[]

DAW kullananlar

Bir müzik bestelemek için sadece DAW yeterli mi? örneğin Cubase kurup bir film müziği, house ve ya tekno müzik yapılabilir mi? Ek programlara ihtiyaç oluyor mu? bir de 14 inc laptopta DAW kullanımı hakkında bir şey söyleyebilir misiniz, çok zorlanır mıyım?




 
biz reason 3 + adobe audition kullanıyoduk stüdyoda


  • masa penisi  (19.12.16 01:16:57) 
daw kurduktan sonra bulabildigin kadar vsti bulup ses hazneni gelistirebilirsin. analog/dijital synthesizerlarla iyice zenginlestirebilirsin. yeterli birikim ve yaraticilikla tek bir laptopta harikalar yaratanlar var.

en onemlisi referans. iyi ya da orta duzey bir ses karti ve studyo tipi hoparlorler (referans monitorleri) ya da studyo kulakliklarina sahip olmak cok onemli. referans konusunu bir arastirin.

laptop ekrani kucuk gelebilir. kimilerine gelmiyor. ben kucuk buluyorum ve zaman kaybettirdigini hissediyorum.
  • hopeless  (19.12.16 01:49:53 ~ 02:58:53) 
ekran boyutunun yanı sıra çözünürlük önemli. 40" full hd ekranda da rahat çalışamazsın. ilgilenmen gereken çok görsel var çünkü.

evet sadece cubase kurup istediğin müziği besteleyebilirsin. sonra aynı cubase ile besteni çaldırırsın. miksini yaparsın falan.

ama "ben sadece in the box çalışacağım" dersen o zaman bir de kontakt alıp sampel kütüphaneleri falan satın alman gerek. cubase ile (halion one) gelen piyano sesi ile örneğin native instruments grandeur bir değil. ya da cubase'deki yaylı çalgı sesleri ile berlin strings bir değil. falanlar filanlar.

hoparlörlerin iyi olmalı. iyiden kastım çiftine en az iki üç bin lira bayılmalısın ki bir şeye benzesin. daha fazla paran varsa da hoparlör için, kimse boşa harcadığını söylemez sana.

çalıştığın oda yeterince büyük olmalı ki akustiğini toparlayabilesin. akustik düzenleme işine de en azından bi üç dört bin lira gömmelisin ki tad versin. ama büyük oda önemli. 3x2 metre, tavan yüksekliği 2.5 metre odada ne yapsan kötü duyulur işlerin.

para kazanmak istiyorsan önce yatırım yapacaksın yani.
  • alperz  (19.12.16 07:18:44) 
DAW: Digital Audio Workstation demektir. Yani nasil photoshop'ta sifirdan resim yapmaktan, ufak rötuslara kadar bir calisma tarzi mumkunse bunlarla da ses konusunda ayni seyler yapiliyor.

beste yapmak tamamen kisiyle alakali. mozart hicbir bestesinde DAW kullanmadi.

ote yandan projeleri gerceklestirmek bakimindan soruyorsan o da senin kararliligina ve becerine kalmis. her ihtimalde eger ciddiysen kendini gelistirebilirsin. muzik teorisi ogrenebilirsin, kullandigin programin inceliklerini ogrenebilirsin.

DAW bir dijital palet gibidir. sen bu paleti kullanarak sesleri manipule edeceksin ya da olusturacaksin.
  • idexo  (19.12.16 09:27:15 ~ 09:29:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.