[]

27 yaş her şey için geç mi?

kariyer değişikliği veya kariyerde zıplama anlamında. son günlerde o kadar mutsuz ve verimsizim ki.

28 geç mi? eğer 27 geç değil, 28 geçse şu 3 gün içinde bir şeyler yapayım :) şu önceden batıp edip istifa edip sonra şirket kurup zengin olanlara bakıyorum da herhalde trilyonda bir ihtimal.

yıllarca it gibi çalıştım(kendi kapasiteme göre) ve şu an aylardır en ufak şey yapamıyorum. nefret ediyorum ya.

üniversite okuyanlar da değerini bilsin, tünelin bombok yere çıkma ihtimali fazla. gerçi çıkmayadabilir. kısfmet.

danke!

duyuru kendini imha edebilir, etmeyebilir de. beni motive edene benden çay!

 
memur ol bence hala şansın var.


  • redskull  (18.12.16 19:08:55) 
e devletten baksana kaç yaşında emekli oluyorsun? -30 yap, eğer o yaşta değilsen bence hala geç değil.

aslında bana göre -20'de, türkiye'de neyin ne olduğu belli olmadığı için böyle diyorum.
  • klassno  (18.12.16 19:12:21) 
geç değil, 36 yaşında şirketini batıran, afla üniversiteye dönen, 40 yaşında yeniden hayat düzenini kuran arkadaşım var benim. az ama istikrarlı bir gelirle mutlu mesut yaşıyor adam.


  • mezarkabul  (18.12.16 19:13:37) 
Tam senin yaşında kariyer değişikliği yaptım. Ama ne istediğimi biliyordum. Az önce telefonumun ekranının kırılmasının verdiğiufak şok dışında Şu an çok şükür mutluyum. :)


  • EXXE01  (18.12.16 19:19:43) 
29 oldum ekim sonu


  • EXXE01  (18.12.16 19:20:01) 
@redskull zaten memurum :)

@klassno aslında 35 senem var sanırım, türkiye şartları açısından evet maalesef. yurtdışında çok daha cesur karar alanlar biliyorum.

@vedatchillipeppers ben de akademisyenim ama yeterince iyi miyim emin değilim. iyi okullarda okudum sayılır, doktorada teze kadar geldim ama şu an nefret eder durumdayım. her şeyi unutuyorum, karıştırıyorum, motivasyonum sıfır. buradaki hoca sürekli bir şeylere motive olmuş gibi.

@mezarkabul işte istikrarlı gelir derken türkiye şartlarında mahkum edildiğimiz, edileceğimiz yaşam standardı korkutuyor. yoksa çok kötü durumda olanlar var, onlara baktıkça böyle düşündüğüm için kendimi daha da kötü hissediyorum.

hayalim hep bu meslekti ama şimdi ne istediğimi bilmiyorum. daha doğrusu cesaret edebilsem ilaçların hepsini alıp bu işi kökünden çözerim ama savaşmak lazım sanırım. çok daha zor durumda olanlar savaşıyor iyi şeyler için.
  • passion rules the game  (18.12.16 19:20:33 ~ 19:21:48) 
çok geç intihar edebilirsin.

28 yaşında üni'den mezun olan biri olarak (keyfimden değil, aile/hayat şartları, mecburiyetten) hiçbir şey için geç değil.

öncelikle "zengin olma" gibi ütopik hayallerden ziyade gerçekçi hayallere yönel. bu demek değil ki zengin olamazsın. olabilirsin ama ne kadar gerçekçi bunun olabilme durumu.

eğitimini, yaşını, birikimin, kültürünü kısacası herşeyi bir önüne koy ve neler yapabileceklerinin listesin çıkar. ardından bunların içinden hangileri yapmak istersin, hangilerini yapmak istemezsin eleme yap. yani kısaca seni mutlu edecek işlere yönel. bu barmenlik,garsonluk da olur, yetkinliğin varsa mühendislik de olur, şirket kurup girişimcilik de olur. her iş, her meslek olabilir.

ayrıca 28 yaşında ne demek it gibi çalıştım bunca yıl? duyan da 68 yaşında sanacak.
  • mahone  (18.12.16 19:25:09) 
mutluluk odaklı olunca maddiyatın pek önemi olmuyor, parayla saadet olmaz romantikliği yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. fakat bahsettiğim arkadaş şirketi varken aylık 12 bin lira kazanırmış en az, paranın para olduğu zamanlarda hem de :) fakat acayip bir huzursuzluk mutsuzluk varmış, kendisi de aşırı üretken bir insan, sonra şirketi batırmış, bir sürü borç var bankalar vs, bankalarla anlaşıyor, uzun taksitler ve indirimler derken yavaş yavaş ödüyor borçları, mezuniyetten sonra da küçük bir şehirde iş bulup eş bulup mutluluğu buluyor :)

bu arada, arada bir oluyor herkese kendini üretken hissetmeme durumu, kötü akademisyenlerin kendini zayıf hissettiklerini hiç ama hiç görmedim emin ol. ya sen çok iyi bir akademisyensin ya da orta düzey. benim tahminin bu yönde.
  • mezarkabul  (18.12.16 19:28:56) 
Hic alakasi yok; 50 yasindaki halini dusun ve "27 yasimda hayatimi degistirme imkanim varken bunu yapmaliydim" pismanligini yasadigin ani hisset ve geri 27'ye don. Piril piril secenekler seni bekliyor yani, 25'ten sonrasi bir insanin hayati hakkinda mantikli dusunme ve karar verme surecine girdigi an zaten. Her seye sifirdan baslamak icin en ideal donem.


