[]

90'lardan Akılda Kalanlar

Evet sevgili çakallar. En son gördüğüm kadarıyla Milleniallar da artık yaşlanmaya başladı vesselam. 90'ları ve early 2000'leri özleyen gizli geyler var mı aramızda? Aşağıdakilerden hangilerini hatırlıyorsunuz bakalım?

-ICQ, Mirc, Mynet Chat, Hyper Terminal, Office 97 ve yardımcıları, Y2K, rescue disk, Tomb Raider, Duke Nukem 3D, Half-Life, Dreamland, Tivoli, win98 Türkçesi
- Pentium, Pentium II, Pentium III, dial-up modemler, 146, Nvidia Geforce
- Superonline, İxir, Aol, Geocities, Netscape, Altavista, Lycos, sanane.com
- Level, Chip, Byte, Pc Magazine, PC World ve daha niceleri.

 
ben müziklerini seviyorum hala çünkü sözleri çok iyi şarkılar var, o zamanlar sanki müziğin yanında iyi söz yazmaya hikaye anlatmaya daha çok önem veriliyormuş

Y2K ne büyük olaydı ya, neyse ki bi gün önce bilgisayarın tarihini değiştirdik de sağ salim atlattık :D

bu o şarkılardan biri değil fakat Y2K demişken
www.youtube.com
  • freebird5406_2  (18.12.16 20:28:42 ~ 20:36:41) 
Yazdıklarının çok azını hatırlıyorum. Doksanlarda çocuktum. Sen sanırım o dönemde ilkgençlik yıllarını yaşıyordun ya da direkt delikanlılık çağlarındaydın. Benim aklımda olanlar ise klasik tasolar, vhs kasetler, walkman, şirinler vb.


  • sen git ben geliyorum  (18.12.16 20:32:31) 
87'liyim


  • redskull  (18.12.16 20:33:59) 
teknolojik olarak soruyorsun sanırım. benim de aklıma monitörlerin önüne asılan koruyucu ekranlar, toplu fareler, joystick ile bilgisayarı bağlayıp simulasyon oyunları oynamaya çalışmalar, fifa 99, midtown madness ve çevirmeli modem sesi geliyor.

bir de 90'lar diyince "Sıcağı sıcağına" programını hiç unutamıyorum. çok büyük bir travmaydı bence bu ülke için.

Söylediklerinden de "Hyper Terminal, Y2K, Tivoli ve Lycos" hatırlamadıklarım.
  • olkol  (18.12.16 20:36:31 ~ 20:41:20) 
90lar çocuğu sayılmam pek 96lı olduğum için ama early 2000 de sayılıyosa netbul'u hatırlıyorum ben internette ilk girdiğim siteydi, cem uzan'ın arama motoru.. hatta pokemonun çok popüler olduğu dönemde pokemon temalı yazıları falan vardı


  • nundu  (18.12.16 20:49:15) 
Win 3.1
funk soul brotherli fifa99

  • condom kurşunu  (18.12.16 21:38:13) 
kahkaha.com ,ilk e-mail'im @kahkaha.com oluşu


  • gezegen olan pluton  (18.12.16 21:46:57) 
ben de dos ve win 3.1 hatırlıyorum :( qbasic,
gorilla, outrun, wolfied, dukenukem de hatirladiklarimdan...

akın, nejat carkaci, af, rengin, mine-ajlan, emel-erdal, rüya ersavcı...ilk aklima gelenler.

değerli, cesur ve güzel, anadoludan görünüm ve evliya çelebi...

sanırım saydıklarım hep 80 lerin sonu 90larin başı... sonra da evden ayrıldım zaten...
  • balik kraker  (19.12.16 00:51:48) 
93 plakam.

Fakirdik biz çoğunu bilmem o yüzden bilgisayarım neyin yoktu benim 2005e kadar.

Hatta şöyle söyleyeyim 2016 yazında ilk defa kendi adımıza internet bağladık eve. Modemimiz kendi elimizde yani. 146 dial up falan asla görmedim duymadım.

Mynetten site yapıldığını hatırlıyorum. Traşlı kahkahalı bir araba abuk mail adresi almıştım. Zurnayı, teyzem.com u hatırlıyorum.

Bir de envai çeşit PC dergisinin verdiği cdlerdeki bütün programları denediğimi.. Kendine imleç yapmaya çalıştığım zamanları.
  • feel the blanks  (19.12.16 09:48:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.