[]

Hayvan gibi bir paragraf yazı yazanları okuyor musunuz?

Ben okumuyorum açıkçası hem sözlükte hem de duyuruda, okuyucu hiç düşünmeden yazılan yazılar bence çöp; okuyacak o kadar çok şey var ki, neden zahmet edip 100 satır bir paragraf yazıyı zaman ve enerji harcayacağım. Bir düşünceyi giriş, gelişme ve sonuç gibi kısımlara ayırıp, hepsini 1-2 cümle ile ayrı paragraflarda yazmak çok mu zor yoksa kimse bunu nasıl yapacağını bilmiyor mu?

Nasıl yazı yazılmalı, bir soru ya da düşünce nasıl parçalardan oluşur, olayı en basit ve sade nasıl anlatabilirsin, konulu bir tutorial verse keşke sözlük yönetimi.

sonradan edit: sorun sanırım yanlış anlaşılmış, uzun yazıları okuyor musunuz, diye sormuyorum, belirli bir giriş, gelişme, sonuç kısımlarının olmadığı, olayların kolay okunan maddelerle özetlenmediği, başı sonu belli olmayan cümlelerin olduğu yazıları kast ediyorum.

Örnek:

Bunu da mı okumayacağız denmiş ama benim kast ettiğim bu değil, bu yazı gayet derli toplu görünüyor, ben de okurum:

eksisozluk.com



Benim baştan okumam dediğim yazıya bir örnek:

www.eksiduyuru.com

 
okumuyorum


  • masa penisi  (18.12.16 19:54:09) 
sözlük okumuyorum artık. çok para kazanıyorlarmış. duyuruda da uzun yazanları okumam. kısa yazın birader.


  • pgup  (18.12.16 19:54:30) 
okuyorum.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (18.12.16 20:02:40) 
Kimin yazdığına göre değişiyor.


  • sen git ben geliyorum  (18.12.16 20:04:10) 
konunun ilgimi çekmesine bağlı. seninkini bile tamamen okumadım mesela. ilgimi çekerse 10 sayfa olsa da okurum


  • keep out  (18.12.16 20:07:43) 
Eger basi sonu belli olmayan tek bir uzun paragraftan bahsediyorsan, kimin yazdigina / konusuna gore degisir ama laf ederim baya o ayri.
Eger genel olarak duzgun, paragrafli falan uzun bir yazidan bahsediyorsan bir sey diyemeyecegim, bu kafa ile baya cahil kalinir. Zaten boyle boyle sozluk (bkz.) Ile doldu.

  • kassiopeia  (18.12.16 20:08:16) 
lol, artık insanların fikirlerini nasıl aktaracağını da biz belirliyoruz galiba. okumayın kardeşim beğenmiyorsanız. tutorial vereceklermiş ahaha.


  • der meister  (18.12.16 20:09:08) 
ilgimi çekerse okurum.


  • olkol  (18.12.16 20:09:18) 
ilk bi kaç cümleye bakıp, eğer beni çekiyorsa okuyorum yoksa aman salla yaa diyip geçiyorum

sınavlarda daha sıkıntılı durum. sonra dönerimlere bırakıyorum dönmüyorum :(
  • antik depresan  (18.12.16 20:11:05) 
Sayfalar dolusu "yaşanmış" seks hikayesi okuyorum sadece. Duyuru ve sözlükten bıktım. Formatı değiştirsinler bence; 500 karakter sınırlaması gelsin.


  • redskull  (18.12.16 20:29:16 ~ 20:33:01) 
ben genelde okuyorum. ne bulsam okuyorum. aldığım bisküvinin üzerindeki en ufak ayrıntıyı bile okurum. can sıkıntısından wikipedia'dan random makale okurum. okurum yani. okudum diye pişman olmadım şimdiye kadar hiç.


  • levpontryagin  (18.12.16 20:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.