[]

Beyin yakan araştırma aşkı

Arkadaşlar cidden çok merak ettiğim ama basitçe soramayacağım bir şey var. Ben zamanında liseyi bırakıp açık liseye geçmiştim. O zaman kendimi çok özgür hissetmiştim ve her türlü yaratıcılığımla o zaman tanışmıştım. Hiçbir sorumluluğum, okul, ders vs. yoktu. Bütün gün evdeydim. Öyle bir insanın hele hele ergenlik dönemindeyse kendini kaybedip dışarıda hergün ayrı bir alemde olmasını yada internette zaman öldürüp, oyun oynamasını Google'a çok ilginç şeyler yazmaya başladım çünkü içimde bir araştırma ve merak duygusu hakim olmuştu. Hatta o zamanlar hayalini kurduğum bir şey vardı o da her an istediğim yerde google'a erişip istediğim an bilgi almak olacaktı. Yani şuanki telefonlarımızdan anında google'a erişebilme gerçeği o zamanlar benim için büyük bir mucize ve özgürlük hissiydi.

Neyse o zamanlar google'den eriştiğim bir makale veya makaleler öyle kalmıyordu. Oradan bir kelimeyi seçiyor bunuda arat diyordum ve sürekli gidiyordu o aramalar. Hayatımın en verimli yıllarıydı. Bu araştırma olgusu çok ilginçti ama. Sanki bilgiyi canlı olarak yaşıyormuşum gibiydi. Bir çeşit belgeselin içinde yaşıyor gibiydim. Yani "bilgiyi yaşamak" diye telafuz edebilirim ancak. Ama bu kesinlikle sayısal bişey değildi. Bundan zevk alıyor ve ezberlemek yerine özümsüyordum bilgiyi. Daha sonra kaygılar oluşmaya başladı, ego oluştu vs. Ben zamanla bilgiyi ezberlemeye başladım. Artık zevk almıyordum eskisi gibi. O zamanlar gerçek bir akış vardı. Önce merak oluşuyordu sonra araştırma isteği sonrada elimde onlarca sekme oluyordu. Haliyle hepsini okuyamıyordum birikiyordu ama sanki onlarca kitap okumuşum gibi hissediyordum. Şimdi bir aydır evdeyim ayağım alçıda olduğundan herşeyden izinliyim ve odamda içime dönecek vakit buldum. Bu özgürlük alanı içinde gerçekleşti.

Sizin böyle bir durumunuz varmı vardıysa hayatınızın hangi döneminde gerçekleşti?

 
Temel sorun üretim yapmak. Bilgilerini kullanarak daha önce yaptığın gibi yeni projeler geliştirmeye bak. Bilgilerini kullanmazsan yeni bilgi edinmeyi istemezsin. Üret.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (18.12.16 22:31:47) 
bilgi var midir?


  • eksimeksi  (19.12.16 06:40:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.