[]

amazon.de den ekran kartı almak

bu kartı istiyorum türkiyede şuan 560 lira
www.amazon.de
buradan 420 liraya geliyor daha önce alan varmı veya siteden düzenli alışveriş yapan satıcısı amazonmuş kartın bi sıkıntı çıkar mı


 
Büyük ihtimalle çıkmaz. Satıcı amazon bile olsa, kargoyu teslim aldığında kutu açılımını video olarak kaydet. Bir problem çıkması esasında ispat istiyorlar, videoyu gönderirsin.

Ek olarak, amazon.de Türkiye pazarına girdiği için üyelere 10 euro hediye çeki veriyordu, onu da bir araştır.
  • sorumatik  (18.12.16 13:50:03) 
10 Euro kampanya kodu var ay sonuna kadar kod bölümüne MERHABA yaz düşer 10 Euro düşer 385 liraya falan gelir hadi hayırlı olsun Almanlar bu kadar ucuza alamıyor


  • protrek  (18.12.16 13:55:52) 
@soru ayıp ediyosun gözümden kaçmadı o inidirim çeki peki diyelim sorun çıktı bende video ile ispatladım geri onlara yollama kargo parası cart curt kimden çıkıyor.


  • zibidigonzalez16  (18.12.16 13:57:03) 
@pro hahahah kendı kartım kendı param olsa hıc dert etmeden alıcamda sımdı kart babamın ofıs ıcın alıyorum bılgısayarı yarın öbür gün sıkıntı olursa papaz oluruz onunla amazondan soylemıstım de bozuk cıktı da gerı yolladım dıye anlasamayız yanı


  • zibidigonzalez16  (18.12.16 13:58:46) 
O biraz konuştuğun müşteri temsilcisine göre değişiyor. Mağdur olduğunu söylersen karşı ödemeli olarak göndermeni istiyorlar.


  • sorumatik  (18.12.16 14:04:44 ~ 14:05:01) 
BAzen hic geri gondermeni istemeden onlar yenisini gonderiyor. Duruma gore degisiyor.


  • kuehles blondes  (18.12.16 14:35:49) 
@kuehles gecen bı efsane duydum biri yine bilgisayar ile ilgili pahalı bir şey sipariş etmiş ps3 yollamışlar adam bu ne la dediğinde özür dileyip doğru ürünü yollayıp ps3 üde geri istememişler yok artık aq dedim ama olabiliyor yani öyle şeyler demek ki


  • zibidigonzalez16  (18.12.16 15:24:32 ~ 15:26:25) 
o kalsın yenisini yolluyoruz olayı doğru, benim başıma geldi.
beğendiğim bir kamera vardı, 2 tane sipariş verip arkadaşımın amerika'daki evinin adresini yazdım. sonra fark ettim ki yavşak satıcı sahte kamerayı orijinalmiş gibi satıyor. siparişi iptal etmek için desteğe yazdım ama ürünler kargoya verilmek üzereydi, iade değişim safhasını atlamıştık, mecburen ürün teslim edilirken iade etmemiz gerekiyordu.

sorun şu ki arkadaşın amerika'daki evi o sırada boştu ve ürünleri binanın güvenliği teslim alıp posta kutusuna koyacak, arkadaşımın arkadaşı da o eve gidip ürünleri alıp ve türkiye'ye getirirken yanında getirecekti. yani ürün teslimatında ürünü iade edebilecek kimse yoktu.

bunu yazdım, yardımdaki kişi kargonun henüz çıkmadığını, çıkartılmaması için satıcıyla temasa geçtiklerini söyledi. bir süre sonra satıcı kameralardan birinin siparişini iptal etti fakat ötekini kargoya teslim edildi olarak güncelledi.

tekrar yardıma bağlandım, dedim böyle böyle bir tanesi iptal oldu öteki olmadı, yandım anam cart curt. amazon da merak etmeyin biz kargo ile görüşüp ürünü aldıracağız iadesini sağlayacağız dedi. peki dedim beceremezseniz ve ürün teslimatı yapılırsa ne olacak? ben şimdi paranızı iade ediyorum, başka bir şey düşünmenize gerek yok o durumda kamera sizde kalabilir. ve çat! param iade edildi.

sonra ben yeni ürün siparişi verdim. ev sahibi olan arkadaşın arkadaşı eve gittiğinde her iki kamera da teslim edilmişti, benimkini aldı getirdi.
diğerini iade edeceklerdi, ettiler mi bilmiyorum ama sonuçta amazon geri istemedi.
  • azizakin  (18.12.16 15:39:19) 
@aziz ıyımıs yanı amazon hıcbır sekılde mahcup etmıyor yanı paraya cokup urunu vermemezlık sorun cıktıgında umursamamazlık yapmıyor bu urunun satıcısı direk amazon gonul rahatlıgıyla alabılırsın dıyosun yanı pekı bu baya pahalı bısey gumrukte kalma ıhtımalı nedır


  • zibidigonzalez16  (18.12.16 15:53:47) 
40 euroya 10 uro indirim de var.


