıkları ücret de, önümüzdeki 1 yılın ücreti olacaktı. Herhangi bir harcama yaptığında bu ücreti alacaklar. Doğru mu anlamışım?

Yani bankalar, ev kirası ödemelerinde olduğu gibi, hizmetin ücretini baştan alıyorlar. Ben belki o hizmeti almayacağım, ve kartı iptal ettireceğim. Benim durumumda, kartı iptal ettirmek istediğimde, en azından 11 aylık bedelin benden tahsil edilmemesi gerekir. Değil mi?
  • pantepember  (19.12.16 15:11:48 ~ 15:16:48) 
Kullanmadığın hizmet nedir hocam, avivasa primi ödenmiş mesela otomatik. Bir ay ya da iki ay kullanman farketmiyor.

Asgariyi tutraını da üç kez üst üate ödemezsen evet tüm kartların blokelenir o bankadan. Takibe girmeye başlarsın muhtemelen.

E sen şimdi kart ücretini almasınlar diye hiç mi ödeme yapmıcaksın? Bu durum zaten batık olan durumunu daha da kötüleştirmektwn başka bir işe yaramaz. Sana tavsiyem, tüm borcunu kapaman ve niyetin varsa bundan sonra kart ücretini kovalaman.

Şu durumlarda, iki kere asgariyi bile ödemediğin için her halükarda hiç bi hak iddia edemiuorsun maaleaef. Yani mesrla hakem heyetine gitsen ve sen haklı çıksan (mümkün değil ama varsayalım) banka "tüm borçlarını ödesin iade edeyim o zaman" diyecek.
  • mahone  (19.12.16 15:41:58) 
Bi de bu iş belkilerle yürümüyor. O yıl içinde kartı aktif olarak kullanılmışsa, yıl sonunda kart ücrwti kesilir. Bankadan bankaya uygulamada farklılıklar görülebilir.


  • mahone  (19.12.16 15:43:44) 
wings'de işler nası yürüyo bilmiyorum ama ben axxes kartta 1 sene açık tutma sözüne iade aldım. 425 tl harcama sözünü kabul etmediğini söylersen bir sonraki teklife geçerler. örnek olarak kesilen tutar kadar puan gibi. ( ama wings'de mil veriyo galiba. ) onu da kabul etmezsen tamam tamam iade alalım diyebilirler.

ücreti ödemediğinde faiz işler. diğer kartlarıın bloke olacağını sanmıyorum.
  • spirit crusher  (19.12.16 16:08:43) 
mahone,

Mevzuyu ısrarla anlamamak istiyor gibisin.

1) Kesilen hizmet bedeli, henüz hizmetin alınmadığı döneme, gelecek yıla ait. Bunda bir anlaşalım.
2) Avivasa ile ilgili detayı, belki bir önemi olur diye belirtmiştim.
3) İnternette biraz araştırma yaparsan, bu ücretin ekstra hizmetler -taksitle ödeme, mil puan vs- için alındığını görürsün. Sanırım şurada vardı bu bilgi: www.hesapkurdu.com
  • pantepember  (19.12.16 16:14:02) 
Arkadaşlar,

Hakem heyetine başvuru yaptım (26.12.2016). Bir hafta sonra (4.1.2017) üyelik ücreti iade edildi.

Haberiniz olsun.

Detayları merak eden olursa buradan yazsın, cevaplarım.

Not: Gelen cevaplar gösterdi ki, peşin hükümlü, cesaretsiz ve mantıktan uzağız. Ülkenin genel hali bu maalesef.
  • pantepember  (15.01.17 22:50:32 ~ 17.01.17 09:46:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.