[]

Direksiyon sınavından iki kere üst üste kaldım :(

Üstelik daha önce bir Avrupa ülkesinin direksiyon sınavından geçmiştim. Ordaki ehliyetimi burda tekrar onaylatmak çok uzun süreceği için ugrasmayayim burda bir daha sınava gireyim dedim, demez olaydım.

Geçen hafta heyecandan elim ayağım titriyordu, komisyondaki gerginlik beni de ekstra gerdi; parktan çıkarken dubaya sürttüm, kaldim. Bu hafta çok şeker bir komisyona da denk geldim, sabah saatleriydi sinav da. Ne heyecan vardı, ne stres. Rahat rahat parkımı da yaptım-çıktım, tin tin giderken onumde iki araba kaza yapmış, arka arkaya 6-7 tir geçti. Onları beklerken kasisin ortasında durmak zorunda kaldım ve arabayı kaldıramadım. Yine kaldım. Bunlar da debriyajin etkisi. Ehliyeti aldıktan sonra hiç düzenli araba kullanmamistim zaten. 4-5 ayda bir 2-3 kere babamın otomatik arabasıyla kısa mesafe gittim geldim hep.

Kendimi salak gibi hissettim ya. Bir sonraki sınav 6 ocaktaymis. Ek dersler o bu derken bir sürü para da verdim. Kiminle çıksam 'e sen kullanıyorsun' diyor. Hatta dün hocam '%99 geçersin' demişti, yine kaldım. Gittigim kurs da cok iyi bir kurs. Ne yapayım ne edeyim ben? Gerçekten çok üzgünüm. İnsan 2 sınavda ehliyet alamaz mi? :(

 
Sakin ol, yeterli. Ucunda ölüm yok.


  • arnold schwarzeneger  (18.12.16 15:00:30) 
Bunun salaklıkla falan ilgisi yok. Derslerde iyi kullanmakla da ilgisi yok. Derste guvende hissediyorsun cunku. Ben mesela derslerde hep belli hataları yapardim hiç kesin geçerim diyemedim. Ama sinav oncesi o hatalari calisip pratik yapmistim. Hicbir derste kullanmadigim kadar iyi kullandim sinavda. Yani diyecegim o ki, uzulmeye isyan etmeye gerek yok. henuz ehliyet almaya hazir degilsin demek ki. Durduktan sonra arabayi kaldiramamak büyük sıkıntı. Ders harici bol bol pratik yapmalisin. Bir sonrakinde geçersin takma bu kadar.


  • aquarium  (18.12.16 15:09:26 ~ 15:10:01) 
Ders harici pratik hiç yapamıyorum ki zaten. Ailem yurtdisinda, burda olsalar da araba otomatik. Ben ehliyet alsam biz bu ay araba alacaktık,trafikte de ders alıp kullanırım artık diyordum. O da yalan oldu. Zaten alsak da otomatik alacağız.

Bir de ben etraftaki insanlardan çok etkileniyorum zaten. Geçen sınavda komisyondan çok çok gerildim. Bu komisyondakiler şeker gibiydi. En çok da ona üzülüyorum.
  • fraise  (18.12.16 15:13:26) 
Oluyor böyle, şans ve heyecan faktörleri önemli.
Sen iyi olursun komisyon kıl olur, komisyon iyi olur sen kasarsın.
20 yıllık şoför olup 3. sınavda geçen kişi de biliyorum ben, çok iyi olup 8. hakkında geçen de.
  • mutekebbir  (18.12.16 15:24:05) 
ben 4. de geçtim belki sınav kurs ücreti derken 2 bin tl harcamışımdır. tamamen paraya dayalı şuan ki sistem ben 14 km yol yaptım parkı yaptım sarı çizgi var parkta onu altıma almadım diye bıraktılar öyle yani tamamen ticari sistem .


  • hmm  (18.12.16 15:32:50) 
Acemi, cok moral verici bir açıklama oldu. Teşekkür ederim sahiden(!) Daha önce ehliyeti kasaptan almadığıma göre hiç kullanamıyorum, trafiğe cikmamaliyim diye bir durumum yok. Sadece yapım gereği sınavlarda biraz stresli oluyorum. Bu duyuruyu da tavsiye için açtım.

Ayrıca pratik yapma şansım olmadığını yukarda da yazmıştım.
  • fraise  (18.12.16 15:36:11 ~ 15:39:31) 
Almak zorunda değilsin:) bu heyecanını yenmeye çalış yoksa trafikte daha çok sıkıntı yaşayabilirsin. Araba kullanmak akıllık ya da zeki olma işareti değildir,


  • benaslindayohum  (18.12.16 15:47:55) 
İyi de ben almak zorunda olup olmamayı sormadım ki almak istiyorum. Bunun için de sakın olmak için ne yapmaliyim sorusunu soruyorum.


  • fraise  (18.12.16 15:51:46) 
İlla sen de yap demiyorum ama benim bir adayım sakinleştirici almıştı sınav öncesi. Kadın inanılmaz heyecanlıydı sürekli heyecanı yüzünden kalıyordu sınavda aldığı hapı bilmiyorum da bir şey içmiş işte sonra geçmiş sınavı.


  • mutekebbir  (18.12.16 15:56:57) 
alkol almayı dene demişler ulan ne adamsınız asşdlaşid
debriyajlı araçta çalış biraz bayırda falan idman yapmayı dene
gerekirse tanıdık biri vasıtası ile bi araç kirala onunla çalış eğer sendeki otomatik ise.
  • basond  (18.12.16 15:57:49) 
arkadaşa 4. yani son hakkında verdiler o da birsürü hata yapmışta göz yummuşlar işte. bence yanlış bir şey. trafik hata kabul etmez. 1-2 ufak şey göz ardı edilebilir ehliyet verilebilir ama mutlaka bir süre yalnız kullanmamak ve pratik yapmak gerekebilir hem sizin hem bizim can güvenliğimiz için.

sonuç olarak kafaya takmayın sakin sakin sürün sinyali falan unutmayın kavramaya iyi çalışın en en en kötü 4.üde verirler.
  • hayati cozemeyen adam  (18.12.16 17:47:37) 
Araba kullanmak için yeteneğiniz yok. Topluma taşıma veya taksi kullanın milletin hayatını tehlikeye atmayın.


  • redskull  (18.12.16 19:23:52) 
Acemi, üstün bir yeteneğim yok zaten evet. 4.5 sene önce isvicre'de sıkı bir şekilde çalışıp ilk girişimde hatasız şekilde aldım ehliyeti. Sonra bir daha hiç manuel araç kullanmadim ki 4.5 senede araç kullanma sayım onu geçmez.


Şimdi tekrar baştan öğreniyor gibi oldum. Normal zamanda kullanırken gayet düzgün kullanıyorum. Hatta az önce hocamla konuştum. 'Senin direksiyon hakimiyetin vs çok iyi. Sadece biraz heyecan yapıyorsun ve debriyaj konusunda azıcık sıkıntın var. Biraz daha çalışırsak son sınavda geçersin. Kendini germe, kimse annesinin karnında ogrenmiyor kullanmayı' dedi.

Demem o ki ben eksiklerim oldugunu biliyorum öğrenmek istiyorum. Tamamen yeteneksiz ya da beceriksiz oldugumu da dusunmuyorum. Kalkıp da insanlara 'yeteneğin yok, hayatları riske atma' vs demeye gerek yok.
  • fraise  (18.12.16 19:58:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.