[]

klavyesi türkçe olmayan bir laptop?

diyelim ki ben yurtdışından bir laptop aldım. fakat türkçe klavyeli bulamadım. daha sonra ben türkiye'de servise başvurup klavyesini türkçe klavye ile değiştirebilir miyim? ücreti ne kadar olur? bir de farzedelim ki bu laptop değil de bir netbook olsun. hatta samsung nc10 olsun misal.




 
notebook değiştiriliyor. 50-100 tl civarı bir şeydi.

netbook da değiştiriliyordur her halde.
  • cedric  (21.12.09 22:49:05) 
klavye sticker'ları vardı eğer yanlış hatırlamıyorsam. en ucuz yöntem bu diye düşünüyorum.

onun haricinde, bilgi vermesi açısından şöyle bir şey söyleyebilirim; toshiba'nın netbook'u için klavye fiyatı yaklaşık 120 lira.
  • serhenk  (21.12.09 22:49:16) 
kadıkoyde yazıcıoğlu iş hanına git. ikinci katta anıl notebook yada ejder notebook'mu adı tam hatırlamadığım bir yer var. Ben zamanında 60 tane filan alacağım deyince türkçe sticker yapmışlardı. hala ara ara lazım oldukça gider alırım. normalde çok zor bulursun o yüzdne sticker alacaksan hiç aramadan yazıcıoğlu'nda dediğim yere git.


  • 1l0l1l1l0l0l1l1l0l0l0l1l1l0l1l1l1  (21.12.09 23:25:34) 
klavye ayarlarından (windows'da control panel) herhangi bir dilin klavyesini ayarlamak mümkün. hardware değişikliği yapmaya gerek yok.


  • sektoid  (22.12.09 09:36:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.