[]

Sene ortasında üniversiteyi bıraktığınızı ailenize nasıl söylersiniz?

Seneye zaten geleceğimi söyledim ama onlar yatay geçişle geleceğimi sanıyor. Oysa ben çoktan derslere girmeyi bıraktım ve yurdun senetleri olduğu için sene sonuna kadar bu şehirdeyim.Bu sene sınava tekrar girip ailemin olduğu şehirde bir bölüm yazacağım. Sizce bu bir hata mı? Ne bok yiyeyim ben? Yaş 18 en azından geç değil diyip kendimi avutuyorum.




 
Yurtla bitmiyor ki masrafin,okumuyorsan cik don geriye,kal ailenin yaninda,bosa masraf ettirme insanlara.


  • duptıs  (18.12.16 17:39:41) 
bu kadar az bilgiyle hata olup olmadığı konusunda bir şey söylenmez. yaşın genç, hala "kaybedebilecek" zamanın var. kendine sorman gereken şey şu: bunu yaparken, senin için rahat mı? ben de 23'ümde tekrar sınava gireceğim. üniversiteyi 22 yaşında bitirmiş olmayı ister miydim? evet. şu an mutlu muyum peki? yine evet. çünkü geç de olsa ta en başta almış olmam gereken kararı aldığımı düşünüyorum. ben bu tip sorular sorduğumda beni hep "27 yaşında okumaya başladım", "29'umda bitirdim" gibi cevaplarla motive etmişlerdi :) bu da benden sana gelsin: sen 18 yaşında gireceksin, ben 23'ümde. gençsin. yapman gereken şey doğru kararı verip o yönde adımlar atmak, benim gibi 5 sene bölüm bölüm dolaşmamak. nereyi ve neden istediğine dair net fikirlerin varsa, gideceğin bölümde efendi efendi okuyup mezun olmak istiyorsan, problem yok.

ailenle ilişkin nasıldır bilmiyorum ama ben olsam bu durumu aileme söyler ve duptıs'ın dediği gibi yurt parasını ödeyerek de olsa eve dönerdim. üniversite dediğin şey en az 4 sene. yalanını sürekli güncellemek zorunda kalacaksın sınıf ve ders konusunda. uğraşılacak dert değil, söyle. ha "söylersem hayatım kayar", ne bileyim "babam sopayla döver ve para vermez" diyorsan o kısmını bilemem. bizimkiler zaten para falan göndermediği (daha doğrusu elime geçen paranın %20-30'unu gönderdiği) için ben "BÖLÜMÜ BIRAKTIM, YAKŞAMLAR" deyip kapatıyom.
  • der meister  (18.12.16 17:58:33) 
ben yaptım. tam da sene ortasında. çantayı doldurdum ve geldim bir daha gitmedim. ben gitmeyeceğim onlar gideceksin diyip durdular. kalmam benim için bir anlam ifade etmiyordu tamamen farklı bir bölüm okuyacaktım çünkü. kalmam boş yere masraftı. gittim bir cafede çalışıp para kazandım o parayla da sınava hazırlandım. sonunda tekrar kazandım ve okudum.


  • blue eyes white dragon  (18.12.16 18:00:50) 
daha 18mişsin. 1 dönemden bir şey olmaz. istemediğin bir bölümde okuyorsan sınava girmek daha mantıklı. sevdiğin bölümde ama sevmediğin şehirdeysen devam etmelisin. üniversite sen anlamadan çok çabuk bitiyor
1. sınıfta olduğunu varsayıyorum. ilk dönemde tüm derslerde kalmak toparlanabilinecek bir durum.
illa sınava gireceğim dersen sınava çalışırken derslere de iyi kötü devam edebilirsin. sınav kötü geçerse b planın olur, ruh sağlığın bozulmaz. kolay olur zaten bu dönemler.
ailene de yatay geçiş yapamadım dersin bunda bi sorun yok. herkes 1. sınıfta yatay geçiş ister, çok az kişi başarır.
  • buhebu  (18.12.16 18:08:24 ~ 18:09:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.