  • Cursed Chico  (18.12.16 16:14:52) 
valla en son 500€ civarında bir ürün alacaktım, türkiye'ye gönderimi yoktu ve almanya adresi girip denedim yine olmadı. müşteri hizmetlerine yazdım "bu dolandırıcı kusura bakmayın daşşanızı yeriz affedin" diye cevap geldi. hep ilgililer. ayrıca neden dolandırığ paraya çöksünler ki? 2 kişinin parasına çökseler kimse alışveriş yapmaz, bizim esnafımız duvarına müşteri velinimetimizdir yazıp adam skmeye çalışırken bu arkadaşlar bu sözü kural yapmışlar. korkmana gerek yok.

gümrük olayı biraz enteresan ve detaylı ama gördüğüm kadarıyla sorun olmuyor.
ben ithalat yapıyorum, gümrük isterse adamı intihara sürükler o yüzden yardım kısmına bi eposta atıp detay sor.
  • azizakin  (18.12.16 16:15:51) 
@aziz o kadar ingilizcem yok ama translate çoştu bu ara yada almanca mı konuşmak lazım bu arkadaşlara nasıl sorayım türkiyeye kargolanacak gümrüğe takılır mı diye dalayım mı direk


  • zibidigonzalez16  (18.12.16 16:27:37) 
açılın ben geldim, hanımlar beyler adamlar TÜRKÇE müşteri hizmetleri kurmuşlar direkt Türkçe sorabilirsiniz!

Ben geçen gün 248€'ya monitör sipariş ettim, öncesinde mikrofon ve ssd aldım sıkıntısız geldi. Garanti olayını sormak için İngilizce (ve altına Almanca google translate'i) mesaj gönderdim 10 dakika sonra Türkçe cevap geldi şaşırdım kaldım :D

aldıktan sonra "düzgün paketlerlerse iyi olur kargolar malum" diyecektim mesaj atma yerine gelince "telefon (önerilir)" yazıyordu, en kötü İngilizce konuşurum diye tıkladım, numaramı girdim, TÜRKÇE konuşan bir kadın aradı (Almanya numarasından) bir sıkıntı olursa hemen arayın yine çözeriz, geri gönderme şansınız var biz size yenisini göndeririz vs. anlattı. Henüz anlaşmalı kargoları yokmuş ama PTT ile gönderiyormuşuz, faturasını/makbuzunu her neyse onlara mail atıp kargo ücretini de geri iade alıyormuşuz.

Amazon bu yahu, sıkıntı çıkacağını hiç sanmam. Valla aynı monitörü Vatan'da 1375 tl'Ye satıyorlar ben 925 liraya aldım, ve garanti konusunda da Vatan mırın kırın eder Amazon çözer gibi geliyor bana.

Şunlar da alışverişlerim hakkında yazdığım blog yazısı ve iki ekşi entrysi:
goo.gl
eksisozluk.com
eksisozluk.com
  • rodriguez2  (18.12.16 16:41:58 ~ 16:44:06) 
@rodriguez2, valla ne güzel. benim almak istediğim ürün amerika'da 700$ amazon.de'de 800€. şansa bak anasını satayım... amazon'da bile yamyama denk geliyoruz.

yazını da okudum, o beyanname dolduran arkadaşın ürünü sorunsuz alabildi mi?
  • azizakin  (18.12.16 17:18:27) 
@azizakin, hmm kötüymüş o. Benim baktıklarımda hep işte 79$'sa 49€ falan oluyor, mantıklı olan da o (gerçi dolarla euro eşitleniyor neredeyse)

Evet arkadaşım sorunsuz aldı. Sadece UPS o belgeyi istedi, birkaç gün gecikmiş oldu. Benim monitörde de öyle bir şey olabilir diye bekliyorum, belki daha düzgün diye Ups ile gönderirler.
  • rodriguez2  (18.12.16 17:28:41) 
@rodriguez ıyımıs harbıden ama senın dedıgın bu destek ve soru kısmı urunun parasını falan odeyecekken cıkıyor herhalde cunku ben ılanda oyle bı kısım goremedım sımdı bu urunle ılgılı sormak ıstıyorum bıseyler ayrıca bu garanti yenisini yollarız muhabbetleri sadece amazonun sattığı ürünlerde mi oluyor şimdi bu üründe ne bi yorum var ne bi görüş öyle bomboş ama satıcı amazon güven diyorsun yani


  • zibidigonzalez16  (18.12.16 20:17:32) 
ürünle ilgili soru sorma var mı bilmiyorum ama genel müşteri hizmetlerine şöyle, biraz gizlemişler cidden,

sitenin en altından "size yardımcı olalım"ın altında "yardım" var, ona tıklayınca hazır şeyler geliyor, anlatması zor olacak caps atıyorum bakın:
i.hizliresim.com

mesela amazon.co.uk'de chat kısmı vardı burada mesaj gönderme ve telefonla arama var. Ha aldığınız ürünü seçtirip ilerliyor, eğer o yoksa hep "diğer, diğer" falan diyerek devam edin bence.

bu arada telefondaki kadın "amazon.de'nin sattığı/gönderdiği" ürünlerde garanti olur dedi evet. Başka satıcıda sıkıntı olabilir.

edit: ayrıca, benim aldıklarım hep yarı fiyatına geldiği ya da 400-500 lira ucuza geldiği için amazondan aldım-alıyorum. Sizinki 140 lira fark, bilmiyorum direkt gidip elden bi mağazadan alabiliyorsanız taksitle falan alırım derseniz değmez belki de.
  • rodriguez2  (18.12.16 20:48:44 ~ 20:50:41) 
@rodri hocam burdan 385 e geliyor 560 tl fiyatı şuan 175 tl fark ediyor düşünürüm bilmiyorum 6-7 günde geliyorsa sıkıntı falan çıkmıyorsa çokta bi risk yok aslında


  • zibidigonzalez16  (18.12.16 21:17:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.