[]

Toplum-birey ikiliğini irdeleyen yazarlar?

Bireyin toplum karşısında aldığı tavırı ana meselesi haline getirmiş, eserlerinde bunu inceleyen yazarlar var mı bildiğiniz? Nietzsche gibi schopenhauer gibi..
Edit: Marx ın tarihsel materyalizmi fazla ekonomik temelli kalıyor anlatmak istediğim durumda, daha çok sartre camus gibi varoluşçu meselelerden hareketle toplumu eleştiren, bireyin kararları yönünde olan yazarlardan bahsediyorum



 
acin marx bakin.


  • e haliyle  (19.12.16 00:03:00) 
Edite bakınca, liberal düşünürleri önerme taraftarı da olmadığımdan, sadece max stirner aklıma geldi.


  • protector  (19.12.16 00:15:32) 
dergipark.ulakbim.gov.tr
marmara-universitesi.dergipark.gov.tr

avusturya okulu yazarlarına bakmak da faydalı olacaktır kanımca
  • faik abi  (19.12.16 00:47:59 ~ 00:49:02) 
Aslında sartre ve camusyü tam böyle ele alamayız bence. Kafka daha öyle.

Tam dediğiniz gibi değil yine ama stefan zweig, ingeborg bachmann olabilir. Aslında dostoyevski de buralarda takılan bir adam, ama bireysellik rulezz falan yok bu insanlarda. Çatışmayı değişik boyutlarda irdelemek denebilir belki.

Oscar wilde o açıdan hoşunuza gidebilir. Kosinki'yi ben sevmem de siz sevebilirsiniz.Philip roth olabilir. E guguk kuşu vs distopya kitapları yanda bunu illa ki işler.

Onun dışında belki hesse'nin bozkırkurdu veya london'ın martin eden'ı hoşunuza gider. Virginia woolf olabilir. Boris vian kısmen olabilir. George perec belki.
  • godoşu beklerken  (19.12.16 01:06:40) 
Avusturya yazarları+1 diye ekleyeyim, zaten ben de koydum 3 tane. Avusturya-macaristan imparatorluğu'ndan avusturya'ya geçişin ve nazizmin öncesi ve sonrasının kalıntısı mıdır nedir, onlarda çok var bu.


  • godoşu beklerken  (19.12.16 01:10:09) 
(bkz: a confederacy of dunces) şu kitaba da bir baksanıza


  • kobuzchu kiz  (19.12.16 02:33:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.