  • neferkitty  (18.12.16 19:29:34 ~ 19:30:21) 
Bi kaza hastalık falan olmazsa en az 75 yaşına kadar yaşarsın, önünde uzun bir hayat var yani niye geç olsun. 80/90 yaşına kadar bile yaşarsın belki.


  • angelus  (18.12.16 19:31:54) 
27 yasindayim. Hala ne yapacagimi bilmiyorum.
Ama pisman degilim. Arada aklima gelince bulutlaniyor gokyuzum ama bu halimle mutluyum.
Masteri uzattikca uzatiyorum. Aile desteginin de etkisi buyuk tabi.

Gec kaldigimi dusunmuyorum.
  • kuehles blondes  (18.12.16 19:32:13) 
@mahone ya işte intihar herhalde çözüm yolu bile değil. herhalde insanlar değişik bir psikolojiye giriyor bu durumlarda. çok üzücü bir şey herhalde çaresizlik.

zengin olmayı istemiyorum, tamam zengin olmak iyidir ama huzur daha önemli. huzurlu hissetmiyorum kendimi. yaptığım işten tatmin olmuyorum. sıkıntı da burada başlıyor galiba. it gibi çalıştım derken sürekli okudum okudum okudum :) yoksa öyle madenden kömür çıkarmadım tabi.

@godoşu beklerken ya açıkçası çevremdeki herkes zeki, çalışkan ve süper gibi hissediyorum. ben doktorayı uzattım ve ilk kez eğitimim uzadı. diğerleri ya çok çalışıp belli etmiyorlar, ya da aşırı zekiler. geride kalmış hissediyorum. belki de tatminsizlik buradan geliyor. yoksa akademisyenlikten daha iyi bir meslek düşünemiyorum. acaba benden daha iyi birilerinin buraya gelmesini mi engelledim diye düşünüyorum ara ara sadece.
  • passion rules the game  (18.12.16 19:38:28) 
geç değil


  • basond  (18.12.16 19:39:59) 
@mezarkabul
geçen ders çıkışı bir öğrenci hocam çok bilgili olduğunuz belli ama heyecandan kendinize sabote ediyorsunuz formasyon almadınız mı falan dedi :) cidden ders inanılmaz sıkıcı geçmişti. anlattığım giriş dersiydi ve hani ya ben tam anlatamadım, ya anlamadılar. belki zamanla o yetiyi kazanacağım ama bu ilk deneyimimdi ve hiç iyi olmadı. ben bilgili bile hissetmiyorum o ayrı, sonuçta 2-3 gün her neyse not hazırlıyorsun bilmemne öğrendiğini aktarıyorsun.

@neferkitty işte dönüş derken belki de bir anda gaza basmam lazım şimdi. ne bileyim 3 gece sabahlayıp her şeyi bitirip disipline girmek. ama bunun tamamen yanlış olma ihtimali de var, belki başka bir şey bir yerde beni bekliyor. bilememek kötü.

@angelus umarım dünyanın kahrını o kadar çekmem :)

@kuehles blondes adına içtenlikle sevindim :)
  • passion rules the game  (18.12.16 19:40:59 ~ 19:43:29) 
sıkıcı bir şehirde mi yaşıyorsun hocam? biraz sosyal hayatınızı artırın bence, şu an bir karar vermek çok doğru olmaz diye düşünüyorum. ayrıca, son zamanlarda öyp'nin kaldırılması vs gibi saçma sapan uygulamalar da canınızı sıkmış olabilir, kendine zaman tanı hocam bence.


  • mezarkabul  (18.12.16 20:05:41) 
Eğer ne yapmak istediğine eminsen geç değil ama hala onu mu yapsam bunu mu yapsam modundaysan çok erken de değil. Bende 27 yim ordan biliyorum.


  • keep out  (18.12.16 20:10:44) 
27 yaşında yıllardır eğitimini aldığım, çalıştığım iciğini ciciğini bildiğim inşaat sektörünü bıraktım. hiç pişman değilim. emekli olana kadar nereden baksan 35 sene var. bir ömür boyu yapmak istediğim işteyim, mutluyum.


  • zoghurt  (18.12.16 20:44:13) 
yardim alin. akilli bir hekim bulun, cozmeye bakin.


  • e haliyle  (19.12.16 00:10:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.